تاثیر لنز های تله فتو کوتاه بر فاصله کانونی و زاویه دید در عکاسی

تاثیر لنز های تله فتو کوتاه بر فاصله کانونی و زاویه دید در عکاسی

 

لنز های دارای فاصله کانونی 85 تا 135 میلیمتر در حالت استفاده بر روی دوربین های فول فریم  را در رده لنز های تله فتو  کوتاه دسته بندی می کنیم .

فاصله کانونی 85 میلیمتر یک فاصله کانونی بسیار مناسب برای به دست آوردن بیشترین حالت زیبایی ؛فشرده سازی و نرم نمودن پس زمینه سوژه به صورت مطلوب می باشد .

این فاصله کانونی به همراه بازترین حالت دیافراگم در f/1.8 یا حتی در f/1.2  پرتره هایی بسیار ایده ال را ژانر عکاسی پرتره فراهم می آورند .دانستن این موضوع که فاصله کانونی حقیقی لنز چیست، از اهمیت زیادی برخوردار است.فاصله کانونی در واقع ویژگی‌ اپتیکی لنز است و ارتباطی با دوربین و نوع سنسوری که در آن به کار رفته است ندارد. برای مثال لنز 50mm f/1.4 صرف نظر از دوربینی که این لنز با آن استفاده می‌شود؛ دارای فاصله کانونی حقیقی ۵۰ میلیمتر است

 

 

نمایندگی تعمیرات کانن - نمایندگی کانن تهران - تعمیر دوربین کانن .

میدان دید

میدان دید همان چیزی است که سنسور دوربین از سمت راست تا چپ و از بالا تا پایین می‌تواند آن را ثبت کند و معمولاً آن چیزی است که در چشمی دوربین خود میبینید. در برخی از دوربین‌های DSLR پوشش چشمی دوربین کمتر از ۱۰۰ درصد است و این بدین معنی است که آنچه در چشمی می‌بینید کمی محدوده کمتری را نسبت به عکس ثبت شده دارد.

برای مثال اگر با دوربینی  با پوشش 96 درصد عکاسی می‌کنید باید بدانید که چشمی این دوربین پوشش ۹۶ درصدی دارد و چیزی که شما در چشمی دوربین می‌بینید ۴ درصد محدوده کمتری  از عکسی است که ثبت خواهد شد، دارد.از این رو، میدان دید حقیقی آن چیزی است که دوربین ثبت می‌کند و لزوما آنچه که شما می‌بینید نیست.

استفاده از فواصل کانونی بلند تر در این لنز ها ( مثل فاصله کانونی 100 میلی متر ) برای ثبت حالت های ماکرو در نمای بسته توصیه می شوندو با استفاده از این فاصله کانونی می توانید از اجسام یا سوژه های بسیار کوچک در یک نمای بسته ، عکسی با جزییات بسیار بالا را به دست آورید .

اگر چه این لنز ها از توانایی استفاده از f/2.8 نیز برخوردارند اما حتی با استفاده از دیافراگم های کوچکتر نیز می توان ماکرو های با جزییات بالا به دست آورد و همانگونه که می دانیم در عکس های ماکرو به سبب نزدیکی بیش از اندازه به سوژه ِ عمق میدان دید تا حد بسیار زیادی کاهش می یابد .

نمایندگی تعمیرات کانن - نمایندگی کانن تهران - تعمیر دوربین کانن

در تصویر بالا ِ حتی در f/4.5 نیز می توان مشاهده نمود که هنوز تعدادی از مژه های چشم سوژه خارج از محدود فوکوس قرار دارند .با استفاده از لنز های تله فتو کوتاه به سبب وجود فواصل کانونی بلند تر و دیافراگم های بزرگتر هنوز می توان پرتره هایی بسیار عالی به دست آورد .

نمایندگی تعمیرات کانن - نمایندگی کانن تهران - تعمیر دوربین کانن

راهنمای درک بهتر مفهوم فاصله کانونی در عکاسی

 

آیا فاصله کانونی لنز باعث ایجاد اعوجاج و تخریب در سوژه می شود ؟

 

بهترین تنظیمات دیافراگم برای عکاسی پرتره در فضای باز

 

بهترین تنظیمات دیافراگم برای عکاسی پرتره

نظرات