10 اشتباه مهلک عکاسی که هر چه سریعتر باید برطرف نمود
در هر مرحله از آموزش و یادگیری ؛ وقوع اشتباه یک امر اجتناب ناپذیر است . در ادامه این مطلب فهرستی از اشتباهاتی را مورد اشاره قرار می دهیم که هر چه سریعتر نسبت به برطرف نمودن آنها باید اقدام نمود .
1 – خریدن مقدار زیادی از تجهیزات عکاسی
خرید و انبار نمودن حجم زیادی از تجهیزات عکاسی ؛ مسئله ای است که در میان عکاسان مبتدی و نیمه حرفه ای به مقدار زیادی دیده می شود .بسیاری از افراد تصور می کنند که در اختیار داشتن کوهی از تجهیزات موجب می شود تا آنها به عکاس بهتری مبدل شوند .باید به این نکته توجه داشته باشیم که خرید یک لنز ؛ دوربین و یا فلاش جدید موجب ارتقا توانایی عکاسی در شما نمی شود .
در واقع بهترین عکاسان کسانی هستند که عکس های خوب را با هر دوربینی بتوانند به دست بیاورند .و آنچه که در این زمینه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است آن است که خلاقیت ؛دانش فنی و آگاهی نسبت به هنر نورپردازی از جمله اموری هستند که به شما این امکان را می دهند تا سطح حرفه ای خود را به دراجات بالاتر ارتقا دهید .
2 – اشتباه در ترکیب بندی خط افق
شاید شما در موقعیتی باشید که فرصت ثبت عکس از یک طلوع خورشید شگفت انگیز را در اختیار داشته باشید . کوچکترین اشتباه در تنظیم خط افق در زمان کادر بندی و ترکیب بندی تصویر موجب از دست رفتن یک فرصت خارق العاده خواهد شد .اگر چه تعداد زیادی از نرم افزار های ویرایش عکس وجود دارند که امکان اصلاح خط افق را در زمان ویرایش تصویر در اختیار شما قرار می دهند اما در هر صورت با استفاده از تراز الکترونیکی دوربین خود می توانید از یکی از بدترین اشتباهات در ترکیب بندی تصویر ؛ پیشگیری نمایید .
3- وایت بالانس اشتباه
اشتباه در تنظیم وایت بالانس یکی از شایعترین اشکالات در بین عکاسان مبتدی و نیمه حرفه ای می باشد . در حالیکه تنظیم خودکار وایت بالانس ( AWB) را در بسیاری از موقعیت ها میتوان استفاده نمود اما در هر صورت بهترین گزینه در این شرایط آن است که تنظیم وایت بالانس به وسیله عکاس انجام شود . با اصلاح این اشتباه ؛ عکس ها شکل طبیعی تری به دست آورده و به صرف زمان های طولانی برای ادیت و ویرایش عکس نیاز نخواهد بود .
4 – اعوجاج لنز
به وجود آمدن اعوجاج ناشی از لنز ؛ یکی از اشکالاتی است که به میزان زیاد در آثار عکاسان مبتدی دیده می شود و این به سبب انتخاب لنز اشتباه برای هر جلسه عکاسی به وجود می آید .در زمان استفاده از برخی از لنز ها به جود آمدن حالت اعوجاج و یا تغییر در حالت های نوردهی و روشنایی سوژه های درون تصویر , به وضوح دیده می شود . اولین راهکار برای از بین بردن این حالت ؛ استفاده از لنز صحیح و مناسب در هر موقعیت از عکاسی می باشد .
همچنین بسیاری از دوربین های DSLR پیشرفته امروزی امکاناتی را برای اصلاح انواع اعوجاج ها به وجود می آورند .در زمان ویرایش نرم افزاری عکس ها نیز امکاناتی برای اصلاح اعوجاج تصویر وجود دارند .
5 – فوکوس ضعیف
تکیه بر سیستم اتوفوکوس دوربین برای همه موقعیت های عکاسی ؛ چندان توصیه نمی شود زیرا ؛ برخی اوقات این سیستم دچار اشتباه می شود . اشتباه در اتوفوکوس , معمولا به شکل فوکوس در نقطه ای از پیش زمینه یا پس زمینه سوژه ها دیده می شود . در بسیاری از موارد استفاده از حالت فوکوس تک نقطه ای ؛ یکی از راه کار های ایجاد دقت بیشتر در فوکوس دوربین می باشد .
6 – بلور شدن تصویر
گاهی اوقات مشکل شارپ نبودن تصویر ؛ یکی از معضلاتی است که گریبانگیر عکاسان در هر یک از سطوح حرفه ای می شود .شارپ نبودن تصویر دلایل بسیار زیادی می تواند داشته باشد اما شایع ترین علت های آن ؛ عدم فوکوس صحیح و یا حرکت های سوژه می باشند . استفاده از سیستم صحیح فوکوس ؛ و استفاده از ایزو مناسب برای ارتقا سرعت شاتر ؛ از جمله راهکار هایی هستند که در شارپ تر شدن تصاویر کمک می کنند .
7 – تاریک شدن عکس ها
گاهی اوقات عکس ها ؛ به صورت تاریک تر از صحنه اصلی و واقعی دیده می شوند . این پدیده معمولا به وسیله نورسنج دوربین ایجاد می گردد و بدان دلیل است که دوربین به صورت خودکار بخش هایی از صحنه را مورد نورسنجی قرار داده و حالت کلی آن را به شکل تاریک تر از آنچه شما قصدداشته اید ؛ به دست آورده است .
برای اصلاح این حالت از امکان جبران نوردهی دوربین استفاده نمایید. با استفاده از جبران نوردهی ؛ می توان حالت نوردهی دوربین را اصلاح نمود و حالت روشنایی تصویر را در وضعیت دلخواه می توان قرار داد .
8 – ترکیب بندی ضعیف
قرار دادن سوژه در مرکز کادر تصویر یکی از مهلک ترین خطاها در زمان عکاسی است . کادر بندی و ترکیب بندی یکی از مهمترین اصول هنری عکاسی بوده و رعایت این اصول یکی از مهمترین وجوه تمایز میان عکاسان حرفه ای و آماتور به شمار می آید .
9- ویرایش بیش از اندازه
انجام ویرایش مطلوب برای از بین بردن خطاهای بسیار کوچک یکی از نکات حرفه ای عکاسی به شمار می آید . اما انجام HDR بسیار شدید و یا تقویت بسیار شدید رنگ ها و کنتراست ها یکی از کارهایی است که عکاسان مبتدی انجام داده و موجب از بین رفتن ارزش هنری یک عکس می شود . باید به این نکته توجه داشته باشیم که هر عکس یک اثر منحصر به فرد است و به کار گیری فیلترها و افکت های مختلف تنها بر اساس نیاز هر عکس باید انجام شود .به عنوان مثال افزایش دادن حالت ساچوره تصویر در عکس های مناظر طبیعی در ابتدا ممکن است شگفت انگیز به نظر برسد ؛ اما در واقع با انجام این عکل بسیاری از ویژگی های طبیعی تصویر از بین می روند .
10 – نادیده گرفتن اصول پایه عکاسی
این نیز یکی از شایعترین اشتباهات بسیاری از عکاسان به شمار می آید . بعد از یادگیری اصول و مهارت هایی همچون فوکوس , ترکیب بندی و نوردهی هرگز نباید اصول ساده و پایه عکاسی را فراموش نمود . شارژ نمودن باتری ؛ همراه داشتن لوازم جانبی ؛ استفاده از کارت حافظه پشتیبان و بسیاری از امور ساده وظاهرا پیش پا افتاده ؛ از جمله مواردی هستند که در قوی تر شدن یک عکاس مفید می باشند .
نمایندگی تعمیرات کانن- نمایندگی تعمیرات نیکون