جلسه اول ) آموزش عکاسی در 10 جلسه (مقدمه)

جلسه اول ) آموزش عکاسی در 10 جلسه (مقدمه)

به آموزش 10 مرحله ای سازمان خدماتی ایده آل دوربین،  برای بیشترین تاثیر در عکاسی در کوتاه ترین زمان و با کمترین تلاش خوش آمدید. هدف این سازمان از این مقاله این است که نشان دهیم که حدود 90درصد مردم میتوانند بدون نیاز به ساعتها آموزش و یا صرف هزینه های هنگفت، به راحتی همانند یک عکاس حرفه ای عکاسی کنند.

همه ی آنچه که نیاز دارید...

برای اینکه عکس هایتان فوق العاده به نظر بیایند، کافی است «اندکی » بهتر از عکس هایی که عموما در طول روز میبینیم باشند. بله، شما به 10 سال تجربه نیاز ندارید تا به عنوان یک عکاس حرفه ای شناخته شوید. در واقع حتی به یک سال تجربه هم نیاز ندارید تا فوق العاده به نظر برسید. اگرچه کافی است کمی بهتر از بقیه باشید تا خیلی خوب به نظر برسید، ما در 10 جلسه آینده برای یک پیشرفت فوق العاده نسبت به عکس هایی که هر روز مشاهده می کنیم، عکاسی خواهیم کرد.

راهنمای عکاسی یک پایه و سکوی پرتاب به سمت استادی در عکاسی است. با خواندن این مقاله ایده آل دوربین، شما بر روی لبه سکو قرار می گیرید - پس ترس و تردید را کنار گذاشته و با اعتماد از روی سکو بپرید.

با مشاهده سیل عکسی که هر روز در دنیای آنلاین شاهد آن هستیم، مانند مجموعه عکس هایی که روزانه در سایت ایده آل دوربین مشاهده می کنیم، به این نتیجه می رسیم که اغلب آن عکس های نسبتا زیبا نه توسط عکاسان آموزش دیده، بلکه با iPhone یا دوربین های خانگی ببین و بگیر (یا توسط عکاسانی که هرگز دوربین DSLR خود را روی حالتی به جز اتوماتیک نگذاشته اند) گرفته شده است. این حقیقت، امتیازی بزرگ برای شما به حساب می آید تا راحت تر خود را در میان این جمعیت بزرگ، متمایز کنید. اگر تنها کاری که باید بکنید این باشد که قانون 80 - 20 را اعمال کنید قطعاً این قانون عکاسی شما را متحول خواهد کرد.

 شرکت ایده آل دوربین به این خاطر تصمیم به نوشتن این مقاله گرفت که اشتباه های زیادی را که عموماً افراد در طول خودآموزی عکاسی مرتکب میشوند و تقریبا بین دیگر افراد نیز عمومیت دارد را بشناسیم و از آن ها جلوگیری کنیم.

بنیان و اساس راهنمای عکاسی یافتن و ارائه 20 % روش هایی است که 80 % از پیشرفت شما را در کمترین زمان ممکن شکل می دهند. هدف ما از این مقالات،  محکم کردن و تثبیت مهم ترین پایه هایی است که بیشترین تاثیر را بر روی مخاطب دارد.

آیا روش ها، نکات، سبک ها و حقه هایی که در عکاسی می توان آموخت بی شمارند؟ قطعا بله.

آیا این کتاب همه ی آنها را پوشش خواهد داد؟ قطعا خیر.

مطالب بیشتری را بعدا با جزئیات پوشش خواهیم داد که شما می توانید با عضویت در خبرنامه ایده آل دوربین از جدیدترین مطالب مطلع شوید و یا با عضویت در کانال ایده آل دوربین با جدید ترین تکنیک های عکاسی آشنا شوید.اما فعلا به نکات پایه ای می پردازیم که دانش و توانایی شما را شکل می دهد. در وقت مناسب، شما را به حرفه ای هایی متصل خواهم کرد که سبب حفظ و نجات ثروت زمان شما خواهند شد.

پیش فرض های قبل از شروع

1- شما یک عکاس تازه کار یا با مهارت های متوسط هستید که می خواهید در اسرع وقت چند گام به جلو جهش کنید. اگر یک عکاس حرفه ای هستید و 10 سالی هست که عکاسی می کنید، قطعا اکثر چیزی که اینجا آموخته می شود را می دانید و مطالعه ی این کتاب چیزی به دانش شما نخواهد افزود.

2- می توانید در هر جلسه یک درس را کامل کنید. درس ها به ترتیبی ارائه شده اند که همدیگر را کامل می کنند و پیش نیاز همدیگرند. در هر جلسه  ما یک عملکرد یا اصطاح را موشکافی می کنیم تا به شما آسان ترین راه برای درک  آن موضوع، چگونگی و زمان استفاده از آن و نمونه های عکس برای درک بیشتر آن،  نشان خواهیم داد؛ و سپس قانونی مطرح می کنیم تا دانش شما تثبیت و به کار گرفته شود. هر آزمون برای تثبیت چگونگی و زمان استفاده ی هر مورد طراحی شده و به شما امکان می دهد آن مورد را به کار بگیرید و چند عکس عالی برای نشان دادنش در چنته داشته باشید.

3- شما ترجیح می دهید یک راست سراغ اصل موضوع برویم تا ابتدا به عملکرد یک یک دکمه ها و منو های دوربین بپردازیم که در 98 % مواقع به کار هم نمی آیند. ما پیشنهاد میکنیم برای آموزش عکاسی، مستقیم به عمق آن شیرجه بزنیم تا اینکه به حاشیه ها بپردازیم. اگر می خواهید تک تک دکمه های دوربین را بشناسید به مبحث های عکاسی به سایت ایده آل دوربین مراجعه نمایید.

دورنمای کار:

این مقالات راهنمای عکاسی از ساختار کلی کتاب های عکاسی بهره نمی برد. ما اعتقادی به پر کردن کتاب با حواشی و مطالب اضافی به منظور اهداف تجاری نداریم. برای نمونه، ما به توضیحات مکانیکی نحوه ارتباط شاتر و آینه دوربین در فرایند خلق یک عکس نمی پردازیم. چرا؟ چون این چیزی به ارزش عکس های شما اضافه نمی کند.

ما شاخ و برگ اضافی از قبیل پرداختن به تاریخچه عکاسی، نحوه کار مکانیکی دوربین و ... را از این مقاله زدوده ایم و سراغ موارد عملی تاثیر گذار بر عکس ها رفته ایم. وقتی 10 تکلیف را پشت سر گذاشتید، بی پروا به میان بخش عکسبازی سایت ایده آل دوربین شیرجه بزنید و همه چیز، از عکاسی خوراکی، پرتره و حیوانات تا نحوه پول درآوردن از عکاسی را تصاویر خلق شده خود را آپلود کنید. تا هم به نمایش درآیند و هم توسط دیگران نقد شوند.

در این مجموعه مقالات ، مباحث اصلی به دو بخش ارائه میگردد:

بخش اول: معرفی اسامی ، مفاهیم و اصطلاحات عکاسی

بخش دوم : آموزش عکاسی که شامل ده گام یا ده جلسه است

 

قبل از شروع به کار ، اجازه دهید جای برخی از تصورات غلط را همین حالا با تصورات درست جابجا کنیم.

مگاپیکسل اهمیتی ندارد (این یک تصور درست است) :

مقدار مگاپیکسل دوربین ها بزرگترین دروغ تجاری تاریخ عکاسی است. آیا می دانید مگاپیکسل واقعا چیست؟

یک ملیون پیکسل(نقطه) - فقط همین. در واقع مگاپیکسل با این تعریف، معیاری است از کمیت نه کیفیت. یک دوربین 18 مگاپیکسلی عکس های بهتری نمی گیرد، عکس های بزرگتری می گیرد. اگر نورپردازی، فوکوس یا ترکیب بندی درستی نداشته باشید، مگاپیکسل بیشتر یعنی عکس های خراب بزرگتر و باز هم یعنی اتلاف حافظه ی بیشتری از دوربین یا کامپیوتر شما. اگر می خواهید عکس هایی به بزرگی 4 متر یا حتی بزرگتر چاپ کنید، بله حرفی نیست؛ ولی اگر مثل اغلب عکاسان، می خواهید عکس هایتان را آنلاین منتشر کنید یا در ابعاد چند 10 سانتی متری چاپ کنید، حتی یک دوربین 6 مگاپیکسلی هم کافی است.

دوربین بسیار حرفه ای برای مبتدیان لزومی ندارد (این یک تصور درست است) :

این بزرگترین اشتباهی است که اغلب عکاسان مبتدی مرتکب می شوند و البته سازندگان دوربین هم با تبلیغاتشان در آن موثر اند. هزاران ویژگی و قابلیت تکنیکی دوربین های جدید اگر ندانید چگونه از آنها استفاده کنید، هیچ کمکی به شما نمی کنند. یک عکاس خوب با دوربینی ابتدایی به مراتب عکس های بهتری می گیرد تا یک مبتدی با دوربین پنجاه هزار دلاری Phase ONE .

پس چرا بهترین عکاس ها همواره بهترین ابزار و وسایل را دارند؟ زیرا پس از حرفه ای شدن و اشراف نسبت به ابزار قبلی، ابزار حرفه ای تر، امکانات بیشتری در اختیار آنها قرار می دهد. تمام کاری که دوربین انجام می دهد ثبت چیزی است که به درون لنز می آید. این بخش کم اهمیت تر ماجراست.

کیفیت نوری که وارد لنز می شود از اهمیت بیشتری برخوردار است. بعد از آن نور از درون لنز عبور می کند؛ پس لنز دومین عامل تاثیر گذار است. در نهایت دوربین، کیفیت نور ورودی را که کیفیت لنز نیز بر آن تاثیر گذاشته، ثبت می کند؛ پس خود دوربین کم اهمیت ترین بخش است.

پس چرا مقدار زیادی پول صرف خرید بدنه ی دوربین کنیم در حالی که مهارت های ما در سطحی است که فقط از 10 % امکانات آن می توانیم استفاده کنیم؟ همیشه به مبتدیان پیشنهاد شده است با یک دوربین SLR ساده و پایه ای شروع کنند و با آن ادامه دهند تا در همه ی قابلیت های آن مهارت پیدا کنند. اگر به جایی رسیدید که قابلیت های پیشرفته تری نیاز دارید و دوربین تان آن قابلیت ها را تامین نمی کند، اکنون وقت آن است که دوربینی پیشرفته تر ولی بر اساس نیازتان تهیه کنید. برای انتخاب یک دوربین مبتدی مناسب می توانید از مطالب بخش جدیدترین دوربین ها ، در سایت ایده آل دوربین کمک بگیرید و همیشه به یاد داشته باشید که مارک دوربین اهمیتی ندارد.

برای شروع به چه ابزاری برای شروع نیاز دارید؟

وقتی تازه کار را شروع می کنید واقعا به ابزار زیادی نیاز ندارید چون خیلی نمی دانید چه اتفاقی در حال وقوع است! وقتی اولین دوربین DSLR خود را می خرید یا دریافت می کنید احتمالا یک لنز 55 - 18 میلیمتر با  f/3.5-5.6 همراه آن خواهد بود که لنز کیت دوربین نامیده می شود. برخی اوقات لنز دیگری همراه دوربین است ولی اغلب یک لنز  55 - 18 میلیمتر است. همین ابزار برای شروع کافی است.

پایان مقدمه

در مبحث بعدی بخش اول را شروع خواهیم نمود که در آن به (کلیه مفهوم هایی که برای شناخت عمومی دوربین نیاز داریم)، پرداخته شده است...


لینک جلسه بعدی ( جلسه دوم) بخش اول تعاریف و اصطلاحات عکاسی

لینک کلیه قسمتها

نظرات