دیافراگم و نقش آن در کمک به خلاقیت و ایده پردازی

دیافراگم و نقش آن در کمک به خلاقیت و ایده پردازی

به خوبی میدانیم که وظیفه اصلی دیافراگم تنظیم نور وارد شونده از لنز به سمت سنسور دوربین است و به همراه شاتر ، دبافراگم مقدار نور را تنظیم می کند ، در واقع دیافراگم یکی از اضلاع مثلث نور دهی می باشد .

اما نکته ای که می خواهیم بیشتر به آن توجه نماییم این است که چگونه می توانیم به طور خلاقانه از دیافراگم استفاده کنیم و از این عامل برای بهتر شدن توانایی ها و مهارتهای عکاسی مان بهره ببریم . همه ما از نقش دیافراگم در تنظیم عمق میدان آگاهی داریم و‌میدانیم که دیافراگم باز مثل f/2 , f/4   باعث کم شدن عمق میدان و برجسته شدن سوژه می شوند و دیافراگم های بسته مثل f/11 , f/16  باعث افزایش عمق میدان میشوند .

عوامل دیگری هم هستند که بر عمق میدان تاثیر می گذارند و بطور خلاصه عبارتند از

۱_ فاصله تا سوژه ؛ به این صورت که هر چه به سوژه نزدیک تر شویم ، عمق میدان را کاهش می دهیم

۲ - اندازه فاصله کانونی ؛ در لنز های با فاصله کانونی بلند ، عمق میدان کاهش می یابد

۳ - اندازه سنسور ،هر چه سنسور دوربین بزرگتر باشد ، عمق میدان کاهش میابد

 

در واقع ، این عامل سوم است که باعث میشود دوربین های فول فریم ، عمق میدان کمتری نسبت به دوربین های کراپ یا حتی کامپکت داشته باشند یکی از تکنیک هایی که بسیاری از هنرمندان طراز اول و حرفه ای در سراسر دنیا آنرا مورد استفاده قرار می دهند ،  استفاده از دیافراگم باز برای ایجاد بوکه و‌ کم کردن عمق میدان تا بیشترین حد امکان است 

تعمیرات دوربین - تعمیر دوربین - نمایندگی تعمیر دوربین

اکنون ببینیم که این حالت در عمل چگونه اتفاق می افتد عکس بالا با دیاف ۵/۶ گرفته شده و اگر شما هم مانند بسیاری از افراد دیگر از لنز های کیت دوربین استفاده میکنید ، احتمالا بازترین دیاف دوربین شما همین است .

در تکنیک فوکوس گزینشی ، شما بر روی سوژه فوکوس میکنید و‌کل پس زمینه را از فوکوس خارج می کنید .با اینکار چشم بیننده به سمت سوژه کشیده میشود . در لنز های کیت در بازترین دیاف ممکن ( ۵/۶) و در حالت ۵۵ میلیمتر شما تا حدی میتوانید به این وضعیت برسید

عکس بالا ، با لنز پرایم ۸۵ ، و با دیاف ۱/۸ گرفته شده است و تفاوت این دو اندازه دیافراگن نسبت به عکس قبل در  محو کردن پس زمینه را بخوبی مشاهده می کنید .

قبل از این هم بار ها و بار ها اشاره نمودیم که این لنز برای عکاسی پرتره فوق العاده مفید میباشد .اگر لنز پرایم  در اختیار ندارید ، میتوانید از راه های دیگر نسبت به کاهش عمق میدان اقدام نمایید ، راه های بیان شده در بالا را مجددا مشاهده نمایید .

میتوانید بدون زوم کردن به سوژه نزدیک شوید و‌عمق میدان را کم کنید . کلوز آپ بگیرید در واقع وقتی به سوژه نزدیک میشوید دوربین دیگر نمیتواند همه صحنه را در فوکوس قرار دهد پس بنابراین نزدیکترین جسم نسبت به خود را در فوکوس قرار می دهد و بقیه پس زمینه را از فوکوس خارج مینماید

 

بهترین تنظیمات دیافراگم برای عکاسی پرتره

 

آموزش عکاسی - انتخاب بهترین دیافراگم برای عکاسی در فضای باز و طبیعت

 

شنیدن صدای کلیک دیافراگم در دوربین های نیکون D7500 طبیعی است .

نظرات