6 نکته اساسی برای ارتقا سطح حرفه ای در عکاسی
برخی مسایل وجود دارند که یادگیری آنها از طریق کتاب ها و ورکشاپ ها امکان پذیر نیست و اینها مسائلی هستند که شما آنها را در طول زمان های عکاسی و در زمان های پردازش عکس با نرم افزار ، فرا میگیرید .
نیمی از موارد مطرح شده در این نوشتار در رابطه با مسائل پردازش نرم افزاری در زمان های بعد از عکاسی می باشند .
مسئله ایزو و نوردهی ، در مراحل پردازش عکس
مشکلات ایزو و نوردهی زمان هایی به صورت حاد مطرح می شوند که شما به عکاسی در شرایط کم نور می پردازید . اما به طور کلی ، افزایش دادن ایزو باعث پخش شدن همسان نویز بر روی تصویر می شود درشرایط وجود نور به صورت مداوم و در ژانر عکس هایی همچون عکاسی ماکرو ؛ عکاسی طبیعت و عکاسی پرتره ؛ این مسئله می تواند بسیار مفید واقع شود .
اما در شرایط کم نور ؛ عکس های Low Key ، و در عکس های پر کنتراست ، افزایش دادن ایزو باعث به وجود آمدن نویز شدید در درون عکس می شود . در اینجا بهتر آن است که با ایزو پایین عکاسی کنید و اصلاح نوردهی را در مراحل پردازش نرم افزاری انجام دهید .
در این شرایط تنها بخش های خاصی از عکس دچار نویز شده و بقیه بخش ها تاثیری نمی پذیرند .
عکس زیر با ایزو 1600 گرفته شده و سوژه در آن قابل دیدن نیست . در مرحله اصلاح عکس با نرم افزار ، نوردهی آن مقداری اصلاح شد اما همچنان مقدار بسیار زیادی نویز در آن دیده می شود . اگر این عکس با ایزو 3200 یا حتی 6400 به ثبت رسیده بود ، آنگاه نویز به صورت یکسان در طول کل تصویر منتشر میشد و هیچ گونه جزییاتی از سوژه در درون آن قابل مشاهده نمی بود .
برای شروع از فایل های آماده استفاده کنید
برای پردازش نرم افزاری عکس ، استفاده از فایل های آماده یک راه سریع و آسان است و به شما این امکان را می دهند تا در شروع کار خود یک روش و سبک شخصی ایجاد نمایید . اگر در پی دست یافتن به یک حالت یا نوعی خاص از ویرایش عکس هستید ، می توانید چند فایل آماده را با هم ترکیب کنید و ترکیب مورد نظر خود را از این طریق به دست آورید .
شارپ کردن تصویر و کاهش نویز
شارپ کردن و کاهش نویز ، دو مفهوم کاملا مجزا و متفاوت هستند اما کاملا در کنار یکدیگر قرار می گیرند زیرا تغییر در وضعیت هر یک از آنها ، باعث بروز تاثیراتی در دیگری خواهد شد . اهمیت این دو عامل به طور خاص در رابطه با عکس هایی که در شرایط کم نور گرفته شده اند ، دو چندان خواهد بود . کاهش نویز و شارپ کردن تصویر دارای فرمول و قاعده یکسانی نیستند و در رابطه با هر عکس ویژگی های خاص خود را دارند . برای مهارت یافتن در مورد این دو فاکتور به تجربه و تمرین بسیار زیادی نیاز خواهید داشت .
در تغییر حالتهای شارپ تصویر و کاهش نویز آن ، در هر یک از نرم افزار های ویرایش عکس با مفاهیمی همچون مقدار ( Amount ) رادیوس ( Radius ) جزییات ( Detail ) رنگ ( Color ) لومینانس ( Luminance) و ماسک کردن ( Mask ) روبرو خواهید شد . توضیح و بررسی عملکرد هر یک از این موارد نیازمند یک مبحث مجزا است اما به هر روی نیاز است تا به صورت کلی با شرح عملکرد هر یک از آنها آشنایی داشته باشید .
در شرایطی که هر روزه عکاسان هنرمند به سمت استفاده از دوربین های کوچکتر و سبکتر برای فعالیت های عکاسی ، تمایل پیدا می کنند این مفاهیم در رابطه با کیفیت و شرایط کلی عکس اهمیت بیشتری می یابند و به طور خاص در محل هایی که کنترل شرایط نور دشواری های خاص خود را دارند ، استفاده از این دو فاکتور ، دارای اهمیت زیادی خواهد بود .
ایا استفاده از لنز فول فریم بر روی دوربین های کراپ کار صحیحی است ؟
این مسئله یک تکنیک نیست ، بلکه مطلبی است که باید به صورت صریح و شفاف در مورد آن صحبت نمود .در بسیاری از نقاط دنیا افراد بسیار زیادی هستند که از لنز و دوربین های کراپ برای کارهای روزانه خود استفاده می کنند . بسیاری از عکاسان نیز در موارد تغییر لنز برای دوربین های کراپ خود ترجیح می دهند تا از لنز فول فریم استفاده کنند تا به نوعی یک قدم رو به جلو برداشته باشند .
با توجه به پیشرفت های به وجود آمده در دنیای دوربین های فول فریم اما به سبب هزینه بالاتر این فناوری ، بسیاری از مردم قادر به تهیه آنها نیستند ، و تنها درموارد تغییر لنز برخی ترجیح می دهند تا با کمی هزینه بیشتر از یک لنز فول فریم استفاده کرده و گامی به سوی تجربه عکاسی فول فریم بردارند . در این حالت ، زمانی که آنها قصد تهیه بدنه فول فریم را داشته باشند ، از لحاظ لنز دست بازتری خواهند داشت .
اما در واقعیت چه تعداد از هنرمندان عکاس قدم به دنیای فول فریم گذارده اند ؟ ایا تغییر وضعیت از دوربین 80D به 5D ، قدم گذاردن به دنیای فول فریم است ؟ایا فول فریم ، تنها داشتن قدرت در ایزو بالاتر است ؟ باید توجه داشته باشیم که عکاسی چیزی فراتر از نویز و عمق میدان است . در فیلم های قدیمی و در زمان کار با دوربین های انالوگ هنرمندان به صورت مداوم با مشکل نویز دست و پنجه نرم می کردند اما باز هم با دقت بسیار زیاد تصاویر زیبایی را به ثبت می رساندند .
در رابطه با مصرف لنز فول فریم بر روی بدنه کراپ ، توجه داشته باشید که این امر منجر به افزایش وزن و حجم دوربین خواهد شد .قدرت عملیاتی عکاس را کاهش می دهد و در عین حال تغییر چندانی در کیفیت تصاویر ثبت شده با این دوربین ها به وجود نمی آورند . در قدم گذاردن به دنیای فول فریم بهتر است با کمی صبر و تامین هزینه ، به صورت کامل اقدام به این کار نمایید .
استفاده از حالت نمای زنده ( Live View ) در شرایطی که فوکوس اهمیت بسیار زیادی دارد
بیشتر ما عکاسان عادت داریم تا از نمای زنده در شرایطی استفاده کنیم که زاویه دید خاصی را مورد استفاده قرار می دهیم . اما صفحه نمایش و نمای زنده کارکرد های دیگری هم دارد . شما می توانید از حالت نمای زنده برای مواقعی استفاده کنید که به فوکوس بسیار دقیق نیاز دارید . این فوکوس دقیق در عکاسی ماکرو که عمق میدان بسیار کم و حساسی در اختیار داریم ، اهمیت زیادی دارد .
در عکاسی پرتره هم که تعیین دقیق نقطه فوکوس بر روی چشم ها اهمیت زیادی دارد نمای زنده کارایی خود را نشان می دهد . در عکاسی منظره هم که در فوکوس قرار دادن پیش زمینه و پس زمینه فرایند خاصی دارد ، نمای زنده صفحه نمایش ، قدرت و کارایی خود را به خوبی نشان می دهد .
به راحتی می توانید دوربین را بر روی حالت نمای زنده قرار دهید ، از حالت فوکوس دستی استفاده کنید و به صورت بسیار دقیق فوکوس را روی سوژه قفل کنید . اینکار به استفاده از سه پایه نیاز دارد و زمان زیادی را میطلبد اما قطعا ارزش انجام دادن را دارد .
آگاهی بیشتر از عملکرد ایزو در حالت خودکار
به دلیل پیشرفت فناوری الگوریتم های کاهش نویز ، امروز دوربین های مدرن عملکرد بهتری در شرایط استفاده از ایزو بالا ، نشان می دهند و استفاده از عدد های ایزو بالاتر ، مطمئن تر شده است . در همه شرایط می توانید دوربین خود را درایزو پایه مورد استفاده قرار دهید اما آنچه دارای اهمیت است آن است که از قدرت و عملکرد دوربین خود در شرایط مختلف و ایزوهای بالاتر آگاهی داشته باشید .
ایزو در حالت خودکار ، کمترین سرعت شاتر را به گونه ای تنظیم می کند که در زمان عبور نوز از لنز و برخورد آن به سنسور سرعت شاتر قادر به تنظیم عملکرد نور باشد .و بعد از گذر نور ؛ دوربین شروع به زیاد کردن ایزو می کند . در این شرایط شما اطمینان خواهید داشت که دوربین شما از یک حد سرعت شاتر به پایین تر نخواهد رفت و مشکلات ناشی از لرزش دوربین به وجود نخواهد آمد .
متاسفانه کمپانی های تولید کننده این فناوری را در دوربین های رده پایین قرار نمی دهند و تنها دوربین های رده بالا از این قابلیت و عملکرد برخوردار هستند اما با این وجود با به کار بردن برخی نرم افزار ها مثل فریم ویر مجیک لنترن ، شما می توانید این قابلیت را به دوربین خود اضافه کنید .
اطلاعات بیشتر در پیج اینستاگرام:dorbinnews