سه نکته حرفه ای برای ترکیب بندی در عکس

سه نکته حرفه ای برای ترکیب بندی در عکس

در عکاسی فضای باز و فضاهای غیر استودیویی رعایت اصول و تکنیک های ترکیب بندی ، اهمیت بسیار زیادی دارد . استفاده از عوامل محیطی برای تنظیم ترکیب بندی عکس و ارتقای خلاقیت های هنری ؛ یکی از روش های مرسوم از سوی هنرمندان و عکاسان حرفه ای است .

استفاده از عناصر محیطی در ترکیب بندی عکس

اولین نکته ، استفاده از عناصر و قاب های محیطی برای قرار دادن سوژه است . به جای قرار دادن سوژه در مرکز کادر و نگاه مستقیم سوژه به دوربین بدون رعایت عوامل پیش زمینه و پس زمینه ، سعی کنید تا از ساختار و معماری موجود در محیط برای ایجاد خطوط راهنما و عمق بخشیدن به عکس ، استفاده کنید . در صورت استفاده از خطوط راهنما و رعایت متناسب عمق و پرسپکتیو با استفاده از این خطوط موجود در محیط ، می توان عکس هایی در خور توجه به ثبت رساند .

پرسپکتیو

نکته دوم ؛ استفاده حرفه ای از اصول پرسپکتیو است .  گرفتن عکس از نقطه ای بالاتر از نقطه تلاقی ، عناصری از محیط را اشکار می سازد که در حالت عادی و در خط مستقیم تراز چشم ، ممکن است قابل مشاهده نبوده باشند . در تصویر زیر ، برای گرفتن این عکس عکاس از ارتفاع بالاتر از تراز دید برای مهار حالت های تابش نور خورشید در ساعت های میانی روز استفاده می کند . این پرسپکتیو منحصر به فرد سایه سوژه را نیز در درون کادر قرار داده و زاویه دید از بالا باعث می شود تا سطح زمین به نوعی به شکل پس زمینه برای سوژه عمل نماید .

استفاده هنرمندانه از نور

از نور موجود در محیط می توان به طرز خلاقانه ای استفاده کرد . سایه ها ، به نرم شدن تابش های نوری کمک می کنند و این در حالی است که تابش مستقیم نور باعث ایجاد سایه های شدید و نقاط شدیدا پر نور بر روی سوژه می شود . همیشه و در هر محیط ، الگوهای جالبی از نور و سایه ایجاد شده به وسیله عوامل محیطی را می توان یافت که استفاده از آنها تعامل جالبی را میان سوژه و محیط اطراف آن در قالب یک ترکیب بندی ، ایجاد می کند .

 

مترجم : فرهاد مولایی

نظرات