10 نکته فنی برای به دست آوردن عکس های فوق العاده در زمان عکاسی
در این مقاله به بیان برخی از نکاتی می پردازیم که به شما کمک می کنند تا در زمان های عکاسی ؛ قادر به ثبت عکس هایی فوق العاده و حرفه ای باشید .
1 – با یک دید شفاف آغاز کنید .
این نکته ممکن است بدیهی به نظر برسد اما برای شروع عکاسی ؛ تمیز بودن لنز خود را بررسی کنید . هرگونه لکه و گرد و غبار را از روی لنز پاک کنید .همچنین نسبت به تمیز بودن سنسور دوربین خود اطمینان حاصل نمایید .در صورت مشاهده هرگونه لکه یا گرد و غبار بر روی عکس های خود ؛ در سریعترین زمان ممکن نسبت به نظافت و تمیز کاری دوربین و لنز خود اقدام نمایید .در بسیاری از موارد وجود لکه ها ؛ نقطه های رنگی و مواردی از این دست ؛ علامتی از وجود یک مشکل بزرگتر در درون دوربین یا لنز شما می باشند و در صورتی که با سرویس های معمول قادر به از بین بردن این لکه ها نیستید ؛ به مرکز خدمات دوربین خود مراجعه نمایید .
2 – دفترچه دوربین خود را مطالعه نمایید .
قبل از شروع هر جلسه عکاسی مهم ؛ راهنما و دستورالعمل کار با دوربین خود را مطالعه نمایید . مهم نیست که چه مدت زمان با این دوربین کار کرده باشید ؛ همواره نکات ظریف و برخی از دستورالعمل های دقیق در زمان کار با دوربین وجود دارند که به شما کمک می کنند تا در صحنه عکاسی ؛ عکس های بدون نقص و بدون نیاز به ویرایش را به دست بیاورید .دفترچه راهنمای دوربین شما حاوی نکات بسیار دقیقی در رابطه با عملکرد های دوربین است . به همراه داشتن دفترچه راهنمای دوربین , همیشه اهمیت بسیار زیادی دارد .
3 – محل قرار گیری
پیدا کردن یک زاویه دید مناسب برای دوربین و محل استقرار آن یکی از نکات مهم و کلیدی در به دست آوردن شاتهای حرفه ای می باشد . برای عکاسی از سوژه های پرتره ؛ سوژه خود را در بهترین محل و در شرایطی قرار دهید که عوامل موجود در پیش زمینه و پس زمینه ؛ تداخلی در نمایش صحیح سوژه به وجود نیاورند . در زمان عکاسی از سوژه های ثابت , انتخاب یک زاویه دید مناسب برای به دست آوردن بهترین حالت نور ؛ سایه و کنتراست و حجم از آن سوژه ؛ اهمیت فوق العاده زیادی خواهد داشت .
4 – کادر بندی صحیح
برای فراگیری اصول کادر بندی ؛ عکس های مجله ها ؛ فیلم های مختلف را تماشا نمایید .رعایت مسائلی همچون هد روم ( Head Room ) فضای دید سوژه ( Looking Room ) ایجاد فضاهای منفی ؛ قانون یک سوم و ... بیش از 80 درصد از نکات هنری هستند که در زمان ثبت یک عکس باید به آن توجه نمود.
5 – نوردهی و نورپردازی
برای به دست آوردن بهترین حجم ؛ شکل و فرم ؛ سایه و کنتراست ؛ آگاهی از اصول نورپردازی ؛ اهمیت زیادی خواهد داشت .استفاده از فلاش اسپیدلایت و آگاهی از تکنیک های به کار گیری آن , توانایی ترکیب نور های طبیعی و مصنوعی ؛ در به دست آردن بهترین حالت رنگ از سوژه در محیط های طبیعی ، بسیار تاثیرگذار می باشد .
در درون منو دوربین های DSLR پیشرفته امروزی ؛ گزینه های زیادی برای کار و کنترل فلاش ها وجود دارند .این منو ها و تنظیمات را به دقت مطالعه نموده و نسبت به عملکرد آنها آگاهی زیادی را به دست بیاورید .
6 – کنترل نوردهی و سرعت شاتر به صورت دستی
برای به دست آوردن یک عکس حرفه ای لازم است تا تمامی مرتبط با نوردهی به دوربین را به صورت دستی انجام دهید .مود های نوردهی خودکار معمولا به گونه ای عمل می کنند که سوژه های بزرگتر , نوردهی بهتری را در درون عکس به دست بیاورند . به عنوان مثال اگر سوژه پرتره خود را مقابل یک آبشار قرار می دهید ؛دوربین نوردهی عکس را بر اساس آبشار محاسبه می کند و در این حالت سوژه اصلی شما دچار نوردهی کمتر از اندازه خواهد شد . برای کنترل بهترین حالت نوردهی ؛تنظیمات سرعت شاتر ؛ دیافراگم و ایزو دوربین را به دست بگیرید .
7 – آگاهی از مفهوم عمق میدان دید در عکس
آگاهی از نحوه تاثیر گذاری دیافراگم بر عمق میدان دید در عکس ؛ اهمیت زیادی دارد .سرعت شاتر دوربین از تاثیرگذاری مستقیم بر عدد دیافراگم لنز شما برخوردار است .یکی از اولین وظایف هر عکاس آن است که از روابط موجود میان اضلاع مثلث نوردهی ؛ آگاهی کامل به دست بیاورد . برای اعمال خلاقیت در عکس ؛ ترکیب سرعت شاتر و عدد دیافراگم اهمیت زیادی دارد .
8- کار کردن با دوربین روی دست را یاد بگیرید .
این نیز یک نکته بدیهی ممکن است به نظر برسد اما در دست گرفتن صحیح دوربین و نحوه ایستادن با دوربین بر روی زمین ؛ برای انجام یک عکاسی حرفه ای ؛ نکات بسیار مهمی به شمار می آیند .
9 – جهت و زاویه تابش نور
در زمان های عکاسی با استفاده از تابش نور خورشید ؛ از این منبع نور در جهت خدمت به سوژه درون عکس استفاده کنید .برای به دست آوردن بهترین حجم و بعد از سوژه خود ؛ آنرا در بهترین جهت تابش نور قرار دهید . نسبت به حالت های بازتاب نور در لنز آگاهی داشته و کنترل آن را در دست بگیرید . همچنین تکنیک های بونس کردن و بازتاب دادن نور در محیط های مختلف را فرا بگیرید.
10 – از لنز زوم خود همانند یک لنز پرایم استفاده کنید.
فاصله کانونی 50 میلیمتر ؛ یک زاویه دید همانند چشم انسان به وجود می آورد و این تجربه ای است که در زمان کار با لنز های پرایم 50 میلیمتر ؛ آنرا به خوبی به دست می آورید . به جای زوم کردن و دور شدن از سوژه ؛ سعی کنید بهترین فاصله کانونی را استفاده نموده و فاصله خود را نسبت به سوژه به صورت فیزیکی تنظیم نمایید .
نمایندگی تعمیرات کانن - نمایندگی تعمیرات نیکون