مقدمه ای بر عکاسی HDR

مقدمه ای بر عکاسی HDR

عکاسی HDR فرایندی است که در آن چندین عکس با حالت های نوردهی متفاوت از یک صحنه یا سوژه پرکنتراست تهیه می شود . ادغام نمودن این عکس ها موجب به دست آورن یک عکس HDR خواهد شد و این عکسی است که از تاریکترین تا روشنترین بخشهای موجود در آن جزییات بسیار بالایی قابل مشاهده می باشند .

ابزار های مورد نیاز برای عکاسی HDR

سه پایه

در زمان استفاده از ایزو پایین و دیافراگم های نسبتا بسته ، این احتمال وجود دارد که مجبور شوید از سرعت شاتر نسبتا پایین استفاده نمایید . در این شرایط ساکن و ثابت نگه داشتن دوربین با استفاده از سه پایه به یک امر ضروری مبدل می شود .

تعمیر دوربین کانن - تعمیر دوربین - تعمیر لنز

صحنه یا سوژه پرکنتراست

انتخاب سوژه مناسب برای عکاسی کاملا به خود عکاس ارتباط دارد اما در زمان انجام عکاسی HDR شما باید منظره ای را پیدا کنید که میان سایه ها و هایلایت ها ؛ کنتراست شدیدی وجود داشته باشد . وجود این حالت موجب دستیابی بهتر به یک عکس HDR خواهد شد .

راهنمای دوربین

دفترچه راهنمای دوربین یکی از مهمترین ابزارهایی است که به شما کمک می کند تا بتوانید هر چه بیشتر با دوربین خود آشنا شده و توانایی های آنرا دریابید . امروزه بسیاری از دوربین های دیجیتال دارای یک گزینه مجزا برای عکاسی HDR هستند .

با کمک دفترچه راهنمای دوربین خود ؛ این بخش را پیدا کرده و مطابق دستورالعمل بیان شده تنظیمات حالت HDR را انجام دهید . اگر دوربین شما فاقد گزینه عکاسی HDR می باشد و یا اگر ترجیح می دهید تا از یک ابزار کمکی برای تولید عکس های HDR بهره ببرید ، در اینجا لازم خواهید داشت تا از گزینه براکت گذاری خودکار تنظیمات نوردهی ( Auto Exposure Bracketing ) استفاده نمایید .

عملکرد Auto Exposure Bracketing (AEB) در درون دوربین خود را پیدا کنید

عملکرد Auto Exposure Bracketing (AEB) را در درون دوربین خود پیدا کنید و از دستورالعمل های مربوط به آن پیروی کنید . AEB اصلی ترین بخش در به دست آوردن عکس های HDR به شمار  می آید .

یک توالی براکت گذاری شده موجب می شود تا تصاویری را به دست آورید که تعدادی از آنها دارای نوردهی بیش از اندازه و یا دارای نوردهی کمتر از میزان مطلوب می باشند. این تصاویر در صورت ادغام موجب تولید عکسی می شوند که دارای یک حالت نوردهی کاملا مطلوب می باشد . با توجه به نوع دوربین شما ، ممکن است بتوانید در مود AEB تعداد 3 تا 9 عکس بگیرید . هر اندازه تعداد عکس های بیشتری بگیرید ، احتمال آنکه بتوانید تمام نور موجود در صحنه را در عکس خود جذب کنید ، بسیار بالاتر خواهد بود .

تعمیر دوربین کانن - تعمیر دوربین - تعمیر لنز

تنظیمات دوربین

مود الویت دیافراگم : اگر در استفاده از مود M به مهارت لازم نرسیده اید ؛ بنابراین استفاده از مود اولویت دیافراگم به شدت توصیه می شود . در این مود کنترل دیافراگم دوربین در اختیار شما می باشد و دوربین در رابطه با سرعت شاتر تصمیم گیری می نماید. به خاطر داشته باشید که در این مود کنترل دیافراگم موجب تاثیرگذاری بر عمق میدان عکس می شود و هر اندازه از دیافراگم بسته تری استفاده نمایید عمق میدان بیشتری را به دست خواهید آورد . به طور معمول یک دیافراگم نسبتا بسته مثل F/11 گزینه مطلوب برای آن است که مقدار زیاد تری از صحنه مورد عکاسی را در فوکوس قرار دهید .

حالت نورسنجی : نورسنج دوربین بخشی از دوربین می باشد که از نور موجود در محیط نمونه برداری کرده و در رابطه با حالت نوردهی صحیح تصمیم گیری می نماید . در دوربین های کانن مود نورسنجی Evaluative بهترین گزینه برای استفاده در تهیه عکس های HDR می باشد .

ISO : به طور معمول در عکاسی HDR توصیه می شود تا ایزو ( حساسیت سنسور دوربین نسبت به نور ) را در کمترین حالت ممکن قرار دهید .

وایت بالانس : وایت بالانس یکی از تنظیمات بسیار مهم در عکاسی می باشد و عدم تنظیم صحیح آن موجب از دست رفتن یک عکس خواهد شد . در اینجا توصیه می شود تا از حالت وایت بالانس AWB استفاده نمایید .

Self-Timer : با استفاده از تایمر دوربین می توانید هر گونه لرزش ناشی از فشار دادن دکمه شاتر را خنثی نمایید.

مود فوکوس دستی

اگر چه فناوری اتوفوکوس در دوربین های مدرن امروزی یک فناوری بسیار مفید می باشد اما این سیستم در رابطه با عکاسی از مناظر طبیعی همیشه یک گزینه ایده ال به شمار نمی آید .

استفاده از فوکوس دستی لنز به شما امکان می دهد تا نقطه فوکوس را در بی نهایت قرار دهید و از این طریق تمامی کادر دوربین شما در فوکوس قرار خواهد گرفت .

در صورتی که شما سوژه بسیار مهمی در صحنه مورد عکاسی دارید ؛ توصیه می شود  تا با استفاده از زوم در حالت Live View ناحیه مورد فوکوس را دقیقا تحت نظر داشته باشید . این حالت به شما امکان می دهد تا سوژه مورد نظر را در شارپ ترین حالت ممکن قرار دهید .

در صورتی که لنز شما  دارای نشانگر فوکوس برای تعیین حالت بی نهایت نمی باشد ؛ در اینجا توصیه می شود تا با استفاده از سیستم اتو فوکوس ، عملیات اتوفوکوس را انجام داده و سپس لنز را به حالت فوکوس دستی برگردانید .

تعمیر دوربین کانن - تعمیر دوربین - تعمیر لنز

عکس های براکت گذاری شده

بعد از گرفته شدن عکس های براکت گذاری شده ، اگر دوربین شما قادر به انجام عملکرد HDR در درون خود باشد ، کار چندانی باقی نمی ماند . اما اگر دوربین شما فاقد گزینه تهیه عکس های HDR باشد از این روی شما باید 3 تا 9 عکس عکس گرفته شده را با هم ادغام کنید . یکی از بهترین نرم افزار ها برای ادغام عکس های HDR نرم افزار فتوشاپ است که به آسانی این عملکرد را در دسترس شما قرار می دهد .

 

نمایندگی تعمیرات دوربین سونی

تعمیرات دوربین کانن CANON

نمایندگی دوربین سونی

نظرات