تکنیک استفاده از فلاش در عکاسی ( سینک سرعت بالا )
سرعت سینک فلاش ( بالاترین سرعت شاتر که در ان سنسور دوربین به طورکامل نور تابیده شده از فلاش را دریافت می کند ) نوعا سرعتی معدل با 1.200 یا 1.250 ثانیه می باشدو به احتمال بسیار زیاد قادر به استفاده از سرعتی بالاتر از این مقدار نخواهید بود مگر آنکه از مد تنظیمات دستی استفاده کنید.
در این شرایط در حالت استفاده از فلاش با سرعت های بالاتر ؛ احتمالا نیمی از عکس شما سیاه و نیمی از آن روشن می باشد زیرا زیرا پرده شاتر شما با سرعتی باز و بسته شده است که نور فلاش به طور کامل قادر به عبور از آن نبوده است .
برای برطرف نمودن این مشکل می بایست از فلاش با سینک سرعت بالا (HSS) استفاده نمود که در آن فلاش به جای یک مرتبه تابش نور ، در کسری از ثانیه چندین بار تابش نور را انجام داده و تصویر و صحنه مورد عکاسی را به طور کامل نوردهی می کند . در این حالت ؛ فلاش دوره بازیابی کوتاه تری داشته و شارژ آن با سرعت بالاتری انجام می شود .
مراحل نورپردازی با فلاش
1 – نور ها را روشن کنید .
تریگر وایرلس سازگار با TTL را به فلاش خود متصل نموده و گیرنده آنرا بر روی دوربین قرار دهید .
تریگر و فلاش را بر روی سه پایه های مجزا قرار داده و سپس نور ها را به این ترتیب روشن کنید : فلاش ؛ تریگر فلاش ؛ تریگر دوربین ؛ و در نهایت خود دوربین را روشن کنید .
2 – HSS را تنظیم کنید .
برای تنظیم دوربین در حالت سینک سرعت بالا ( HSS) ، وارد منوی تنظیمات دوربین شده و یک سرعت سینک مناسب را برای فلاش خود انتخاب نمایید . سرعت 1.250 ثانیه برای HSS را انتخاب نموده و با فشردن کلید OK دوربین را آماده استفاده به همراه فلاش در حالت HSS نمایید .
3 – تست را انجام دهید .
مدل را در جای خود قرار دهید و زاویه دید دوربین و زاویه تابش فلاش را متناسب با وضعیت قرار گیری سوژه تنظیم کنید .
4 – دیافراگم را باز کنید .
برای پرهیز از بلور شدن حرکت می بایست از یک سرعت شاتر بالاتر استفاده کنید و برای دستیابی به این حالت از وضعیت نوردهی دستی استفاده نموده و یک دیافراگم باز را انتخاب کنید . دیافراگم f/2 f/4 پس زمینه بسیار کم عمق را برای عکس به وجود می آورند.
5 – از شاتر با سرعت بالا استفاده کنید .
ایزو دوربین را در عدد 100 قرار دهید مگر آنکه عکس از نوردهی کافی برخوردار نباشد . در شرایط کافی نبودن نور ایزو 200 یا ایزو 400 را امتحان کنید .اکنون سرعت شاتر بالاتر را انتخاب کنید و بعنوان مثال از سرعت 1.320 ثانیه استفاده کنید . در صورت روشنایی بیش از اندازه پس زمینه ؛ برای تاریک کردن آن از سرعت 1.640 ثانیه استفاده کنید .
زمانی که به تنظیمات مناسب برای نورپردازی با استفاده از فلاش دست پیدا کردید اکنون می توانیداز تکنیک ها و خلاقیت های مختلف برای ترکیب بندی استفاده کنید . تغییر زاویه دید و استفاده از قانون یک سوم برای ترکیب بندی کارایی بسیار زیادی دارد .