بررسی مقایسه ای دوربین های Canon EOS R و Sony a7 iii

بررسی مقایسه ای دوربین های Canon EOS R و Sony a7 iii

از زمان عرضه و معرفی دوربین های میرورلس ؛ محصولات دوربین سونی در رده a7 به میزان زیادی مورد استقبالل عکاسان حرفه ای قرار گرفته اند . و به طور خاص دوربین سونی a7 iii که در این مطلب به آن می پردازیم ؛ یکی از دوربین های بسیار پرفروش است که در سبک های مختلف عکاسی مورد استفاده قرار گرفته است .

کمپانی کانن به عنوان یکی از رقبای همیشگی و سر سخت سونی در زمینه تولید دوربین نیز  بعد از تولید موفق طیف گسترده ای از دوربین های DSLR ؛ اکنون به حوزه تولید دوربین های میرورلس فول فریم وارد شده است و اولین محصول خود یعنی EOS R را مدتی است که روانه بازار نموده است . در این بررسی این دوربین های رقیب را در کنار هم مقایسه نموده و نگاهی تزدیک تر به هر دو آنها خواهیم داشت.

تعمیر دوربین سونی - تعمیر دوربین کانن

سنسور و پردازشگر :

Canon EOS R: 30.3mp full frame CMOS sensor (36x24mm) and DIGIC 8 processor 
• Sony A7 III: 24.2mp full frame Exmor R CMOS sensor (35.6x23.8mm) and BIONZ X processor 

هر دو این دوربین ها در رده فول فریم قرار دارند و این بدان معناست که اندازه سنسور  آنها تقریبا برابر با هم می باشند . به طور کلی سنسور های فول فریم که در دوربین های حرفه ای مورد استفاده قرار میگرند متضمن آن می باشند که تصاویر قابل ثبت با آنها از ابعاد و رزولوشن بالاتری برخوردار بوده و همچنین این عکس ها در اندازه های بزرگتری قابل چاپ می باشند .

اما در هر صورت اگر چه اندازه سنسور این دوربین ها مشابه است اما رزولوشن های متفاوتی را ارایه می دهند . رزولوشن سنسور دوربین سونی Sony A7 III برابر با 24.2مگاپیکسل و رزلوشن سنسور دوربین کانن EOS R برابر با 30.3 مگاپیکسل می باشد. 

در دوربین سونی A7 III از یک پردازشگر BIONZ X استفاده شده است و برای طراحی دوربین کانن از نسل هشتم پردازشگر های DIGIC رونمایی شده است . بر روی کاغذ ؛ ویژگی های سنسور دوربین کانن کمی بهتر به نظر می رسند اما به این نکته نیز باید توجه داشته باشیم که در مگاپیکسل های بالاتر احتمال تشکیل نویز در زمان استفاده از ایزو بالا ؛ به نحو شدید تری افزایش پیدا می کند .

در شرایط فعلی و با تکنولوژی موجود چنین بیان می شود که رزولوشن 24 مگاپیکسل برای تولید تصاویری با جزئیات واقعی ؛ کافی به نظر می رسد.

تعمیر دوربین سونی - تعمیر دوربین کانن

فیلمبرداری :

• Canon EOS R: 4K at up to 29.97fps
• Sony A7 III: 4K at up to 30fps 

کمپانی سونی از سابقه بسیار طولانی در زمینه تولید دوربین های فیلمبرداری برخوردار است و از این روی تعجبی نخواهد داشت که دوربین سونی A7 III قادر به انجام فیلمبرداری با کیفیت 4K در 30p می باشد . این کیفیت از فیلمبرداری با استفاده از تمام سطح سنسور به دست می آید و از این روی هیچ ضریب کراپ در فیلمبرداری 4K آن وجود ندارد .

همچنین این دوربین قادر به ارایه خروجی 4K HDR بر روی دستگاه های دارای Hybrid Log Gamma (‘HLG’) است .

دوربین کانن Canon EOS R قادر به انجام فیلمبرداری 4K در 29.97 fps است و برای این امر ضریب کراپ 1.7x را اعمال می نماید که حالتی شبیه به وضعیت موجود در دوربین کانن EOS 5D MK IV می باشد . یکی از نکاتی که کانن به آن افتخار می کند آن است که برای EOS R تقریبا از سنسور مشابه با دوربین های سینمایی این کمپانی استفاده شده است و این دوربین با برخورداری از C-Log استاندارد قادر به فیلمبرداری 4:2:0 8-bit با فضای رنگ Rec 709 و خروجی 4:2:2 10-bit می باشد .

تعمیر دوربین سونی - تعمیر دوربین کانن

تعداد فریم در هر ثانیه

هر دو این دوربینها قادرند تا تعداد فریم های زیادی را در هر ثانیه به دست آوردند و بنابراین استفاده از آنها برای عکاسی ورزشی و عکاسی طبیعت و حیات وحش ؛ گزینه مطلوبی به نظر می رسد .

حداکثر سرعت عکاسی با دوربین سونی برابر با 10 فریم بر ثانیه است که نسبت به مدل قدیمی تر از آن در حدود دو برابر افزایش یافته است اما دوربین کانن EOS R حداکثر قادر به ثبت 8 فریم در هر ثانیه خواهد بود .

نکته قابل ملاحظه آن است که دوربین سونی Sony A7 III دارای عمق بافر بالاتری بوده و بافر آن قادر به نگهداری تعداد 4 فایل RAW غیر فشرده یا 89 فایل RAW فشرده و یا 177 فایل JPEG می باشد .

همچنین دوربین سونی  Sony A7 III دارای دو درگاه کارت حافظه SD است و چنانچه مشاهده می شود در تمامی موارد مرتبط با سرعت عکاسی این دوربین برتری قابل ملاحظه ای را در مقایسه با کانن ارایه می دهد .

تعمیر دوربین سونی - تعمیر دوربین کانن

سیستم اتوفوکوس :

• Canon EOS R: Dual Pixel AF with 5,655 AF positions
• Sony A7 III: 693 point phase detection AF / 425 point contrast detection AF

دوربین سونی A7 III از قدرت اتوفوکوس بسیار بالایی برخوردار است و در این زمینه از سیستم موجود در دوربین پرچمدار a9 برای این دوربین نیز استفاده شده است . این دوربین دارای 693 نقطه فوکوس است که تقریبا 93 درصد از کل کادر تصویر را تحت پوشش خود قرار می دهد .

قدرت اتوفوکوس دوربین ؛ میدان نبرد و رقابت میان برند ها و تولید کننده گان مختلف است و کمپانی سونی با ابداع اتوفوکوس تشخیص چشم که یک گزینه تخصصی در عکاسی پرتره است ؛ به مقدار زیادی از رقبای خود پیش افتاده است .

اما در مقابل کمپانی کانن برای دوربین Canon EOS R از یک سیستم اتوفوکوس 5655 نقطه ای از نوع Dual Pixel AF استفاده نموده است و با استفاده از این سیستم 88 درصد از کادر در حالت افقی و 100 درصد در وضعیت عمودی را تحت پوشش خود قرار داده است .

تعمیر دوربین سونی - تعمیر دوربین کانن

ویزور و ال سی دی

هر دو این دوربین ها دارای ویزور الکترونیکی هستند . و بسیاری از کارشناسان بر این باورند که ویزور الکترونیکی دوربین کانن EOS R یکی از بهترین نمونه های موجود در بازار به شمار می آید . این ویزور کاملا بزرگ و شفاف است و از تفکیک رنگ بسیار بالایی برخوردار می باشد .

ال سی دی این دوربین ها در زمره بهترین های بازار نمی باشند اما در هر صورت کیفیت لازم برای عکاسی و فیلمبرداری را ارایه می دهند . ال سی دی دوربین سونی ؛ از قابلیت بازشوندگی و چرخش همانند دوربین کانن برخوردار نیست اما برای انجام تنظیمات و تعیین دقیق نقطه فوکوس ؛ امکانات مقتضی را فراهم می آورد .

طراحی و بدنه :

اگر چه ویژگی های درونی دوربین کانن کمی پایین تر از سونی دیده می شوند اما طراحی بدنه آن کاملا متفاوت است . برای ساخت بدنه دوربین کانن EOS R از آلیاژ منیزیم استفاده شده است و طراحی ظاهری آن به گونه است که به آسانی در درون دست جای میگیرد و در طول زمان عکاسی ؛ کاملا راحت و خوش دست به نظر می رسد . به طور خاص در زمان های استفاده از لنز های تله فتو سنگین ؛ دوربین کانن EOS R حالت های بهتری را ارایه می دهد .

اما دوربین سونی A7 III دارای بدنه ای کوچکتر و کم حجم تر می باشد . یکی از اشکالاتی که به کمپانی سونی وارد است آن می باشد که لنز های این برند چندان کوچک و سبک نیستند و بنابراین در زمان استفاده از آنها بر روی دوربین سونی A7 III ؛ حالتی نامتوازن در دست عکاس به وجود می آید .

 

نتیجه گیری :

کمپانی کانن به تازگی وارد عرصه رقابت برای تولید دوربین های میرورلس فول فریم شده است و اولین محصول تولیدی آن اگر چه پرچمدار میرورلس این کمپانی به شمار می آید اما هنوز به پیشرفت های بیشتری نیاز دارد .

ضعف این دوربین در فیلمبرداری 4K یکی از اشکالات عمده ای است که کانن در صدد بر طرف کردن آن می باشد .

از سوی دیگر ؛ کمپانی سونی با سابقه طولانی در تولید دوربین های میرورلس فول فریم؛ به لحاظ فنی ویژگی های برتری را ارایه می دهد اما طراحی و ساختار بدنه دوربین های تولیدی آن به بهبود های قابل ملاحظه ای نیاز دارند .

 

نمونه عکس های به دست آمده با دوربین سونی a7 III

معرفی دوربین سونی a7 III

معرفی دوربین فول فریم میرورلس کانن : Canon EOS R


نکاتی که در رابطه با دوربین Canon EOS R باید بدانیم
 

نظرات