6 روش برای بهبود ترکیب بندی در عکاسی :

6 روش برای بهبود ترکیب بندی در عکاسی :

 

هر فرد علاقمند به عکاسی در رابطه با قوانین ترکیب بندی و اصولی همچون قانون یک سوم ؛ خطوط هدایتگر و یا حتی نسبت های طلایی در عکاسی مطالبی را شنیده است . این قوانین بسیار مهم بوده و به کار گرفتن آنها موجب ثبت تصاویری خواهد شد درصد تاثیرگذاری بسیار بالایی دارند اما در هر صورت این قوانین در همه مواقع و شرایط کارایی نداشته و حتی گاهی موجب کاهش خلاقیت ها در فرد می شوند .

اگر شما یکی از آن دسته از عکاسانی هستید که با کمبود ایده و خلاقیت در زمان ثبت سوژه ها مواجه هستید ؛ در این مطلب نکاتی را مورد توجه قرار می دهیم که به شما کمک می کنند تا به صورت آزادانه ترکیب بندی های خلاقانه ای را به وجود بیاورید .

تعمیر دوربین - تعمیر لنز - تعمیرات کانن - تعمیرات نیکون

1 – زوایه دید های غیر متعارف را مورد استفاده قرار دهید .

همیشه و در اکثر مواقع ؛ گرفتن عکس از سطح تراز چشم بسیار اسان است . اما این امرممکن است موجب آن شود که همه عکس های شما دارای حالت های شبیه به هم باشند و تنها کاری که برای اجتناب از به وجود آمدن این شرایط می توان به کار گرفت آن است که از یک زاویه دید دیگر استفاده نمود .

در صورتی که دوربین شما به یک صفحه نمایش گردان مجهز می باشد ؛ از این روی با باز و بسته کردن یا بالا و پایین بردن آن می توانید از زاویه های دید متفاوت برای عکاسی از سوژه های خود استفاده نمایید .

حتی می توان پا را از این فراتر نهاده و به سوژه نزدیک شد و این حالتی است که به طور خاص از لنز های واید انگل برای عکاسی از سوژه ها در فضای باز استفاده می شود . حتی می توان عکس های ضد نور ؛ یا ترکیب بندی های آبستره را نیز در دستور کار قرار داد ..

2 – از فضای منفی استفاده کنید .

به طور  معمول هنرمندان عکاس علاقه دارند تا نواحی کمتر مورد توجه در عکس را از ترکیب بندی خارج نموده و تنها بر خود سوژه فوکوس و تمرکز داشته باشند اما می توان به این نکته نیز توجه نمود که قرار دادن فضای منفی ( فضای مرده ) در عکس برای ایجاد تاثیرات دراماتیک می تواند مفید واقع شود .

اینکار می تواند یک کادر طبیعی ایجاد نماید که در آن کانون توجهات به سمت سوژه جلب شود و به طور معمول در این سبک از حالت عکاسی سیاه و سفید برای ثبت عکس های تاثیر گذار تر استفاده می شود . عامل اصلی برای موفقیت در انجام این کار ، قرار دادن مقدار زیادی فضای خالی برای خلق یک توازن غیر متعارف می باشد .

تعمیر دوربین - تعمیر لنز - تعمیرات کانن - تعمیرات نیکون

آسمان معمولا فضای منفی خوبی به وجود می آورد . برای ثبت تصاویر رنگی , یک آسمان صاف و بدون ابر بهتر عمل می کند و در هر صورت استفاده از فیلتر پلاریزه برای ایجاد عمق و بعد بیشتر را می توان در دستور کار قرار داد.

استفاده از فضای منفی به عنوان یک ابزار قدرتمند در ترکیب بندی عکاسی

3 – همراه نمودن بازتاب ها و سایه ها

با قرار دادن سایه ها یا بازتاب ها در درون عکس ؛ شما می توانید یک تصویر معمولی از یک سوژه معمولی را به یک عکس تاثیر گذار بدل نمایید . بازتاب ها را می توان از سطوح شیشه ای ؛ پنجره ها و یا حتی سطح اب یک دریاچه به دست آورد و همچنین می توان از این عوامل برای ایجاد یک ترکیب بندی متقارن با استفاده از سوژه و سطح بازتاب دار ؛ استفاده نمود .

برای ایجاد توازن در یک ترکیب بندی ؛ از سایه ها نیز می توان استفاده نمود و این یک تکنیک بسیار عالی برای استفاده در زمان هایی همچون صبح خیلی زود یا در هنگام غروب آفتاب در جایی است که سایه ها دارای امتداد و بلندای بیشتری می باشند .

عکاسی از سطوح بازتابی

4 – قانون یک سوم را فراموش نموده و سوژه را در مرکز کادر قرار دهید .

در قانون بسیار معروف یک سوم چنین بیان می شود که با استفاده از خطوط عمودی و افقی کادر تصویر خود را بخش بندی نموده و سوژه خود را بر روی محل برخورد این خطوط قرار دهید . این یک قانون بسیار مفید برای ایجاد حالتی متوازن میان سوژه و سایر المان های موجود در صحنه می باشد .

اما در هر صورت این تکنیک مناسب استفاده برای همه صحنه ها نمی باشد و در برخی از موارد قرار دادن سوژه در مرکز کادر تصویر بهترین ایده برای دستیابی به بیشترین تاثیرات است .   در هر یک از ژانر  های عکاسی از عکاسی منظره ؛ گیاهان و تا عکاسی در ژانر پرتره یک سوم تا دو سوم از سوژه را در مرکز کادر تصویر قرار داد .

تعمیر دوربین - تعمیر لنز - تعمیرات کانن - تعمیرات نیکون

5 – ابعاد تصویر متفاوتی را انتخاب کنید .

به طور معمول چه زمان هایی ابعاد تصویر خود را تغییر می دهید ؟ بسیاری از افراد هرگز ابعاد تصاویر خود را تغییر نمی دهند و همیشه از نسبت های پیش فرض تعیین شده در دوربین استفاده می کنند . این یک نکته مفید برای استفاده در مواردی هست که شما قصد چاپ عکس های خود در ابعاد استاندارد را دارید اما امروز کاربرد های دیگری به جز چاپ عکس نیز می توان برای عکس ها در نظر گرفت .

امروزه بیشتر دوربین دارای ابعاد 3:2, 4:3, 1:1 و 16:9 برای عکاسی هستند و اگر شما تمایل دارید تا از سوژه های بسیار متنوعی عکاسی کنید احتمالا برخی از این ابعاد کمتر استفاده شده ویژگی های جدیدی را در عکس های شما به وجود می آورند .

ابعاد 1:1 یک گزینه بسیار ایده ال برای  عکس های پرتره می باشد . همچنین در عکاسی از گل ها و گیاهان نیز این ابعاد مفید می باشند . نسبت ابعاد 16:9 یک گزینه بسیار مطلوب برای عکاسی در منظره است اما از آن برای شات های گروهی ؛ عکاسی از پل ها و مواردی از این دست می توان استفاده کرد . به طور کلی با توجه به شکل ظاهری و ابعاد و میزان کشیدگی سوژه ها می توان از ابعاد محتلف تصویر استفاده نمود .

روش استفاده از الگوهای تکرار شونده در ترکیب بندی عکاسی

استفاده از رنگ ها برای انجام یک ترکیب بندی قوی در عکاسی

نظرات