آموزش و روش عکاسی در محیط ها و صحنه های کم نور
عکاسی در شرایط و محیط های کم نور یکی از شرایط سخت و چالش برانگیز برای عکاسان در هر یک از سطوح حرفه ای به شمار می آید .
برای عکاسی در این محیط ها ؛ مسائلی همچون کنترل مقدار نویز تصویر ؛ ایجاد نوردهی صحیح بر سوژه و جلوگیری از بلور شدن تصویر در اثر پایین آمدن سرعت شاتر و یا حتی از دست رفتن حالت صحیح فوکوس را باید مورد توجه قرار داد.
برای عکاسی در محیط های کم نور به برخورداری از دانش فنی در رابطه با عملکرد های دوربین ؛ آگاهی از تکنیک های ثبت حرکت های سوژه و نحوه نورپردازی در محیط های کم نور ؛ نیاز می باشد .
برای عکاسی در محیط های کم نور چه مسائلی را مورد توجه باید قرار داد ؟
در زمان عکاسی در محیط های کم نور مثل اجرای کنسرت یا سالن های نمایش ؛ اولین مسئله ای که به آن باید توجه نمود ؛ حرکت های سوژه مورد عکاسی است .
دومین عامل مهم در این شرایط ؛ توجه به تنظیم ایزو ( حساسیت دوربین در برابر نور ) می باشد. برخی از عکاسان از تکنیک افزودن نویز به تصویر برای کمک به ارتقا حالت دراماتیک صحنه استفاده می کنند .آخرین و مهمترین نکته مورد توجه در شرایط کم نور ؛ وضعیت نور موجود در صحنه می باشد .
به طور معمول در صحنه های کنسرت یا نمایش ؛ نور ها نیز به نوعی متحرک هستند و حالت حرکت آنها دارای الگو و روش خاصی می باشد. زمانی که عکاس به نحوه حرکت نور ها و الگو های آن پی می برد ؛ متناسب با آنها موقعیت های بهتری را برای عکاسی از صحنه ها در نظر می گیرد .
برای عکاسی در شرایط و محیط های کم نور ؛ دوربین هایی مناسب هستند که از ظرفیت سنسور کافی برای دریافت کم ترین نور ها برخوردار بوده و سرعت لازم برای به دست آوردنیک تصویر کاملا شارپ را نیز فراهم بیاورند .
به طور معمول دوربین های فول فریم که دارای سنسور نسبتا بزرگی هستند ؛ برای عکاسی در این شرایط مناسب می باشند .
سرعت بالاتر اتوفوکوس در یک دوربین فول فریم ( مثل EOS RP ) به شما امکان می دهد یک سوژه دارای حرکت را به خوبی در قفل فوکوس قرار داده و از آن عکس بگیرید .
در مورد دوربین های فول فریم پیشرفته امروزی ؛ نکته قابل توجه آن است که این دوربین ها قادرند تا در شرایط کم نور تا EV -5 به راحتی قادر به تشخیص نقطه فوکوس باشند .
این یک مزیپت بسیار بزرگ به شمار می آید زیرا در این شرایط از نور عکاسی از سوژه های دارای حرکت یک چالش بسیار دشوار است
و دوربین های فول فریم پیشرفته به خوبی این امکان را در اختیار عکاس قرار می دهند .
به طور خاص در دوربین میرورلس فول فریم EOS RP وجود 4779 نقطه فوکوس قابل انتخاب یک مزیت عالی
برای عکاسی از سوژه های دارای حرکت سریع است و به خصوص با توانایی تشخیص نقطه فوکوس در شرایط کم نور ؛
این دوربین یکی از مناسب ترین گزینه ها برای عکاسی از کنسرت ها و سالن های نمایش به شمار می آید .
بین حالت حرکت سوژه وشرایط کم نور چگونه می توان به یک تعادل دست پیدا کرد ؟
برقراری تعادل میان ایزو و سرعت شاتر یک نکته کلیدی است .
برای به دست آوردن یک تصویر کاملا شارپ از سوژه دارای حرکت در بسیاری از موارد به سرعت شاتر تا حدود 320/1 ثانیه نیاز است .
در شرایط کم نور ؛ برای دستیابی به این سرعت شاتر یکی از اولین راهکار ها ؛ افزایش دادن مقدار ایزو دوربین است .
دوربین های فول فریم با برخورداری از دامنه دینامیکی بالاتر و همچنین با استفاده از گزینه های کنترل نویز ایزو در منو تنظیمات به شما این امکان را می دهند تا بدون ترس از افزایش نویز تصویر , به راحتی به ایزو مناسب برای افزایش سرعت عمل دوربین ؛ دست پیدا کنید .
لنز مناسب برای عکاسی در محیط های کم نور :
در رده دوربین های DSLR ، بسیاری از لنز های زوم و تله فتو با دیافراگم استاندارد F2/8 را برای عکاسی در شرایط و محیط های کم نور می توان مورد استفاده قرار داد . لنز هایی همچون EF16-35mm III, EF24-70mm II, and EF70-200mm IS II گزینه هایی مناسب برای عکاسی از سالن های کنسرت و محل های نمایش هستند .
در رده دوربین های میرورلس فول فریم ؛ یک لنز RF28-70mm با سرعت و قدرت فوکوس بالا ؛ گزینه ای مطلوب برای عکاسی به شمار می آید .
نمایندگی کانن - تعمیرات کانن - تعمیرات نیکون - نمایندگی نیکون