نکاتی که به شما کمک می کنند تا نتایج شگفت انگیزی در عکاسی به دست بیاورید .
مسئله ترکیب بندی در عکاسی ؛ یک مسئله بسیار مهم است و طبیعی است که بسیاری از عکاسان در پی یاد گرفتن اصول ترکیب بندی و استفاده از آنها در زمان ثبت تصاویر خود باشند .
جوانب فنی کار با دوربین و عکاسی را به آسانی می توان فراگرفت اما در رابطه با ترکیب بندی ؛یادگیری و استفاده از آن در زمان ثبت عکس ؛ کمی دشوار می باشد .
از سوی دیگر ؛ استفاده از تکنیک های ترکیب بندی به میزان زیادی با ذوق و سلیقه افراد مرتبط می باشد و اگر شما فردی هستید که همیشه از اصول ترکیب بندی در درست ترین حالت آن استفاده می نمایید ,در هر صورت ممکن است برخی از افراد با شیوه شما در استفاده از اصول ترکیب بندی ؛ مخالف باشند .
در این مطلب برخی از نکاتی را مورد اشاره قرار می دهیم که به شما کمک می کنند تا در زمان عکاسی ؛ نتایج شگفت انگیزی را به دست بیاورید .
1 – یک هنرمند نقاش ؛ انتخاب می کند که چه چیزی در درون تابلوی نقاشی او وجود داشته باشد.
یک هنرمند عکاس نیز با دقت زیاد عناصر موجود در کادر تصویر خود را انتخاب می کند و هرگونه عوامل حواس پرت کن و غیر مرتبط با سوژه را از درون کادر تصویر خود خارج می نماید. برای انجام ترکیب بندی ؛ تمام اطراف سوژه را بررسی نموده و زوایای مختلف دید از سوژه را بررسی نمایید تا بهترین حالت آن را به دست بیاورید.
2 – قانون یک سوم ؛ یک اصل اثبات شده در ترکیب بندی عکس است اما استفاده از آن در همه شرایط ضروری نیست.
در این قانون بیان می شود که عناصر اصلی تصویر را بر روی نقاط طلایی و خطوط یک سوم قرار دهید و در هر زمان ممکن برای تاکید بر مهمترین بخش های تصویر ؛ آنها را روی خطوط یک سوم و نقاط طلایی قرار دهید .3 – خط افق را بررسی کنید. خط افق در هر شرایط باید به صورت افقی دیده شود . برای تنظیم دقیق خط افق ؛ از خطوط کادر بندی در ویزور و یا صفحه نمایش دوربین استفاده کنید .
4 – از به وجود آوردن فضای خالی زیاد ؛ پرهیز کنید .
در زمان ترکیب بندی یک عکس ؛ از به وجود آوردن فضاهای خالی گسترده خودداری کنید . با استفاده از گزینه های تغییر زاویه دید دوربین ؛ یک حالت تعادل میان پس زمینه و پیش زمینه تصویر به وجود آورید . در صورتی که از یک دوربین با صفحه نمایش باز شونده استفاده می کنید ؛ از این ویژگی به خوبی بهره ببرید . دوربین های مدرن امروزی به شما امکان می دهند تا زاویه های دید و حالت های مختلفی از سوژه و کادر تصویر را در درون صفحه نمایش مشاهده نمایید.
5 – برای به دست آوردن یک ترکیب بدنی دقیق ؛ لازم است تا صحنه مورد عکاسی را به خوبی بشناسید .
همواره قبل از عکاسی , زمان هایی را برای بررسی صحنه اختصاص دهید . قبل از شروع عکاسی ؛ بهترین زاویه های تابش نور و محل قرار گیری سایه ها را شناسایی نمایید .
به طور معمول توصیه می شود تا قبل از فرا رسیدن زمان عکاسی ؛ موقعیت مکانی مورد نظر را به خوبی بررسی نموده و نسبت به شرایط موجود در آن آگاهی داشته باشید .
6- از هر دو عامل پس زمینه و پیش زمینه به صورت هنرمندانه استفاده کنید .
رعایت اصول ترکیب بندی در رابطه با پس زمینه و پیش زمینه موجود در کادر تصویر یکی از مهارت های اصولی و آسان و در عین حال بسیار با اهمیتی است که موجب می شود تا شما به یک عکاس متفاوت بدل شوید . استفاده هنرمندانه از عوامل موجود در پیش زمینه در پیش زمینه یا پس زمینه ؛ موجب می شود تا چشم مخاطب به سمت سوژه اصلی شما در درون کادر تصویر کشیده شود .
7 – از خطوط هدایتگر , شکل ها و فرم ها در کادر تصویر استفاده نمایید .
در عکاسی مدرن امروزی ؛ خطوط و کارکرد های آن اهمیت بسیار زیادی دارد. استفاده خلاقانه از خطوط موجود در تصویر نیز موجب هدایت چشم بیننده به سمت سوژه اصلی در درون عکس می باشد .
8 – مراقب باشید تا در لبه کادر بندی هیچ عامل مزاحمی وجود نداشته باشد .
همه عناصر موجود در صحنه باید در خدمت بیان روایتی در رابطه با سوژه باشند. یک ترکیب بندی خلاقانه به گونه ای انجام می شود که تمامی عوامل مزاحم و حواس پرت کن از چشم مخاطب دور مانده و سوژه اصلی بدون هیچ گونه مزاحمتی از سوی عوامل خارجی ؛ به آسانی در مرکز توجه در کادر تصویر قرار بگیرد .
9- در هر زمان ممکن ؛ برای ایجاد حس تعادل در ترکیب بندی عکس خود تلاش کنید .
هر عاملی که موجب برهم خوردن نظم و هارمونی موجود در درون تصویر می شود را از کادربندی خود حذف کنید .بافت ها و الگو ها ؛ ایزوله کردن سوژه نسبت به پس زمینه و استفاده از خطوط هدایتگر از جمله تکنیک های ترکیب بندی برای دستیابی به حس تعادل در تصویر می باشد .
10- آثار خود را به صورت دقیق و با دید انتقادی بررسی کنید .
قبل از اینکه مورد نقد قرار بگیرید ؛ اثار خود را با دید انتقادی مورد بررسی و ارزیابی قرار دهید . مشاهده آثار عکاسان برتر و مقایسه آثار خود با آنها موجب می شود تا فاصله خود با دیگران را تشخیص داده و در جهت کم کردن فاصله ها قدم بردارید .
تعمیر دوربین کانن - تعمیر دوربین نیکون - تعمیر دوربین سونی
اصول پایه در نوردهی دستی به دوربین
اصول پایه کار با دوربین برای به دست آوردن بوکه های حرفه ای در پس زمینه
نمایندگی کانن - اصول پایه در نورپردازی High key و Low key