نقد و بررسی دوربین کانن Canon EOS 850D
دوربین کانن Canon EOS Rebel T8i که آنرا به نام EOS 850D نیز می شناسیم یک دوربین DSLR 24 مگاپیکسلی است که دارای سازگاری با لنز های داری مانت EF , EF-S می باشد . این دوربین دارای یک ویزور اپتیکال است اما صفحه ال سی دی لمسی به همراه قدرت پخش تصویر به صورت لایو ویو موجب می شود تا این دوربین بسیاری از امکانات دوربین های میرورلس ساخت کانن را نیز در درون خود جای دهد .
در حال حاضر ، بسیاری از کمپانی های تولید کننده دوربین به عرضه دوربین های بدون آینه روی آورده اند و تنها تعداد معدودی از کمپانی ها از قبیل کانن و نیکون در حال تولید دوربین های DSLR برای کاربران مبتدی و نیمه حرفه ای می باشند . در این بین دوربین های کانن در سری EOS Rebel از جمله پر فروش ترین دوربین های DSLR در سراسر جهان محسوب می شوند.
ویژگی های اصلی
سنسور 24 مگاپیکسلی APS-C
قابلیت سازگاری با لنز های مانت EF, EF-S
حساسیت ایزو از 100تا 25600 ( قابل گسترش تا 51200 )
سرعت عکاسی متوالی 7 فریم بر ثانیه یا 5/7 فریم بر ثانیه در حالت نمای زنده
سیستم اتوفوکوس 45 نقطه ای تمام کراس با قابلیت تشخیص فاز
ویزور پنتامیرور با سطح پوشش 95 درصد
صفحه ال سی دی لمسی چرخان 3 اینچی
فیلمبرداری 4K/24p با ضریب کراپ 1.6x
فیلمبرداری فول اچ دی با استفاده از تمام سطح سنسو ر
طول عمر باتری برای 800 شات از ویزور و 310 شات از طریق صفحه لایو ویو
ویژ گی های جدید
ویژگی های خارجی و شکل ظاهر بدنه دوربین Canon EOS 850D از بسیاری جهات شبیه به سایر مدل های EOS کانن است ولی با اینحال در این طراحی جدید ؛ تفاوت هایی نیز دیده می شوند . در حالیکه اتصال وای فای و بلوتوث در این دوربن همچنان وجود دارند ؛ قابلیت اتصال از طریق NFC نیز دوربین حذف شده است زیرا اتصال بلوتوث پایدار بسیار پر سرعت تر از حالت های NFC می باشد. در نهایت اینکه ؛ فلاش این دوربین به صورت دستی باز می شود و در هر زمان مورد نیاز ؛ این فلاش را باید به سمت بالا حرکت دهید .
در بخش های داخلی این دوربین و در حالیکه رزولوشن سنسور و دامنه حساسیت آن به صورت بدون تغییر باقی مانده اند , استفاده از یک پردازشگر سریعتر موجب شده است تا سرعت عکاسی متوالی آن از عملکرد بهتری برخوردار باشد . سرعت عکاسی 7 فریم بر ثانیه و یا 5/7 فریم بر ثانیه در حالت نمای زنده ؛ یک پیشرفت قابل ملاحظه در مقایسه با مدل های قدیمی تر به شمار می آید . همچنین سیستم نورسنجی 384 ناحیه ای این دوربین جایگزین مدل 315 ناحیه ای در دوربین های قدیمی تر شده است .
مهمتر از همه آنکه کانن به این دوربین قابلیت فیلمبرداری با کیفیت 4K را افزوده است و این در حالی است که محدودیت هایی همچون یک ضریب کراپ نسبتا سنگین ؛ اتوفوکوس تشخیص کنتراست ؛ و فریم ریت ثابت 24 فریم بر ثانیه ؛ را در این کیفیت باید تحمل نمود . الگوریتم های اتوفوکوس این دوربین اکنون دارای مود تشخیص چشم و چهره در حالت های ویزور و ال سی دی می باشند .
بدنه و کلید های کنترل
اگر چه بدنه دوربین کانن EOS 850D از جنس پلاستیک ساخته شده است اما در درون دست حالتی کاملا محکم را نمایان نموده و در عین حال از سبکی و کم حجمی قابل ملاحظه ای برخوردار است . کلید های کنترل موجود بر روی بدنه از جا نمایی مطلوبی برخوردار بوده و به آسانی در دسترس قرار دارند .
برای نخستین مرتبه دکمه AF-On بر روی بدنه یک دوربین سری rebel قرار داده شده است و دکمه وای فای و لامپ دسترسی از این بدنه حذف شده اند . کارشناسان کانن اتصال دوربین از طریق بلوتوث را پیشنهاد می دهند زیرا از یک ارتباط پایدار و مصرف انرژی کمتر نسبت به وای فای برخوردار است .
یکی از نقاط ضعف این دوربین ؛ ویزور پنتا میرور آن می باشد که کمی تاریک و محو به نظر می رسد و در مقایسه با دوربین های میرورلس از شفافیت چندان بالایی برخوردار نیست . ال سی دی پشتی این دوربین دارای کاربری نسبتا مطلوبی است و حتی در شرایط بسیار پر نور ؛ به آسانی قابل استفاده می باشد.
طول عمر باتری برای 500 شات در هر مرتبه از شارژ کامل آن یک امکان مطلوب است و به ندرت به تعویض باتری در یک جلسه عکاسی نیاز خواهد بود . در صورت استفاده مداوم از صفحه ال سی دی و یا درحالت فیلمبرداری طولانی مدت ؛ این باتری با سرعت نسبتا بالاتری قابل شارژ خواهد بود .
کیفیت تصویر
دوربین کانن EOS 850D دارای سنسور و رزولوشن تصویر مشابه به مدل های قدیمی تر است و ازاین روی کیفیت تصویر آن پیشرفت چندان زیادی را نشان نمی دهد اما در هر صورت به عنوان یک دوربین سطح مبتدی از کیفیت قابل قبول برای عکاسان تازه کار برخوردار است .
تصاویر و فایل های JPEG این دوربین در هر دو حالت عکاسی در فضای باز و یا با نور مصنوعی از ترکیب رنگ قابل قبولی برخوردار می باشند اما در برخی از شرایط , گرمتر نشان دادن رنگ های سرد در درون کادر تصویر ؛ ممکن است مشاهده شود . در مود های خودکار و نیمه خودکار ؛ این دوربین از دقت نورسنجی قابل قبولی برخوردار است و در زمان استفاده از حساسیت های نسبتا پایین ؛ جزئیات قابل قبولی را ارایه می دهد .
حساسیت ایزو در مود خودکار به ISO 6400 محدود شده است که این یک امکان مطلوب است اما در هر صورت در محدوده بالاتر از ISO 3200 مقداری نویز و از دست رفتن حالت های اشباع رنگ دیده می شود . در این دوربین استفاده از ایزو 12800 توصیه نمیشود زیرا در این شرایط از دست رفتن جزئیات به همراه نویز بسیار زیاد را شاهد خواهیم بود .
البته این دوربین قادر به عکاسی در فرمت RAW نیز هست که به ویرایش و کنترل نویز و رنگ با استفاده از کامپیوتر کمک زیادی می نماید . تصاویر RAW این دوربین به صورت داخلی نیز قابل پردازش هستند و از این روی برخی از تنظیمات سریع را در زمان کار با دوربین بر روی فایل های RAW می توان اعمال نمود .
اتوفوکوس
سیستم اتوفوکوس دوربین کانن EOS 850D دارای دو مود عملیاتی مجزا می باشد و در هر یک از حالت های عکاسی با ویزور و یا در حالت لایو ویو مود های اتوفوکوس جداگانه ای قابل استفاده هستند. هر دو این سیستم ها دارای قفل فوکوس پر سرعتی بوده و از دقت قابل قبولی در شرایط وجود نور مطلوب برخوردار می باشند . در شرایط کم نور ؛ هر دو این سیستم ها قدرت قفل خود را از دست می دهند اما در شرایطی که سوژه از درون ویزور قابل مشاهده باشد دوربین قادر به انجام فوکوس بر آن خواهد بود.
در زمان عکاسی با ویزور ؛ سیستم اتوفوکوس 45 نقطه ای تمام کراس مورد استفاده قرار میگیرد و بر اساس اعلام کانن ؛ این سیستم دو سوم از کل کادر تصویر را تحت پوشش خود قرار می دهد . در حالت نمای زنده ؛ تقریبا تمامی کادر در حالت عمودی تحت پوشش سیستم اتوفوکوس دوربین قرار دارد.
در حالت نمای زنده ؛ قابلیت دوربین برای تشخیص چهره و چشم سوژه به شما اجازه می دهد تا حالت چهره یا چشم را با استفاده از کلید های جهت نما انتخاب نمایید . در حالت عکاسی با ویزو ؛ قابلیت تشخیص چهره وجود دارد اما کنترل فوکوس بر چهره به صورت مستقیم امکان پذیر نمی باشد .
نکات انتخاب مود های اتوفوکوس در دوربین های کانن
بررسی دلایل عدم عملکرد سیستم اتوفوکوس در دوربین
فیلمبرداری
افزوده شدن قابلیت فیلمبرداری با کیفیت 4K یکی از بزرگترین تغییرات در این دوربین است اما در این کیفیت تعداد زیادی از محدودیت ها وجود دارند که باید آنها را تحمل نمود .
اولین و مهمترین محدودیت موجود در فیلمبرداری با کیفیت 4K اعکال ضریب کراپ سنگین 1.6x است که به واسطه سنسور APS-C این دوربین اعمال می شود . در صورت استفاده از سیستم IS دیجیتالی ضریب کراپ موثر 2.6x را باید انتظار داشته باشیم .
در مود فیلمبرداری با کیفیت 4K فریم ریت ثابت 24 فریم بر ثانیه و اتوفوکوس مبتنی بر تشخیص کنتراست نیز از جمله محدودیت های موجود به شمار آورده می شوند .
نتیجه گیری
دوربین کانن EOS 850D به عنوان یک دوربین DSLR امکانات حرفه ای چندان زیادی را در اختیار شما نمی گذارد اما به عنوان یک دوربین سطح مبتدی ؛ گزینه ای عالی برای شروع یادگیری و آموزش عکاسی محسوب می شود . بدنه کوچک ؛ وزن سبک و حجم قابل قبول ؛ آنرا به یک گزینه مطلوب مبدل می سازد .
در رقابت با دوربین های میرورلس ؛ سرعت عکاسی و دقت اتوفوکوس این دوربین ؛ در سطح چندان بالایی نیست و در مقایسه با سایر رقبا ؛ تفاوت های آن به نحو موثری مشهود می باشند .
فیلمبرداری با کیفیت 4K اگر چه دارای محدودیت های زیادی است اما در هر صورت با توجه به استاندارد های امروزی ؛ یک کیفیت قابل قبول برای پخش در دستگاه های خانگی است و با توجه به قیمت نسبتا ارزان تعیین شده برای این دوربین ؛ نسبتا منطقی به نظر می رسد .