چند اشتباه رایج در عکاسی از طبیعت و حیات وحش
عکاسی از طبیعت و حیات وحش یکی از جذاب ترین ژانر های عکاسی به شمار می آید . و در حالیکه ثبت یک عکس خوب در این ژانر از ارزش بسیار بالایی برخوردار است اما در هر صورت در این سبک چالش های فراوانی پیش روی عکاسان به خصوص در سطح مبتدی وجود خواهد داشت .
دراین مطلب به بیان و بررسی برخی از رایجترین اشتباهات در زمان عکاسی در محیط های طبیعی و سوژه های حیات وحش می پردازیم .
1 – عدم دستیابی به فاصله مناسب از سوژه
این یکی از رایجترین اشکالات در عکاسی از حیات وحش است . بسیاری از اوقات ممکن است سوژه را به خوبی ببینید و آنرا تشخیص دهید اما در تصویر نهایی اثری از سوژه دیده نمی شود . در این سبک از عکاسی ؛ به هر اندازه که می توان باید به سوژه نزدیک شد . حتی کمترین پیشروی به سمت سوژه نیز اهمیت بسیار زیادی دارد .
و از جایی که امکان نزدیک شدن به سوژه وجود ندارد ؛ با بهترین لنز زوم خود ؛ سوژه را در درون کادر به دست بیاورید . لنز های زوم به شما امکان می دهند تا سوژه را به خوبی به دست آورده ؛ عمق میدان را کم کرده و سایر عوامل مزاحم را از درون کادر بندی خود خارج کنید .
2 – عمق میدان نامناسب
این مورد به مقدار زیادی با مورد شماره 1 مرتبط است . زمانی که از دوربین در وضعیت خودکار استفاده میکنید ؛ تمامی تنظیمات دیافراگم و سرعت شاتر , به وسیله دوربین انجام می شود . اما برای دستیابی به بهترین نتایج لازم است تا عکاس شخصا نسبت به انجام تنظیمات اقدام نماید .
استفاده از یک دیافراگم نسبتا کوچک ؛ عمق میدان دید را به میزان زیادی افزایش می دهد و پس زمینه به همراه تمامی عناصر موجود در آن به خوبی دیده می شوند .
برای دستیابی به یک عمق میدان کم ؛و دورکردن عوامل حواس پرت کن موجود در پس زمینه ؛ بهتر است از یک دیافراگم باز استفاده شود . با کم شدن عمق میدان ؛ مقدار فوکوس روی سوژه افزایش یافته و جزئیات آن به خوبی در کانون توجه قرار میگیرند . همچنین با استفاده از این حالت ؛ امکان دستیابی به سرعت شاتر بالاتر نیز فراهم می آید که این امر در فریز شدن حرمت سوژه ها نیز بسیار موثر خواهد بود .
3 – نزدیکی بیش از اندازه به سوژه
گاهی اوقات این فرصت فراهم می آید که مقدار زیادی بتوان به سوژه نزدیک شد . اما درهر صورت رعایت فاصله مناسب از سوژه همچنان یکی از نکات کلیدی و اساسی به شمار می آید .
ایجاد فضای مناسب برای نمایش مقداری از محیط طبیعی حیوانات در درون عکس ؛ یک بخش ضروری در ترکیب بندی عکاسی از حیات وحش است .
4 – زمان بندی نامناسب
حرکت های ناگهانی و غیر قابل پیش بینی یکی از ویژگی های حیوانات است . بنابراین برای به دست آوردن یک تصویر مطلوب لازم است تا برای دستیابی به بهترین شات از صبر و حوصله فراوانی برخوردار باشید .در بسیاری از موارد ؛ برای به دست آوردن یک عکس مطلوب ممکن است به ثبت هزاران شات نیاز داشته باشید و از این روی برای مواجهه با موقعیت های توان فرسا ؛ صبر ؛ حوصله و استقامت خود را تقویت نمایید .
5 – نوردهی نا مطلوب
عکاسی در هوای آفتابی یک امر لذتبخش است اما برای به دست آوردن یک عکس فوق العاده ؛ نورخورشید به تنهایی شرایط لازم و کافی را به وجود نمی آورد .
تابش مستقیم نور آفتاب سایه های بسیار تند و تیز و نا مطلوبی را ممکن است به وجود بیاورد .به طور خاص در زمان های میانی روز ؛ وضعیت سایه ها به گونه ای است که بسیاری از جزئیات سوژه ها را در میان کنتراست های شدید از بین می برند .بهترین زمان برای دستیابی به نور مطلوب ؛ ساعت های ابتدایی بعد از طلوع آفتاب ؛ یا لحظاتی قبل از غروب آن می باشد .
در این زمان ها ؛ کنتراست در پایین ترین مقدار بوده و سایه ها و رنگ ها در بهترین وضعیت مشاهده می شوند.
تهیه شده در نمایندگی تعمیرات کانن