تکنیک عکاسی از رنگ ها و برگ های پاییزی
درختان و گیاهان در انتهای پاییز و اوایل زمستان با برگ های کاملا زرد و رنگ پریده یکی از بهترین سوژه ها برای عکاسی در فضاهای باز و محیط های طبیعی به شمار می آیند و به طور معمول سوژه هایی از این دست امکان شکستن قوانین و خلاقیت های بیشتر در ترکیب بندی و عکاسی را برای عکاسان هنرمند فراهم می آورند .
مناظر دراماتیک دارای رنگ های پاییزی یکی از سوژه های چالش برانگیز برای عکاسان بوده و ثبت کیفیت خاص رنگ های موجود در این مناظر نیازمند توانایی های خاصی می باشد .
به سوژه نزدیک شوید
در عکاسی از مناظر و فضای باز همیشه این وسوسه وجود دارد که عکاس باید یک صحنه بسیار بزرگ را در کادر دوربین خود جای بدهد .به طور معمول ثبت عکس های پانوراما یکی از شیوه های رایج در عکاسی از این صحنه ها می باشند اما به یک نکته دیگر توجه داشته باشید و آن نکته این است که همیشه زیبایی را می توان در جزییات به دست آورد .
عکاسی ماکرو یکی از روش ها برای دستیابی به جزییات رنگ ها و بافت های سوژه های پاییزی می باشد .یک شیوه دیگر در این رابطه نزدیک شدن به سوژه ها و یا به طور ساده استفاده از لنز های تله فتو و یا زوم کردن برای استفاده از فاصله کانونی بلند تر لنز ها می باشد .
لنز های تله فتو ابزار هایی بسیار عالی برای جدا کردن سوژه از پس زمینه ها هستند .
سعی کنید در زمان استفاده از یک لنز تله فتو بر سوژه در فاصله نزدیک فوکوس کنید و حتی با استفاده از بسیاری از لنز های زوم امروزی نیز می توانید کادر خود را با یک سوژه مجزا به راحتی پر کنید .خارج نمودن پس زمینه از فوکوس یکی از تکنیک های پر کاربرد است که با استفاده از دیافراگم های باز به دست می آید .
کنترل خلاقانه عمق میدان در عکاسی از طبیعت
برای کنترل بهتر عمق میدان و داشتن تسلط بر پس زمینه سوژه مود AV دوربین یکی از قابلیت های منحصر به فرد در دوربین های DSLR به شمار می آید .قدرت لنز های واید انگل را نیز نادیده نگیرید و حتی اگر از یک لنز زوم استاندارد مثل یک لنز 55-18 استفاده می کنید ؛ با استفاده از آن در حالت واید به راحتی می توانید به سوژه ها نزدیک شوید و فوکوس را بر روی سوژه ای در پیش زمینه قرار دهید .
نور
در هر عکس وضعیت نور و نورپردازی یکی از مهمترین بخش ها را تشکیل می دهد و آگاهی از توانایی و نحوه تاثیر گذاری نور برای به وجود آوردن حالت های رنگی مختلف اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت .یکی از بهترین زمان ها برای به دست آوردن تاثیرات جادویی نور در عکس ؛ ساعت های طلایی می باشند که زمان های نیم ساعت بعد از طلوع آفتاب و یا نیم ساعت قبل از غروب آفتاب می باشند . در این زمان ها بهترین کیفیت نور برای ثبت با کیفیت رنگ های پاییزی در اختیار شما قرار می گیرند .
انتخاب بهترین دیافراگم برای عکاسی در فضای باز و طبیعت
در این شرایط ؛ راویه تابش خورشید در سطحی پایین قرار داشته و به شما کمک می کند تا بافت ها و شکل ها را با استفاده از نورپردازی جانبی یا نورپردازی از پشت سوژه ؛ به دست آورید .زمان های بعد از بارندگی در فصول پاییز و زمستان نیز ساعتهایی ایده ال برای عکاسی به شمار می آیند . در این زمان ها رنگ های در حالتی ساچوره قرار داشته و حالت هوای ابری موجود در آسمان نور بسیار مرتب و منظمی را بر روی سطح سوژه ها بازتاب می دهد . با استفاده از یک لنز ماکرو به راحتی می توان حالت هایی خاص از جزییات سوژه ها را بیرون کشید .
نوردهی :
راز سنجش نور در هر موقعیت در آن است که تمامی کادر خود را با نور موجود در محیط پر کنید و این کار با سه روش قابل انجام است .
اول , به سوژه نزدیک شده و کادر را با خود سوژه پر کنید . اما اینکاردر رابطه با برخی از سوژه ها کمی دشوار است به عنوان مثال پر کردن کادر با تمامی درختان از یک صحنه بزرگ ؛ کمی مشکل است .روش دوم این است که از یک فاصله کانونی بلند استفاده کنید یا اینکه با استفاده از یک لنز پرایم تله فتو سوژه را در تمام کادر قرار داده و نورسنجی را بر روی خود سوژه و بدون عوامل مزاحم موجود در صحنه انجام دهید .
استفاده از دکمه قفل نوردهی برای ثابت نگه داشتن تنظیمات نوردهی نیز یک روش موثر به شمار می آید . پس از این مرحله می توان مجددا کادر بندی نموده و عکس را به ثبت رساند .در نهایت اینکه نورسنجی به روش Partial یا Spot به شما کمک می کنند تا یک بخش خاص از صحنه را مورد نورسنجی قرار داده و آنرا قفل کنید .برای اینکار لازم است تا دوربین را در یکی از حالت های (P, Tv, Av, or M) قرار داده و مود نورسنجی را تنظیم کنید .
بررسی تخصصی دکمه AE-Lock در دوربین های کانن
در این روش ؛ مرکز کادر ویزور را بر روی ناحیه مورد نظر قرار داده و دکمه AE lock را برای ثبت خوانش نور موجود در صحنه ؛ نگه دارید .در حالت مود دستی ؛تنظیم شاتر و دیافراگم تا زمانی که محور نروسنج در وضعیت متعادل قرار بگیرد یک ویژگی بسیار عالی برای ترکیب حالت های مختلف نورسنجی می باشد .در زمان کار با دوربین های کانن , فعال نمودن حالت Highlight Tone Priority به شما کمک خواهد نمود تا جزییات بسیار بیشتری را از درون نواحی بسیار روشن تصویر به دست آورید .
تنظیم رنگ ها
در زمان عکاسی از یک صحنه با تنوع رنگی بالا ؛ نه تنها باید رنگ ها را به صورت دقیق ثبت نمود بلکه می بایست راهی پیدا کرد که رنگ ها تکمیل کننده حالت های کلی عکس باشند .وایت بالانس دوربین قادر است تا تنالیته های متفاوتی را در یک تصویر به وجود آورد .
با خارج نمودن دوربین از AWB و تنظیم دقیق وایت بالانس می توان گرما یا سرمای بیشتری را در درون عکس ها به وجود آورد . همچنین تغییر دادن وایت بالانس دوربین در مود های اصلاح وایت بالانس می تواند حس گرما یا سرما را به نحو موثر تری در یک عکس منتقل نماید
Picture Style و سایر موارد
حالت های پیش فرض موجود در تنظیم Picture Style به شما کمک می کنند تا میزان غلظت رنگ ها و تاکید بر اثرگذاری رنگ های سبز یا آبی را تغییر دهید .شارپنس ، سچوریشن و شفافیت و کنتراست از جمله حالت های قابل تغییر در Picture Style می باشند .
راهنمای تنظیمات Picture style در دوربین های کانن