کدام دوربین بهترین است ؟ دوربین سونی a7C یا سونی a7S III ؟

کدام دوربین بهترین است ؟ دوربین سونی a7C  یا سونی  a7S III ؟

دوربین سونی a7C یک دوربین فول فریم میرورلس بسیار کوچک و کم حجم است که بسیاری از قابلیت های موجود در مدل های بزرگتر در درون آن قرار داده شده اند. این دوربین به طرز خارق العاده ای دارای اشتراکات بسیار فراوانی با مدل a7 III است و بسیاری از ویژگی ها از قبیل نوع سنسور ؛ پردازنده و ویژگی های اصلی این دو مدل ؛ کاملا شبیه به هم می باشند.

اما در هر صورت دوربین سونی a7C با قیمت 1800 دلار در بازار جهانی حدود 200 دلار ارزانتر از a7 III است که از زمان تولید و عرضه آن در سراسر جهان حدود 2 سال می گذرد . در این مطلب به بررسی این موضوع می پردازیم که کدامیک از این دوربین ها بهتر هستند ؟

تعمیر دوربین سونی - نمایندگی تعمیر دوربین سونی - تعمیرات سونی - نمایندگی دوربین سونی

ویژگی های مشترک

به طرز باورنکردنی بسیاری از ویژگی های موجود در هر دو این دوربین ها شبیه به هم است و از جمله آنها می توان به استابیلایزر 5 محور ؛ سنسور 24MP BSI CMOS ؛ پردازشگر Bionz X ، سرعت عکاسی متوالی 10 fps ؛ و فیلمبرداری با کیفیت 8-bit 4K با تمام سطح سنسور می توان اشاره نمود .

هر دو این دوربین ها دارای منو و تنظیمات شبیه به هم هستند و از صفحه نمایش لمسی آنها تنها برای جا به جا کردن نقطه فوکوس می توان استفاده نمود.  هر دو این دوربین ها دارای عملکرد WIFI و بلوتوث برای انتقال تصاویر هستند .

بنابر این همانگونه که مشاهده می شود ؛ بسیاری از ویژگی هاو قابلیت های موجود در این دوربین ها کاملا شبیه به هم بوده و تفاوت چندانی را نمایان نمی سازد اما به هر روی بررسی بیشتر این دو مدل ؛ تفاوتهای ساختاری مشخصی را نمایش می دهد .

تعمیر دوربین سونی - نمایندگی تعمیر دوربین سونی - تعمیرات سونی - نمایندگی دوربین سونی

تفاوت ها

اتوفوکوس

یکی از بزرگترین تفاوت های موجود میان این دو مدل از دوربین های سونی ؛ سیستم اتوفوکوس آنها است. در طراحی و فناوری ساخت دوربین سونی a7C از آخرین و جدیدترین سیستم اتوفوکوس ساخت سونی که سیستم تشخیص سوژه با کمک هوش مصنوعی است ، استفاده شده است .در هر یک از مود های اتوفوکوس این دوربین ؛ در صورت تعیین سوژه برای آن ؛ سیستم اتوفوکوس با قدرت تمام سوژه را مورد تعقیب قرار داده و بدون توجه به میزان حرکت سوژه یا دوربین و یا دخالت سوژه های دیگر در درون کادر تصویر ؛ سوژه تعیین شده را تعقیب می نماید .

برای سوژه های انسان ؛ این دوربین بخش های مختلف چهره ؛ چشم , سر و بدن انسان را به خوبی تشخیص می دهد و از همین شیوه در عکاسی و تصویر برداری از سوژه های حیوانی نیز به خوبی بهره می برد .

در سمت مقابل ؛ دوربین سونی a7 III سیستم اتوفوکوس نسبتا خوبی دارد اما در هر صورت آنرا نمی توان یک سیستم اتوفوکوس پیشرفته نامید . اتوفوکوس تشخیص چشم در این دوربین عملکرد مطلوبی دارد اما لزوما از قدرت تعقیب سوژه چندان زیادی برخوردار نمی باشد . تعقیب سوژه در این دوربین چندان متکی بر نقطه فوکوس نیست و به جای آن تلاش می کند تا تمام بخش های یک سوژه را مورد تعقیب قرار دهد .

تعمیر دوربین سونی - نمایندگی تعمیر دوربین سونی - تعمیرات سونی - نمایندگی دوربین سونی

ویزور

یکی دیگر از تفاوت های اصلی موجود میان این دو دوربین ؛ در ویزور آنها نمایان می گردد . اگر چه برای هر دو این مدل ها از یک ویزور با رزولوشن پایین استفاده می شود اما دوربین سونی a7 III دارای پانل ویزور بزرگتری است و عناصر اپتیکال موجود در آن بزرگنمایی به میزان 0.78x را به وجود می آورند که حالتی شبیه به وضعیت موجود در دوربین های DSLR می باشد .

دوربین سونی a7C دارای ویزور با پانل کوچکتری است و حداکثر بزرگنمایی قابل دستیابی با آن 0.59x است که آنرا در سطح دوربین های APS-C DSLR قرار می دهد .

تعمیر دوربین سونی - نمایندگی تعمیر دوربین سونی - تعمیرات سونی - نمایندگی دوربین سونی

اندازه بدنه

یکی دیگر از وجوه تمایز بارز و مشخص میان این دو دوربین ، اندازه و حجم بدنه آنها است و دوربین سونی a7C به طور قطع دارای وزن و حجم بسیار کوچکتری است .

البته دوربین سونی a7C را یک دوربین جیبی نمی توان به شمار آورد اما به طور کلی این دوربین یک میرورلس فول فریم بسیار کوچک است که در زمان استفاده از لنز های سنگین و بزرگ به همراه آن ؛ قطعا دچار مشکل خواهید شد .

 

تعمیر دوربین سونی - نمایندگی تعمیر دوربین سونی - تعمیرات سونی - نمایندگی دوربین سونی

شکل ظاهر بدنه

کاهش اندازه و حجم بدنه در دوربین سونی a7C قطعا به معنای تغییرات بسیار زیاد شکل ظاهری آن نیز خواهد بود . بر روی بدنه بسیار کوچک این دوربین به طور شگفت آوری دو دایل کنترل برای تنظیمات و تغییر حالت های جبران نوردهی ؛ قرار داده شده اند.  همچنین دکمه AF-ON در پشت بدنه آن به خوبی دیده می شود . نقطه ضعف قابل اشاره در مورد دکمه و کلید های کنترل آن است که دایل های کنترل این دوربین همگی در یک سمت قرار داشته و تنها با انگشت شست دست راست می توان آنها را مورد استفاده قرار داد و اگر چه تنظیمات سرعت شاتر و دیافراگم را بدون نکه داشتن هر دکمه اضافه تر به آسانی می توان تعیین نمود اما به هر روی برای استفاده از آنها لازم است تا مقداری دست خود را روی بدنه دوربین جابه جا کنید .

در سمت مقابل دوربین سونی a7 III دارای جوی استیک کنترل نقطه فوکوس است و دکمه بسیار کاربردی AF-ON را روی آن نمی توان دید . در سیستم اتوفوکوس a7C نیازی به استفاده از جوی استیک وجود ندارد و قابلیت های عکاسی آن به طور کامل سیستم اتوفوکوس دوربین را به کنترل خود در می آورد .

تعمیر دوربین سونی - نمایندگی تعمیر دوربین سونی - تعمیرات سونی - نمایندگی دوربین سونی

شاتر

یکی دیگر از تفاوت های موجود که کمتر قابل دیدن است مکانیسم شاتر در این دو دوربین است . در دوربین سونی a7 III از شاتر مکانیکی با گزینه به کارگیری پرده اول الکترونیکی استفاده شده است که حالت شوک شاتر را به میزان زیادی کاهش داده و قادر به استفاده از شاتر بدون صدا نیز میباشد .

دوربین سونی a7C دارای شاتر مکانیکی با امکان استفاده از پرده اول الکترونیکی است و خطر لرزش شاتر را تنها در سرعت های نسبتا متوسط کنترل می کند و در صورت استفاده از سرعت شاتر بسیار بالا در دیافراگم های باز ؛ خطر شوک شاتر همواره وجود دارد . یکی از بزرگترین محدودیت های این دوربین سرعت سینک فلاش محدود به 1/160 ثانیه و بالاترین سرعت شاتر در 1/4000 است .

 

تعمیر دوربین سونی - نمایندگی تعمیر دوربین سونی - تعمیرات سونی - نمایندگی دوربین سونی

فیلمبرداری

هر دو دوربین سونی a7C و  a7 III از قابلیت های بسیار مشابهی در زمینه فیلمبرداری برخوردار بوده و هر دو آنها قادر به فیلمبرداری اوورسمپل 4K/24p با تمام سطح سنسور و قادر به دستیابی به حالت 4K/30p در حالت کراپ می باشند. هر دو این دوربین ها قادر به فیلمبرداری با لاگ های S-Log2 و S-Log3 بوده و در برخی از شرایط حالت های HLG برای به کارگیری در دستگاه های HDR را نیز پشتیبانی می کنند. نکته قابل توجه آن است که تمامی خروجی فیلمبرداری با این دوربین ها به صورت 8-bit است که از انعطاف پذیری نسبتا پایینی برخوردار می باشد .

نتیجه گیری

دوربین های سونی a7 III و a7C شباهت های بسیار زیادی با یکدیگر دارند و تنها وجه تمایز مهم میان این دو محصول ؛ فاکتورهایی از قبیل حجم بدنه و قیمت گذاری آنها می باشد. در صورتی که حجم کوچک بدنه و کاربری و حمل نقل آسان برای شما یک فاکتور تاثیرگذار است دوربین a7C یک محصول ایده آل خودهد بود اما اگر استفاده از لنز های بزرگ و حرفه ای برای شما دارای اهمیت است بنابر این مدل a7 III را باید انتخاب نمایید .

اما در هر شرایط ؛ قدرت ؛ سرعت و دقت سیستم اتوفوکوس دوربین a7C را نباید نادیده گرفت و این عامل به همراه حجم کوچک بدنه ؛ طول عمر زیاد باتری ؛ آنرا به یک گزینه قدرتمند مبدل می سازد.

 

نمایندگی تعمیرات دوربین سونی

بررسی مقایسه ای دوربین های Canon EOS R و Sony a7 iii

نمونه عکس های به دست آمده با دوربین سونی a7 III

معرفی دوربین سونی a7 III

نظرات