چند نکته که در زمان خرید یک لنز باید به آن توجه داشته باشید
به طور معمول بعد از گذشت مدتی از شروع حرفه عکاسی و پیشرفت در فراگیری اصول و تکنیک های عکاسی ؛ عکاس هنرمند تصمیم به تغییر یا ارتقا لنز دوربین خود میگیرد .خرید یک لنز جدید مستلزم صرف هزینه ای نسبتا زیاد می باشد و از این روی در زمان انجام آن می بایست برخی از نکات را مورد توجه قرار داد .
در این مطلب ؛ به بیان نکاتی می پردازیم که در زمان خرید یک لنز جدید باید مورد توجه قرار دهید .
1 – نقاط فوکوس
بسیاری از لنز ها از هر دو حالت فوکوس دستی و اتوماتیک پشتیبانی می کنند اما برخی از لنز های ارزان قیمت ؛ فقط امکان استفاده از فوکوس دستی را در اختیار کاربرد قرار می دهند .وجود کلید تغییر وضعیت فوکوس بر روی لنز اهمیت زیادی دارد .
2 – سازگاری با دوربین
به طور معمول لنز ها به گونه ای طراحی می شوند که بر روی دوربین های فول فریم و یا دوربین های APS-C قابل استفاده باشند . این بدان معنا نیست که نمی توان از این لنز ها بر روی هر دو گروه از این دوربین ها استفاده نمود بلکه باید توجه داشته باشید که در صورت استفاده از لنز گروه مخالف بر روی دوربین خود با توجه به ضریب کراپ فواصل کانونی متفاوتی را به دست می آورید .
3 – بازترین حالت دیافراگم :
بازترین حالت دیافراگم در واقع اشاره به کوچکترین عدد قابل استفاده برای دیافراگم لنز است . یک دیافراگم کاملا باز شما را قادر به عکاسی در شرایط بسیار کم نور می سازد و همچنین در جدا سازی سوژه از پس زمینه ؛ به نحو موثری به شما کمک می کند . این لنز ها معمولا قیمت نسبتا بالاتری نیز دارند .
4 – تثبیت تصویر
اگر دوربین شما فاقد سیستم تثبیت تصویر باشد ؛ بنابراین باید لنزی را تهیه کنید که بر روی آن سیستم تثبیت تصویر وجود داشته باشد .
5 – مقاومت در برابر شرایط اقلیمی
در صورتی که به طور معمول در شرایط متفاوت آب و هوا عکاسی می کنید باید به مساله میزان مقاومت لنز و دوربین خود در برابر شرایط اقلیمی و آب و هوایی توجه داشته باشید .
مقاومت در برابر نفوذ رطوبت و گرد و غبار یکی از مواردی است که در تولید لنز ها به آن توجه می شود و به عنوان مشخصه اصلی لنز مورد اشاره قرار می گیرد .
6 – نسخه لنز
شرکت های تولید کننده لنز ؛ بعد از گذشت مدتی از تولید محصولات قدیمی ؛ نسخه های به روز رسانی شده لنز های خود را با عباراتی مثل mark II یا Mark III عرضه می کنند .نسخه جدید شباهت زیادی با نسخه های قدیمی تر دارند اما به لحاظ ساختار اپتیکال و موتور اتوفوکوس ؛ معمولا عملکرد های بهتری را ارایه می دهند .
7 – حجم و وزن
برخی از لنز ها در زمانی که برای اولین بار در دست گرفته می شوند ممکن است چندان سنگین به نظر نرسند اما اگر بخواهید برای مدت طولانی آنها را حمل کنید ؛ وزن لنز یکی از عناصر مهم خواهد بود .
8 – موتور اتوفوکوس
یکی از مهترین تفاوت های در میان لنز های مدرن امروزی و لنز های قدیمی تر ؛ فناوری موتور اتوفوکوس آنها می باشد .لنز های قدیمی تر دارای موتور های اتوفوکوس کند و پر سر و صدایی هستند اما لنز های مدرن امروزه دارای موتور اتوفوکوس نرم و بی صدا هستند . عبارت USM در لنز های کانن و عبارت SWM بر لنز های نیکون ؛ در واقع اشاره به موتور اتوفوکوس لنز می باشد .
اگر در پی انجام تصویر برداری ویدیویی هستید ؛ باید به دنبال دستیابی به لنز هایی با موتور مرحله ای باشید .این نوع لنز ها دارای فوکوس بسیار نرم و بدون صدا هستند و از این روی در زمان فیلمبرداری کاملا بدون نویز در صدای فیلم هستند . لنز های STM کانن و AFP نیکون از این دسته لنز ها هستند .
9 – فوکوس داخلی
لنز های دارای فوکوس داخلی به گونه ای عمل می کنند که اندازه طول لنز در یک جالت ثابت باقی مانده و عناصر داخلی آن به سمت عقب و جلو حرکت می کنند و از آنجا که مرکز گرانش در این لنز ها ثابت است ؛ بنابراین حمل و نقل آنها ثابت است .
این لنز ها برای عکاسی ماکرو بسیار مناسب هستند زیرا فاصله ثابت لنز در آنها مزاحمتی برای موجودات به وجود نمی آورد و همچنین موجب تغییر شرایط نوری صحنه نمی شوند .
10- نشانگر فاصله فوکوس
بسیاری از مواقع نیازی نیست تا نسبت به فاصله محل قرار گیری نقطه فوکوس اطلاع داشته باشید اما برخی از عکاسان به این اطلاعات نیاز دارند و به طور خاص در زمان استفاده از فاصله فوق کانونی و یا در حالت فوکوس در بی نهایت ؛ استفاده از نشانگر فاصله فوکوس ضروری می باشد .
چند نکته که قبل از خرید یک دوربین جدید باید به آنها توجه داشته باشید
چند نکته برای عکاسی در مراسم ها ؛ کنسرت ها و محیط های کم نور
۵ نکته برای زمان عکاسی با فلاش اسپیدلایت کانن
۵ نکته ضروری که هر عکاس حتما باید رعایت کند