کنترل خلاقانه عمق میدان در عکاسی از طبیعت

کنترل خلاقانه عمق میدان در عکاسی از طبیعت

 

نمایندگی تعمیرات کانن                     نمایندگی تعمیرات نیکون

کنترل عمق میدان دید در عکس یکی از اولین  تکنیک هایی است که هر عکاس باید در آن به مهارت دست پیدا کند .

و اگر چه کنترل عمق میدان به صورت خودکار با کنترل مقدار نور وارد شونده به دوربین از طریق دیافراگم لنز ؛ مورد کنترل قرار می گیرد اما در هر صورت دامنه و مقدار محدوده موجود در فوکوس یک تصویر به میزان زیادی تحت تاثیر خلاقیت ارایه شده از سوی عکاس می باشد .

بنابراین این نکته اهمیت بسیار زیادی دارد که عکاس به خوبی با عوامل تاثیر گذار بر عمق میدان در عکس آشنا بوده و برای جلب نظر مخاطب به سمت سوژه ای خاص در کادر تصویر ؛ از این مهارت به صورت موثر استفاده نماید .

نمایندگی تعمیرات کانن                     نمایندگی تعمیرات نیکون

یکی از اولین اشتباهاتی که عکاسان آماتور و  مبتدی انجام می دهند آن است که با قرار دادن نقطه فوکوس در مرکز کادر تصویر سعی می کنند تا از وضوح دید سوژه های موجود در پس زمینه کم کنند .

و در صورتی که سوژه از پس زمینه فاصله زیادی داشته باشد ؛ مقدار بسیار زیادی از پس زمینه از فوکوس خارج می شود . قرار دادن نقطه فوکوس در مرکز کادر تصویر موجب آن می شود که مقدار زیادی از جزئیات در پیش زمینه و پس زمینه را از دست بدهیم .

نمایندگی تعمیرات کانن                     نمایندگی تعمیرات نیکون

باید به این نکته نیز توجه داشته  باشیم که همواره روابط بسیار پیچیده ای میان عدد دیافراگم و فاصله فوکوس دهی لنز وجود دارند و برای درک بهتر عمق میدان ؛ باید از این روابط نیز آگاهی داشته باشیم .

استفاده از عمق میدان در عکاسی از منظره و طبیعت :

به طور معمول در عکاسی منظره از یک دیافراگم بسته برای در فوکوس قرار دادن پس زمینه و افزایش عمق میدان دید در عکس استفاده می شودو این رویکردی است که به طور معمول وجود دارد .

استفاده از این شیوه همیشه موجب می شود تا در پیش زمینه و پس زمینه سوژه مورد عکاسی ؛ مقدار زیادی از جزئیات را بتوان مشاهده نمود .استفاده از دیافراگم f/8 و بیشتر ؛ یک رویکرد استاندارد برای دستیابی به فاصله فوق کانونی در عکس است و با استفاده از این شیوه تمام کادر عکس و سوژه های موجود در آن را می توان در فوکوس قرار داد .

نمایندگی تعمیرات کانن                     نمایندگی تعمیرات نیکون

استفاده از این تکنیک بدون عوارض نیست و به کارگیری دیافراگم های بسیار کوچک موجب می شود تا مقداری از جزئیات ریز تصویر به سبب حالت های اعوجاج لنز از بین بروند . از این روی عکاس همیشه باید یک رابطه مستقیم میان عمق میدان و مقدار جزئیات موجود در تصویر را باید مورد توجه قرار بدهد .

بر عکس حالت فوق زمانی است که عکاس با استفاده از یک دیافراگم باز مقداری از صحنه مورد عکاسی را از وضوح دید خارج می نماید و اگر چه در عکاسی از مناظر طبیعی این شیوه به طور معمول استفاده نمی شود اما در هر صورت این یک رویکرد خلاقانه برای قرار دادن تاکید بر بخشهایی از صحنه می باشد .

در زمان استفاده از لنز  های واید که دارای پرسپکتیو بسیار محدودی می باشند ؛ با استفاده از ترکیب حالت های مختلف عمق میدان ؛می توان جزئیات پیش زمینه و پس زمینه سوژه ها را به صورتی خلاقانه تعیین نمود و تصاویری متفاوت را به دست آورد .

نمایندگی تعمیرات کانن                     نمایندگی تعمیرات نیکون

عکاسی در جهت تابش نور یکی از شیوه های محبوب برای ایجاد درخشش در بخش هایی از پیش زمینه و پس زمینه بااستفاده از دیافراگم های باز می باشد . به طور خاص در ساعت های طلایی تابش آفتاب که تابش نور در زاویه نزدیک به سطح افق قرار دارد ؛ این تکنیک را به صورت موثر می توان مورد استفاده قرار داد .

چگونه می توان با هر نوع دوربین کمترین عمق میدان را به دست آورد ؟

کنترل عمق میدان در عکاسی پرتره

کارکرد دکمه پیش نمایش عمق میدان بر روی دوربین ، چیست ؟

نمایندگی تعمیرات کانن                     نمایندگی تعمیرات نیکون

نظرات