نکاتی برای نورپردازی در عکاسی پرتره

نکاتی برای نورپردازی در عکاسی پرتره

 

برای ثبت یک عکس پرتره خارق العاده نیازی به در دست داشتن یک دوربین فوق حرفه ای وجود ندارد و در واقع حتی با استفاده از یک دوربین ساده و با فلاش خود دوربین هم می توان یک پرتره صحیح را ثبت نمود .  یک پرتره صحیح می بایست دارای تجلی و برآیند مناسبی از چهره سوژه باشد و در عین حال استفاده از یک ترکیب بندی مناسب به همراه نورپردازی صحیح و اصولی به شما کمک می کنند تا همانند افراد حرفه ای عکسهایی بدون نقص به دست بیاورید .

با در دست داشتن یک دوربین ساده ؛ یک فلاش با قدرت مناسب ؛ ابزار هایی برای بازتاب دادن نور و رعایت چند نکته ساده اما مهم ؛ می توانید عکس های پرتره را به ثبت برسانید و در این مطلب چند نکته در این رابطه را مورد اشاره قرار می دهیم .عکاسان حرفه ای برای ثبت عکس های پرتره به طور معمول از چندین منبع نور استفاده می کنند و گاهی در تنظیمات نورپردازی تا 4 منبع نور استروب را می توان استفاده نمود . اما نتایج حاصل از این تنظیمات پیشرفته در نورپردازی را با یک فلاش اسپید لایت ساده نیز می توان به دست آوردولی پیش از آن نیاز است تا انواع مختلف نور ها در عکاسی پرتره را مورد اشاره قرار بدهیم .

نمایندگی تعمیرات کانن                     نمایندگی تعمیرات نیکون                     نمایندگی تعمیرات دوربین سونی

1 – نور اصلی یا کلیدی

از این منبع نور برای روشن نمودن سوژه اصلی استفاده می شود و همچنین معیاری برای سنجش نوردهی به دوربین به شمار می آید . منبع نور اصلی می تواند فلاش روی دوربین نیز باشد اما در استفاده از فلاش روی دوربین باید به این نکته توجه داشته باشیم که نور آن ممکن است موجب تخت شدن عکس و همچنین موجب ایجاد قرمزی در چشم سوژه ها شود .قرار دادن منبع نور اصلی در جایی خارج از دوربین به شما کمک می کند تا با کنترل سایه ها و کنتراست ها و هایلایت ها ؛ ساختار چهره ؛ پوست و سایر ویژگی های اندام صورت سوژه را به نحو موثرتری به دست بیاورید .

نمایندگی تعمیرات کانن                     نمایندگی تعمیرات نیکون                     نمایندگی تعمیرات دوربین سونی

2 – نور کمکی یا پر کننده

بعد از استقرار منبع نور اصلی ؛ به یک منبع نور کمکی نیاز خواهید داشت و از این منبع نور برای نرم کردن سایه های ایجاد شده از تابش منبع نور اصلی استفاده می شود . این منبع نور به صورت اختیاری مورد استفاده قرار می گیرد و اگر شما تمایلی به کنترل سایه ها ندارید ؛ می توانید از بکاربردن آن صرف نظر نمایید .

نمایندگی تعمیرات کانن                     نمایندگی تعمیرات نیکون                     نمایندگی تعمیرات دوربین سونی

3 – نور پس زمینه

از این منبع نور برای نوردهی و روشن نمودن پس زمینه سوژه استفاده می شود و همانند منبع نور کمکی می تواند به صورت اختیاری مورد استفاده قرار بگیرد . این منبع نور به طور معمول پشت سوژه قرار گرفته و به سمت پس زمینه هدف گرفته می شود . عدم استفاده از یک منبع نور موجب تاریک شدن پس زمینه می شود . معمولا منبع نوردهی به پس زمینه را در فاصله 3 تا 5 متری از پس زمینه قرار می دهند تا با گسترده تر شدن سطح تابش آن بتوان الگو ها و بافت های موجود در پس زمینه را به نحو بهتری بتوان به دست آورد .

4 – نور حاشیه یا نور روی سر

از این منبع نور برای جداسازی سوژه از پس زمینه استفاده می شود و محل قرار گیری آن جایی در بالای سر سوژه مایل به سمت پشت سوژه است . این منبع ؛ با نوردهی بر روی موها و حاشیه بدن سوژه از قسمت پشت به میزان زیادی سر و قسمت بالا تنه سوژه را از پس زمینه جدا می سازد.در شات های پرتره معمولی از بکارگرفتن این منبع نور می توان صرف نظر نمود اما در شات هایی که تاکید و اهمیت موهای سوژه مورد توجه واقع می شود ؛ استفاده از نوربالای سر اهمیت می یابد .

 

نمایندگی تعمیرات کانن                     نمایندگی تعمیرات نیکون                     نمایندگی تعمیرات دوربین سونی

نظرات