کاربرد دکمه AE Lock و روش استفاده از آن در دوربین کانن
قفل نوردهی خودکار یا (AE) Lock یکی از عملکرد های دوربین است که به شما امکان می دهد تا تنظیمات نوردهی دوربین برای یک سوژه خاص را قفل کنید .درادامه این مطلب ؛ صحنه ها و زمان های استفاده از دکمه قفل نوردهی خودکار را مورد اشاره قرار می دهیم .
برای ثبت تصویر فوق ؛ کادر بندی به گونه ای انجام شده اسیت که ابتدا ساختمان در مرکز کادر تصویر قرار بگیرد . با انجام اینکار ؛ ساختمان در برابر پس زمینه آسمان که نور بسیار زیادی دارد قرار می گیرد و از این روی حالت ضد نور برای این سوژه به وجود می آید . در مرحله بعد نورسنجی انجام می شود . همزمان با نگه داشتن دکمه (AE) Lock و انجام ترکیب بندی مجدد ؛ تصویر فوق به دست آورده می شود .با انجام این تکنیک ؛ یک تصویر واضح و روشن از ساختمان به دست آورده شده و نور شدید موجود در پس زمینه ؛ تاثیری بر آن نخواهد داشت .
بدون انجام (AE) Lock
تصویر فوق بدون انجام تکنیک (AE) Lock به دست آمده است . در حالت عادی و با استفاده از مود نورسنجی evaluative , نورسنجی دوربین بر اساس نور موجود در پس زمینه انجام می شود ؛ و این امر منجر به تاریک یا ضد نور شدن سوژه اصلی در درون کادر تصویر خواهد شد .
(AE) Lock در صحنه های پر نور و در جایی استفاده می شود که تفاوت زیادی میان نورهای موجود در پس زمینه و پیش زمینه تصویر وجود دارد .با توجه به مقدار روشنایی و محل قرار گیری سوژه در درون کادر و همچنین با توجه به مود نورسنجی دوربین ؛ تنظیمات نوردهی خودکار دوربین ؛ حالت های متفاوتی را به دست می آورند و بنابراین ؛ دستیابی به یک نتیجه پایدار برای نورسنجی و نوردهی به سوژه ها در این موقعیت ها ؛ کمی دشوار می باشد .
بنابراین ؛ تکنیک (AE) Lock روشی برای سنجش و سپس قفل نوردهی از طریق محدود کردن نورسنجی بر یک سوژه خاص می باشد .با استفاده از این روش ؛ تعیین بهترین حالت نوردهی برای یک سوژه در صحنه ای با تفاوت نور زیاد ؛ آسانتر خواهد بود .با توجه به اینکه (AE) Lock حالت تنظیمات نوردهی را بر اساس میزان روشنایی یک سوژه خاص تنظیم می کند
بنابراین ؛ استفاده از مود های نورسنجی Spot یا Center برای شروع این تکنیک اهمیت زیادی دارد .در حالت نورسنجی spot metering ؛ محاسبه میزان نوردهی بر اساس یک ناحیه بسیار کوچک از کادر تصویر انجام می شود و این ناحیه کوچک تقریبا نزدیک به مرکز کادر تصویر می باشد .
بنابراین در این شرایط اگر نورسنجی بر اساس ناحیه نزدیک به محل قرار گیری سوژه نباشد ؛ این حالت باعث تغییراتی در رنگ و الگوهای موجود در درون تصویر خواهد شد .در صورت بزرگتر بودن حجم سوژه در درون کادر تصویر ؛ انجام نوسنجی با استفاده از حالت centre-weighted آسانتر خواهد بود .
برای انجام این تکنیک
1 – ابتدا سوژه را در مرکز کادر بندی قرار دهید .
2 – نورسنجی را بر روی سوژه انجام دهید
3 – دکمه (AE) Lock را فشار دهید .
4 – کادر بندی را به شکل دلخواه تنظیم نموده و سپس عکس بگیرید .
تکنیک نورسنجی نقطه ای در شیوه عکاسی HDR
چند نکته برای نورسنجی با دوربین در عکاسی از طبیعت
نکاتی در رابطه با نورسنجی با دوربین