6 نکته برای به دست آوردن بهترین عملکرد با استفاده از لنز های کیت ارزان قیمت
لنز های کیت که اغلب دارای دامنه فاصله کانونی متوسط و دیافراگم کوچک هستند را در زمان عکاسی حرفه ای به آسانی می توان نادیده گرفت اما تهیه یک لنز جدید با امکانات بیشتر اغلب نیازمند پرداخت هزینه های بالاتر می باشد .
آگاهی از توانایی ها به همراه برخورداری از خلاقیت های ذاتی می تواند به شما کمک کند تا بهترین استفاده از لنز های کیت ارزان قیمت را به دست آورید . لنز های کیت اغلب دارای وزن و بدنه بسیار کوچکی هستند و به آسانی آنها را می توان همه جا به همراه برد ؛ علاوه بر این با دانستن چند نکته کوچک در مورد آنها به شما کمک می کند تا بهترین عملکرد را از آنها به دست آورید .
1 – در هر زمان ممکن از دیافراگم های میانه استفاده کنید .
این لنز ها به طور معمول به سبب داشتن تصاویر غیر شارپ مورد انتقاد قرار می گیرند اما در تمامی لنز ها در برخی از دیافراگم ها حالت نرمی بیشتری در تصویر دیده می شود .به طور خاص نرمی بیش از اندازه تصویر در در بازترین یا بسته ترین حالت های دیافراگم به دست می آید .دیافراگم های متوسط مثل f/5.6-f/11 در اغلب موارد مواردی هستند که می توان شارپ ترین حالت های تصویر را به دست آورد .
طبیعتا موقعیت هایی وجود دارند که شما تمایل دارید تا با استفاده از یک دیافراگم باز ؛ کنترل محدوده عمق میدان را در دست داشته باشید
اما حتی در این حالت هم یک یا دو استاپ بستن دیافراگم ؛ می تواند نتایج قابل ملاحظه ای را در حالت های نرم شدگی تصویر به وجود آورد .این نکته را به خاطر داشته باشید که دوربین در زمان استفاده از مود های خودکار از بازترین حالت دیافراگم برای دستیابی به سریعترین سرعت شاتر استفاده می کند اما حتی در دیافراگم های بسته نیز با استفاده از ویژگی های تثبیت تصویر می توان به سرعت شاتر بالاتر دست پیدا کرد .
2 – کاهش عمق میدان را با نزدیک شدن به سوژه انجام دهید .
یکی از عمده ترین دلایل انتقاد از لنز های کیت ؛ عدم توانایی آنها در استفاده از دیافراگم های باز برای کم کردن عمق میدان دید در عکس می باشد . اما در هر حال باید بدانیم که با استفاده از لنز های کیت ارزان قیمت نیز می توان عمق میدان دید را تا حد مطلوبی کاهش داد
و این امر بدان معناست که به طور خاص در زمان عکاسی پرتره می توان در برخی از بخش های تصویر حالت شارپ کامل را به دست آورد و بخش های دیگر را به طور کامل نرم نمود .به طور کلی ؛ نزدیک تر شدن به سوژه و فاصله دادن سوژه از پس زمینه ؛ موجب کاهش عمق میدان به نحو مطلوب حتی در دیافراگمی مانند f/5.6 می شود .
3 – منطقه امن تثبیت تصویر در لنز خود را شناسایی نمایید
حالت تثبیت تصویر ( Image stabilization ) بر روی لنز و بدنه قابل دستیابی می باشد و یک ویژگی بسیار مهم در به دستآوردن تصاویر شارپ در سرعت های شاتر پایین می باشد .
گستره تاثیر گذاری تثبیت تصویر تا حدی به لنز و فاصله کانونی و بخشی نیز به بدنه دوربین شما بستگی خواهد داشت. محاسبه و به خاطر سپردن محدوده امن تثبیت تصویر که در آن هیچ لرزشی در تصویر وجود نخواهد داشت یک تکنیک مهم است .به طور معمول این سیستم از یک برتری 3 تا 4 استاپ جبران نوردهی نسبت به سیستم های فاقد تثبیت تصویر برخوردار می باشد .
از این روی در زمان استفاده از فاصله کانونی 60 میلیمتر بر روی یک بدنه فول فریم سرعت شاتری معادل با 1.60 ثانیه مناسب می باشداما در زمان استفاده از حالت تثبیت تصویر این محدوده سرعت شاتر 1.8 تا 1.4 ثانیه نیز را قابل استفاده می نماید .با استفاده از حالت تثبیت تصویر بر روی یک لنز 55-18 بر روی یک دوربین APS-C سرعت شاتر 1.4 تا 1.2 ثانیه در حالت واید لنز و سرعت شاتر 1.10 تا 1.5 ثانیه در حالت تله فتو ؛ منطقه امن تثبیت تصویر به شمار می آیند .
4 – با استفاده از دوربین ؛ مشکلات اپتیکال لنز را برطرف کنید
به جز حالت نرمی تصویر که یکی از مشکلات رایج در زمان استفاده از لنز هایکیت می باشد ؛ کنترل اعوجاج های اپتیکال نیز یکی از چالش های دیگر در زمان استفاده از این لنز ها می باشد .
Vignetting حالتی است که در آن گوشه ها و لبه های تصویر سیاه می شوند و اعوجاج حالتی است که در آن مرکز کادر تصویر حالتی برآمده و برجسته شده خواهد داشت . این دو حالت به طور معمول در زمان استفاده از لنز های ارزان قیمت به چشم می خورند اما بسیاری از دوربین های مدرن امروزی امکاناتی را برای کنترل و از بین بردن این حالت ها در دسترس ما قرار می دهند .
در درون دوربین های امروزی گزینه هایی برای کنترل اعوجاج و کنترل حالت های اعوجاج کروماتیک و کنترل Vignetting وجود دارند . در زمان استفاده از لنز های کیت ؛ کنترل تمامی این حالت ها را فعال نمایید و با استفاده از این کنترل ها زمان پردازش نرم افزاری عکس ها را تا حد قابل ملاحظه ای کاهش خواهید داد .این نکته را به خاطر داشته باشید که استفاده از حالت های اصلاح یا کنترل اعوجاج ممکن است موجب پایین آوردن سرعت عکاسی شما شود .
5 – با استفاده از ابزار های جانبی امکان فوکوس نزدیکتر را به دست آورید .
همانند همه لنز های دیگر ؛ لنز های کیت نیز دارای حداقل فاصله فوکوس دهی می باشند که تعیین کننده میزان و مقدار فاصله ممکن برای نزدیک شدن به سوژه می باشد . به طور خاص برای دستیابی به فواصل نزدیکتر و برای عکاسی از سوژه های بسیار کوچک معمولا از لنز های ماکرو استفاده می شوداما با کمی صبر و تحمل نیازی به خرید و صرف هزینه بالا برای به دست آوردن یک لنز ماکرو وجود نخواهد داشت .فیلتر های ماکرو نیز می توانند به شما کمک کنند تا فاصله خود با سوژه را به نحو چشمگیری کاهش دهید و در عین حال از سوژه های بسیار کوچک نیز عکاسی کنید .
6 – نسبت به استفاده از بازترین زاویه دید لنز ؛ دقت کنید
به طور معمول بازترین زاویه دید لنز ؛ در لنز های کیت جایی است که بدترین حالت های اعوجاج تصویر اتفاق می افتد .سعی کنید در هر زمان ممکن برای ترکیب بندی یک عکس مقداری روی سوژه زوم کنید و کمی از سوژه فاصله بگیرید. اینحالت به طور خاص در زمانی که سوژه مورد عکاسی دارای خطوط عمودی و افقی بسیار محسوس در عکس می باشد ، از اهمیت بیشتری برخوردار می گردد .
6 نکته اساسی برای ارتقا سطح حرفه ای در عکاسی
نکاتی که در زمان تهیه یک دوربین حرفه ای باید در نظر داشته باشید
نکات مهم مراقبت از کارت حافظه دوربین
نکاتی که به شما کمک می کنند تا نتایج شگفت انگیزی در عکاسی به دست بیاورید .