معرفی کاربرد نورسنجی Highlight-Weighted Metering در دوربین های نیکون
نورسنجی با روش Highlight-weighted یکی از مود های جدید نورسنجی بر روی دوربین های جدیدتر ساخت شرکت نیکون مثل دوربین d810 و D750 می باشد .
در این شیوه از نورسنجی ؛ دوربین برای حصول اطمینان نوردهی صحیح و عدم به وجود آمدن اووراکسپوز و یا تاریک شدن تصویر ؛ به بررسی و سنجش نورهای به دست آمده از هایلایت ها می پردازد .
با استفاده از حالت نورسنجی Highlight-weighted برای سنجش و بررسی هایلایت ها از سوژه های در حال حرکت ؛ و سوژه هایی که دارای نورهای رنگی یا حالت نورپردازی اسپات ( لکه ای ) هستند ؛ می توان استفاده نمود .
نورسنجی Highlight-weighted به طور خاص در زمان هایی موثر است که که بعنوان مثال شما عروس را در حالت نورپردازی لکه ای قرار داده و یا اینکه بخشی از صحنه یا سوژه دارای نورپردازی بوده و قسمت زیادی از صحنه و پس زمینه تاریک تر از سوژه اصلی می باشد .
برای انتخاب این مود ؛ دکمه حالت های نورسنجی بر روی بدنه دوربین را فشار داده و با استفاده از دایل اصلی دوربین ؛ حالت نورسنجی Highlight-weighted را انتخاب نمایید .
بر روی دوربین های D810 دکمه نورسنج در کنار دکمه های وایت بالانس ؛ایزو و کیفیت تصویر قرار دارد . این دکمه را نگه داشته و با چرخاندن دایل اصلی دوربین حالت مناسب برای نورسنجی را انتخاب نمایید.
سوژه های در حال حرکت
اگر چه نورسنجی در مود نقطه ای ؛ یک ناحیه از سوژه را مورد هدف قرار می دهد اما هدف قرار دادن سوژه های در حال حرکت کمی دشوار خواهد بود .
نورسنجی ماتریسی یک نوردهی متوازن از کل صحنه مورد دید را فراهم می آورد و در این حالت ممکن است برخی از هایلایت ها را به صورت اووراکسپوز یا بسیار پر نور ببیند .
با استفاده از نورسنجی در حالت ماتریسی ممکن است شما نیاز پیدا کنید تا از حالت های جبران نوردهی برای از بین بردن هایلایت های شدید استفاده نمایید. اما در مقابل نورسنجی Highlight-weighted به صورت خودکار هایلایت ها را مورد شناسایی قرار داده و نوردهی بهینه از این قسمت ها را به دست می آورد .
نورسنجی در حالت Matrix
نورسنجی در حالت Highlight-weighted
رنگ های قوی ؛ نورهای رنگی
نورسنجی Highlight-weighted برای جلوگیری از حالت از بین رفتن جزییات بخشهایی از سوژه رنگ منبع نور را نیز مورد بررسی و ارزیابی قرار می دهد . حالت های نورسنجی SPOT و Matrix موجب از بین رفتن جزییات در هایلایت ها از سوژه هایی می شوند که دارای نورهای رنگی می باشند و این بدان دلیل است که در این حالت ها یا نوردهی از کل صحنه موردارزیابی قرار می گیرد و یا اینکه تنها نقاط روشن و پر نور تصویر مورد ارزیابی قرار می گیرد .
در Highlight-weighted رنگ های نور نیز مورد محاسبه قرار گرفته و از این روی نوردهی از این قسمت ها همیشه به صورت صحیح انجام می شود .
صحنه های چالش برانگیز
در رابطه با سوژه های تاریک و پس زمینه های روشن ؛ در شرایط استفاده از Highlight-weighted نوردهی بر اساس پس زمینه تنظیم شده و سوژه اصلی در سایه قرار می گیرد .
از مورد نورسنجی Highlight-weighted برای عکس های ضد نور شده نیز میتوان استفاده نمود اما در صورت تنظیم نوردهی برای سوژه اصلی ؛ استفاده از نورسنجی ماتریسی بهترین گزینه خواهد بود .زمانی که یک نور بسیار شفاف در صحنه وجود دارد دوربین این نور را به صورت هایلایت در نظر می گیردو بقیه سوژه و کادر را به صورت کم نور در نظر میگیرد .در صورت تمایل از گزینه Active D lighting به همراه نورسنجی Highlight-weighted برای کاهش دادن کنتراست ها می توان استفاده نمود .
لینک مفید ======>>> آشنایی با بخش تعمیر دوربین نیکون