بررسی مقایسه ای لنز های زوم در مقایسه با لنز های ثابت

بررسی مقایسه ای لنز های زوم در مقایسه با لنز  های ثابت

در روزگاران گذشته چنین تصور می شد که حتی بهترین و با کیفیت ترین لنز های زوم دارای کیفیتی پایین تر از لنز ای دارای فاصله کانونی ثابت ( لنز های پرایم ) می باشند و در بسیاری از موارد عکاسان حرفه ای بر لزوم استفاده از لنز های ثابت به جای لنز های زوم تاکید می کرده اند . اما امروز کیفیت لنز های زوم مدرن تا حد بسیار زیادی افزایش یافته است و از این روی این لنز ها دارای جایگاه بسیار مهمی در میان انتخاب های حرفه ای می باشند. در اینجا به بررسی و مقایسه ویژگی های لنز های زوم در برابر لنز های ثابت می پردازیم .

1- اندازه

لنز های دارای فاصله کانونی ثابت به طور معمول دارای اندازه و حجم بدنه ای کمتر در مقایسه با لنز های زوم می باشند . کوتاه تر بودن فاصله کانونی به معنای کمتر بودن حجم بدنه خواهد بود . حتی یک لنز EF 200mm f/2.8L II نیز در مقایسه با EF 70-200mm f/2.8L دارای بدنه کوچکتری می باشد . لنز های کوچکتر راحتتر در دست قرار می گیرند و در میان وسایل جای کمتری را اشغال می کنند .

2 – بازترین حالت دیافراگم

در حال حاضر هیچ یک از لنز های زوم دارای دیافراگم کمتر از f/2.8 نمی باشند . اما تمامی 31 نوع لنز پرایم موجود در بازار دارای دیافراگم f/2.8 و یا کمتر از آن هستند . تنها استثنا در بین این لنز ها دو لنز TS-E و EF 180mm f/3.5L Macro می باشند . این حالت برای عکاسان کنترل بیشتر بر عمق میدان و دسترسی به سرعت های شاتر بالا را فراهم می آورد که به طور خاص برای برای عکاسی در محیط های کم نور اهمیت بسیار زیادی دارد .

3 – حداقل فاصله فوکوس

لنز  های پرایم دارای فاصله فوکوس دهی نزدیک تری نسبت به لنز های زوم می باشند . فقط لنز های ماکرو دارای حداقل فاصله فوکوس نزدیکتری از لنز های پرایم هستند . یک لنز EF 100mm f/2.8L Macro برای عکاسی پرتره پرسپکتیو بسیار عالی را فراهم می آورد

3 – قیمت

در بسیاری از موارد لنز های پرایم نسبت به لنز های زوم دارای قیمت ارزانتری می باشند . طراحی اپتیکال ساده تر و عدم نیاز به فرمولاسیون های اپتیکال پیچیده در لنز های زوم باعث ارزانتر شدن قیمت لنز های پرایم خواهد شد . به عنوان مثال لنز های EF 28mm f/1.8 USM و EF 50mm f/1.8 STM و EF 85mm f/1.8 USM  به همراه هم دارای قیمتی کمتر از 1050 دلار می باشند اما از سوی مقابل یک لنز زوم EF 24-105mm f/4L IS به8 تنهایی قیمتی برابر با 999 دلار خواهد داشت.

4 – تفاوت در ترکیب بندی

یک لنز زوم به شما این امکان را می دهد تا از یک موقعیت خاص محلی دورتر را هدف گیری نموده و ترکیب بندی عکس خود را انجام دهید اما در زمان استفاده از یک لنز پرایم در بسیاری از مواقع لازم است تا شما به درون صحنه وارد شده و از فاصله کاملا نزدیک به سوژه عکاسی نمایید . در اینجا لازم است تا شما صحنه را همانند لنز خود ببینید و همانند لنز خود تصمیم گیری نمایید .

5 – تثبیت تصویر

لنز های پرایم به دلیل اندازه کوچکتر و حجم بدنه کمتر به نحو راحت تری در دست قرار می گیرند و دیافراگم بسیار باز آنها امکان دریافت نور بیشتر و استفاده از سرعت شاتر بالاتر را فراهم می آورد از این روی لرزش های دست به طور کامل در این لنز ها تحت کنترل قرار می گیرد . اما در لنز های زوم سیستم IS ( تثبیت تصویر ) یک بخش ضروری به همراه لنز می باشد و بدون آن امکان کنترل لرزشهای ناشی از وزن سنگین لنز تقریبا وجود نخواهد داشت . لنز های پرایم جدید نیز به امکان IS تجهیز شده اند و بسیاری از این لنز ها نیز دارای دکمه ای برای کاهش لرزشهای تصویر می باشند .

نظرات

آیا IS دورن تنظیمات قرار داره یا روی لنز تعبیه شده؟
نحوه دسترسی به این گزینه چگونه هست؟

پنجشنبه 1396/10/21 00:13