روش فوکوس با دکمه پشت دوربین ( AF-ON )

روش فوکوس با دکمه پشت دوربین ( AF-ON )

فوکوس کردن یا واضح نمایی سوژه با دوربین یکی از اولین و ابتدایی ترین تکنیک های کار با هر دوربین عکاسی است و هدف از انجام آن به دست آوردن بالاترین جزئیات از سوژه اصلی مورد عکاسی می باشد. با تعیین محل قرار گیری نقطه فوکوس بر سوژه اصلی ؛ در واقع چشم مخاطب را به سمت آن جلب نموده و بیشترین اطلاعات را از اصلی ترین هدف موجود در عکس به مخاطب خود انتقال می دهیم .

نمایندگی تعمیرات کانن - نمایندگی کانن تهران

در دوربین های DSLR ؛ به طور سنتی از دکمه شاتر برای انجام فوکوس اولیه بر سوژه اصلی استفاده می شود و به طور کلی می دانیم که برای انجام واضح نمایی یا فوکوس کردن بر سوژه اصلی ؛ نیمه فشردن دکمه شاتر ؛ سیستم اتوفوکوس دوربین را به کار انداخته و واضح نمایی بر آن به وسیله لنز و سیستم اتوفوکوس دوربین ؛ انجام می شود .

نکته ای که بسیاری از عکاسان از آن غافل هستند آن است که بسیاری از دوربین های حرفه ای و نیمه حرفه ای ؛ دارای یک دکمه انجام فوکوس در قسمت پشت دوربین هستند و در اغلب موارد این دکمه به صورت AF-ON نامگذاری شده است .

 AF-ON یا دکمه فوکوس پشتی دوربین چیست و چه کاربردی دارد ؟

همانگونه که اشاره شد ؛ در اغلب موارد از نیمه فشردن دکمه شاتر ؛ برای شروع فوکوس نمودن بر سوژه اصلی استفاده می شود . فشردن دکمه فوکوس پشت دوربین یا AF-ON نیز همین کارکرد را ارایه می دهد و فشار دادن آن موجب آغاز و انجام فوکوس بر سوژه موجود در درون کادر تصویر خواهد شد . اما  استفاده از دکمه فوکوس پشتی دوربین مزیت ها و کارکرد هایی دارد که در ادامه به آن اشاره می نماییم .

بررسی تخصصی عملکرد دکمه AF-ON در دوربین های نیکون

عکاسی متوالی بدون نیاز به تغییر نقطه فوکوس :

دکمه AF-ON به شما کمک می کند تا دو عملکرد فوکوس کردن و عکس گرفتن را به صورت مجزا از هم انجام دهید . به طور معمول و با نیمه فشردن دکمه شاتر ؛ برای هر عکس ابتدا یک بار فوکوس نموده و سپس یک عکس میگیرید . اما اگر برای یک نقطه فوکوس شده به تعداد بیشتری عکس نیاز داشته باشید ؛ کافی است تا تنها یکبار فوکوس نموده و به هر تعداد دلخواه عکس بگیرید . در واقع AF-ON به شما کمک می کند تا بر روی یک سوژه ثابت فقط یکبار فوکوس نموده و آنرا در قفل فوکوس قرار دهید و سپس با فشردن دکمه شاتر به صورت کامل به هر تعداد دلخواه از همان نقطه فوکوس شده عکس بگیرید . استفاده از این حالت , احتمال تغییر تصادفی نقطه فوکوس در زمان عکاسی را به میزان زیادی کاهش می دهد و شما اطمینان خواهید داشت که در تمامی عکسهای ثبت شده ؛ تنها همان نقطه تعیین شده ؛ در فوکوس قرار دارد .

تعمیر دوربین کانن - تعمیر دوربین نیکون - تعمیر دوربین سونی

این حالت به طور خاص در زمان عکاسی در فضای باز و عکاسی طبیعت دارای کاربرد است . در عکاسی از محیط های طبیعی ؛ بسیاری از مواقع وجود دارند که عکاس دوربین را بر روی سه پایه قرار داده و نقطه فوکوس مورد نظر خود را تعیین می کند و در تلاش است تا از یک سوژه یا یک وضعیت چندین عکس متوالی را ثبت کند . منتظر ماندن برای ثبت یک سوژه در فضای باز و محیط های طبیعی با تغییر وضعیت تابش نور همراه می باشد و این مسئله ای است که احتمال جابه جا شدن نقطه فوکوس در هر تصویر را افزایش می دهد . با استفاده از دکمه فوکوس پشت دوربین ( AF-ON ) تقریبا این اطمینان خاطر وجود دارد که در تمامی تصاویر ثبت شده ؛ نقطه فوکوس در محل تعیین شده از سوی عکاس به صورت ثابت باقی مانده است .

تفاوت مود های اتوفوکوس در دوربین های نیکون

استفاده از دکمه AF-ON در تکنیک فوکوس و ترکیب بندی مجدد

بسیاری از عکاسان قدیمی و با تجربه با تکنیک « فوکوس و ترکیب بندی مجدد » آشنایی دارند . دکمه فوکوس پشتی دوربین ( AF-ON ) در انجام این تکنیک بسیار کارآمد است . روش انجام این تکنیک بدین گونه است که عکاس ابتدا نقطه فوکوس مورد نظر خود را تثبیت نموده و سپس کادر بندی و ترکیب بندی تصویر خود را تغییر می دهد . در شیوه معمولی فوکوس با استفاده از نیمه فشردن دکمه شاتر ؛ در زمان تغییر کادر بندی لازم است تا دکمه شاتر به صورت نیمه فشرده نگه داشته شود و در صورت رها شدن دکمه شاتر همزمان با حرکت دادن دوربین ؛ نقطه فوکوس از قفل دوربین خارج شده و دوربین احتمالا بر سوژه دیگری فوکوس خواهد نمود .

با استفاده از دکمه AF-ON ؛ نقطه فوکوس به صورت ثابت برای دوربین مشخص شده و همین نقطه برای عکس نهایی استفاده می شود و در این شرایط ؛ تغییر کادربندی و ترکیب بندی تصویر ؛ در جابه جا شدن نقطه فوکوس تاثیری نخواهد داشت .

نمایندگی کانن - تعمیر دوربین کانن - تعمیرات کانن

بهره وری از سیستم اتوفوکوس دوربین

تعمیر دوربین - تعمیر دوربین سونی - تعمیر دوربین کانن

روش تنظیم دکمه فوکوس پشت دوربین

اگر تمایل داشته باشید تا یک دکمه از پشت دوربین را برای AF-ON تعیین کنید به چه نحو باید عمل نمود ؟

مسلما پاسخ به این سئوال با توجه به مدل دوربین شما متغیر خواهد بود اما در بیشتر واقع تنها کاری که لازم است تا انجام دهید این است که با استفاده از منو و تنظیمات داخلی دوربین ؛ گزینه ای  که امکان تغییر حالت و عملکرد کنترل های دوربین را به وجود می آورد ؛ پیدا کنید . به عنوان مثال در دوربین کانن گزینه ای تحت نام “Custom Controls” برای تغییر وضعیت کلید های کنترل روی دوربین ؛ مورد استفاده قرار می گیرد .

در این منو ها امکان تعیین عملکرد AF-ON وجود دارد . با تنظیم و تعیین عملکرد دکمه AF-ON باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که وضعیت و عملکرد دکمه شاتر را نیز باید تغییر دهید . در این حالت دکمه شاتر را به گونه ای باید تنظیم نمود که فشردن آن تنها موجب عکس گرفتن شود و عملکرد اتوفوکوس از آن برداشته شود .

نکات انتخاب مود های اتوفوکوس در دوربین های کانن

نتیجه گیری

استفاده از دکمه فوکوس پشت دوربین ( AF-ON ) در ابتدا ممکن است دشوار به نظر برسد ، اما لازم نیست نگران باشید و بعد از چند بار استفاده از آن ؛ فوکوئس با این دکمه به یک تکنیک کاربردی و لذتبخش برای شما تبدیل خواهد شد . همچنین استفاده از آن بعد از کسب تجربه کافی ممکن است ساده به نظر برسد ؛ اما نتایج به دست آمده با این شیوه ؛ تفاوت های قابل ملاحظه ای را در به دست آوردن جزئیات از سوژه های مختلف نمایان خواهد ساخت .

تعمیر دوربین

تعمیر دوربین کانن

تعمیر دوربین نیکون

تعمیر دوربین سونی

نظرات