راهنمای تکنیک انباشت فوکوس ( Focus Stacking ) برای به دست آوردن عکسهایی کاملا شارپ

راهنمای تکنیک انباشت فوکوس ( Focus Stacking ) برای به دست آوردن عکسهایی کاملا شارپ

در زمان عکاسی از طبیعت و مناظر طبیعی آیا با این مشکل مواجه شده اید که عکس ها شارپ نیستند و پش زیمنه تا پس زمینه تصویر جزئیات خود را از دست داده اند ؟ در این مواقع احتمالا شرایط نور موجود در صحنه مناسب نبوده است و برای جبران آن مجبور شده اید تا از یک دیافراگم نسبتا باز در زمان عکاسی استفاده نموده و همانگونه که می دانیم در این شرایط ، قسمت زیادی از کادر صحنه از فوکوس خارج می شود . گاهش اوقات ؛ عناصری که در فاصله نسبتا نزدیک به دوربین قرار دارند نیز از فوکوس خارج شده و جزئیات خود را از دست می دهند .

در عکاسی دیجیتال یک تکنیک وجود دارد که با استفاده از آن می توان تمامی بخش های صحنه را در وضعیت کاملا فوکوس شده قرار داد و جزئیات تمامی سوژه ها را به دست آورد . این تکنیک اصطلاحا انباشت فوکوس نامیده میشود . تکنیک انباشت فوکوس به شما اجازه می دهد تا چندین تصویر به دست آمده از یک صحنه را که دارای نقاط فوکوس متفاوتی هستند با هم ترکیب نمایید و با تدیل نمودن آنها به یک تصویر ، تمام بخشهای آنرا کاملا شارپ نموده و جزئیات کامل را از آن به دست آورید .

تعمیر دوربین - تعمیر دوربین کانن - تعمیر لنز کانن - آموزش عکاسی

از این تکنیک در شرایط مناسب استفاده کنید

استفاده از تکنیک انباشت فوکوس در شرایطی توصیه می شود که عوامل موجود در پیش زمینه کاملا به شما نزدیک بوده و در عین حال تمایل دارید تا پس زمینه نسبتا دور را نیز به صورت کاملا شارپ و با جزئیات به دست آورید . برای انجام اینکار ، ابتدا دوربین را روی سه پایه قرار دهید . تصاویر مورد استفاده در انباشت فوکوس باید به صورت کاملا ثابت و بدون لرزش باشند و هیچ جا به جایی در میان تصاویر نباید وجود داشته باشد .

تعمیر دوربین - تعمیر دوربین کانن - تعمیر لنز کانن - آموزش عکاسی

تنظیمات دوربین

بعد از اینکه دوربین را بر روی سه پایه قرار داده و کادر بندی خود را به دقت تنظیم نمودید ، اکنون نوبت آن است تا بهترین حالت دیافراگم را برای دوربین خود به دست آورید . به طور معمول برای دستیابی به جزئیات بهتر استفاده از دیافراگم در محدوده F/5.6  تا F/11 ( بسته به نوع لنز ) توصیه می شود . اما اگر در زمان عکاسی با مشکل کمبود نور در صحنه مواجه هستید  ، از دیافراگم های بازتر نیز می توان استفاده نمود . اگر به هر نحو به استفاده از دیافراگم های نسبتا باز مجبور هستید ، برای تکنیک انباشت فوکوس ، به ثبت عکسهای بیشتری نیاز خواهید داشت .

یکی از نکات بسیار مهمی که باید به خاطر بسپارید آن است که در تمامی شات ها ، سرعت شاتر ، ایزو و دیافراگم ، باید در یک مقدار ثابت و مشابه قرار داشته باشند . برای پرهیز از تفاوت حالت نور در بین عکس ها ، رعایت اینکته ، کاملا ضروری خواهد بود .

لنز را در حالت فوکوس دستی قرار دهید و در صورت امکان از گزینه  Focus Peaking بر روی ال سی دی پشت دوربین استفاده نمایید . در دوربین های جدید کمپانی کانن گزینه  Focus Peaking امکان تعیین ناحیه قابل فوکوس در حالت فوکوس دستی را به وجود می آورد . با تعیین هر ناحیه قابل فوکوس ، یک عکس بگیرید و این کار را تکرار کنید تا از همه نواحی موجود در کادر تصویر ، یک عکس فوکوس دار داشته باشید . در تصویر زیر مشاهده می نمایید که با قرار دادن کادر فوکوس در نقاط مختلف تصویر ، عکس های متعددی ثبت شده اند .

تعمیر دوربین - تعمیر دوربین کانن - تعمیر لنز کانن - آموزش عکاسی

عکاسانی که از دوربین کانن EOS R استفاده می کنند ، با فعال سازی گزینه  Focus Bracketing نیز می توانند تکنیک انباشت فوکوس را انجام دهند . در دوربین های سری EOS R از کمپانی کانن ، با فعال نمودن گزینه  Focus Bracketing ، از حالت اتوفوکوس دوربین می توان استفاده نمود . در این شرایط ، دوربین ابتدا نزدیک ترین سوژه نسبت به خود را در فوکوس قرار داده و سپس در شات های بعدی ، به فوکوس بر سوژه های دورتر اقدام می نماید . در این دوربین ها ، زمانی که تمامی شات های تعیین شده ثبت شدند ، حالت Focus Bracketing به صورت خودکار خاموش می شود.

 

بر روی هم قرار دادن شات ها

تصاویر ثبت شده با دوربین را به کامپیوتر انتقال دهید و برای روی هم قرار دادن عکس ها ، از یکی از نرم افزار های Canon Digital Photo Professional یا Adobe Photoshop استفاده نمایید .

 

1 – در نرم افزار Adobe Photoshop همانند تصاویر زیر عمل نمایید .

تعمیر دوربین - تعمیر دوربین کانن - تعمیر لنز کانن - آموزش عکاسی

تعمیر دوربین - تعمیر دوربین کانن - تعمیر لنز کانن - آموزش عکاسی

 

2 – از گزینه Auto-Blend Layers function استفاده کنید .

از آنجا که تمامی تصاویر در لایه های مجزا نمایش داده می شوند ، ابتدا تمامی لایه ها را انتخاب نموده و سپس از گزینه Auto-Blend Layers function استفاده کنید . نرم افزار به صورت خودکار تمامی عکس ها را با ادغام نموده و نواحی خارج از فوکوس را از حالت ماسک خارج می نماید .

تعمیر دوربین - تعمیر دوربین کانن - تعمیر لنز کانن - آموزش عکاسی

3 – تصویر نهایی

تصویر نهایی به دست آمده با این شیوه ، یک عکس کاملا شارپ است که تمامی نقاط آن در فوکوس کامل قرار دارند .

تعمیر دوربین - تعمیر دوربین کانن - تعمیر لنز کانن - آموزش عکاسی

تصاویر به دست آمده با تکنیک انباشت فوکوس دارای جزئیات خارق العاده ای هستند و تمامی بخشهای آنها با جزئیات دقیق دیده می شوند اما در هر صورت همانند هر تکنیک دیگر ؛ در اینجا نیز به تمرین و تکرار زیاد برای دستیابی به مهارت در اجرای آن نیاز می باشد

 

لینک های مفید :

آشنایی با بخش تعمیر دوربین کانن
آشنایی با بخش تعمیر دوربین نیکون
آشنایی با بخش تعمیر دوربین سونی

 

7 نکته مهم در رابطه با دوربین کانن EOS R6

5 دلیل که شما را قانع می کنند تا به جای دوربین سونی از دوربین کانن EOS R6 استفاده کنید .

6 نکته شگفت انگیز در رابطه با دوربین کانن EOS R5

بررسی و مقایسه سه دوربین Nikon Z5 , Sony a7 II , Canon EOS RP

نظرات