ویژگی لنز های مناسب برای عکاسی از حیات وحش

ویژگی لنز های مناسب برای عکاسی از حیات وحش

 

کمپانی کانن  طیف گسترده ای از انواع لنز های مناسب برای عکاسی از طبیعت ، فضای باز و حیات وحش را ارایه می دهد و در این زمینه ها با توجه به نیاز و بودجه عکاس ؛ انواع انتخاب های مختلف و متفاوتی در دسترس عکاسان هنرمند قرار دارند . در عکاسی از حیات وحس باید به این نکته توجه داشته باشیم که در اغلب موارد در زمان های صبحگاهی , شامگاهی و یا در روز های سرد و ابری که بازتاب نور کمتری وجود دارد ؛ حیوانات از سطح فعالیت بیشتری برخوردار می باشند . و از آنجا که تحت این شرایط نور از وضعیت متغیری برخوردار می باشد ؛ در اختیار داشتن یک لنز با دیافراگم نسبتا باز دارای اهمیت بسیار زیادی خواهد بود .

اگر شما برای عکاسی از یک دوربین APS-C  استفاده می کنید ؛ استفاده از لنز های ارزان ( از نمایندگی اصلی کانن ) قیمت با فاصله کانونی کوتاه مناسب تر خواهد بود .

فاصله کانونی :

برای عکاسی از حیات وحش در دست داشتن یک لنز با فاصله کانونی حداقل 300 میلیمتر چه در شکل یک لنز پرایم مثل Canon 300mm f/4.0 و چه یک لنز زوم 70-300mm  بسیار مفید خواهد بود . در زمان استفاده از این لنز ها بر روی یک دوربین APS-C به دلیل وضعیت کراپ شدن تصویر ؛ فاصله کانونی بلند تر به نظر می رسد . به عنوان مثال بر روی یک دوربین Canon EOS 7D Mark II یا دوربین های سری Rebel ( در نمایندگی کانن در تهران ) با ضریب کراپ 1.6x ؛ فاصله کانونی لنز به صورت بلند تری دیده خواهد شد . در این دوربین ها میدان دید عکس 1.6 برابر فاصله کانونی لنز خواهد بود . یک لنز 300mm f/4.0 به دلیل وجود ضریب کراپ ، بخش بیشتری از ویزور را پر خواهد کرد . و ناحیه تحت پوشش آن برابر با فاصله کانونی 480 میلیمتر بر روی یک دوربین فول فریم خواهد بود . این امر بدان معناست که در فاصله دورتری از سوژه می توان عکاسی نمود و کادر بندی را از سوژه پر کرد و در عین حال عمق میدان کمتری را نیز میتوان به دست آورد . به بیان دیگر لنز های تله فتو در دوربین های کراپ عمق میدان را به نحو بیشتری کاهش می دهند .

سرعت لنز :

لنز های سریع دارای دیافراگم نسبتا بازتری هستند و از این روی برای عکاسی در شرایط کم نور مناسب تر می باشند .

مزیت های لنز های سریع :

1- فوکوس سریعتر ؛ دقت فوکوس بالاتر و عملکرد مطلوب تحت شرایط کم نور

مکانیسم عملکرد سیستم فوکوس دوربین به گونه ای است که برای عملکرد مطلوب به نور نیاز دارد و در شرایط نوردهی مطلوب ؛ سیستم اتوفوکوس از سرعت و دقت بالاتری برخوردار است . در شرایط کم نور لنز قادر به فوکوس نخواهد بود و از این روی لنز های سریع که به واسطه دیافراگم بسیار باز قادر به جذب نور بیشتری هستند به شما امکان می دهند تا حتی در شرایط کم نور نیز قادر به فوکوس سریع و دستیابی به عکس های مطلوب باشید .

2- امکان استفاده از سرعت شاتر سریعتر و نویز کمتر

در عکاسی با یک لنز کند با f/5.6 بهترین ترکیب نوردهی به صورت ISO 1000, f/5.6, and 1/60th می باشد . اما در صورت استفاده از یک لنز سریع با f/2.8 ( دو استاپ سریعتر ) سرعت شاتر با دو استاپ افزایش  به صورت 1/250th و با ایزو ISO 250 قابل استفاده می باشد . لنز های سریعتر همیشه گزینه های بیشتری از ترکیب حالت های نوردهی را در اختیار شما قرار می دهند .

3 – فوکوس دستی آسانتر

در جایی که تشخیص می دهید استفاده از فوکوس دستی امکانات بیشتری را در اختیار شما قرار می دهد مثل عکاسی در بین پوشش گیاهی سنگین و یا عکاسی در فضاها و محیط های برفی ؛ یک لنز سریع با جذب نور بهتر و عمق میدان کمتر ؛ دستیابی به یک فوکوس شارپ بر روی سوژه را به نحو آسانتری به دست می آورد .

4 – استفاده از ایزو پایین تر

در دوربین های عکاسی دیجیتال( نمایندگی کانن در ایران ) ؛ ایزو های بالا به تدریج در حال بهبود یافتن هستند اما در هر صورت استفاده از ایزو ممکن است موجب تشکیل نویز مشهود در تصویر شود و این نویز ها عواملی هستند موجب از بین رفتن شارپنس و تجزیه رنگ تصویر می شوند . لنز های سریع به شما امکان می دهند تا از ایزو پایین تر در شرایط کم نور استفاده کنید . به عنوان مثال در یک محیط بسیار کم نور و یا در حالت های سایه سنگین ؛ ایزو 6400 در زمان استفاده از دیافراگم f5.6 قابل استفاده خواهد بود . در همین شرایط یک لنز f/2.8 امکان استفاده از ایزو 1600 را فراهم می آورد .

5 – محو پس زمینه با بازکردن دیافراگم

عدد دیافراگم یکی از اصلی ترین عوامل تاثیر گذار بر مقدار عمق میدان دید در عکس می باشد . استفاده از دیافراگم های نسبتا باز به میزان بیشتری در محو پس زمینه و کاهش عمق میدان دید در یک عکس تاثیر گذار خواهد بود .

حداقل فاصله فوکوس

در زمان عکاسی از حیوانات نسبتا کوچک ؛ در اختیار داشتن یک لنز که امکان نزدیک شدن به سوژه را به شما می دهد ، بسیار مفید خواهد بود . در این شرایط اگر حداقل فاصله فوکوس دهی لنز شما ؛ فاصله نسبتا زیادی باشد ؛ بنابراین امکان نزدیک شدن به آن سوژه را نخواهید داشت . به طور معمول لنز های دارای فاصله کانونی بلند تر دارای حداقل فاصله فوکوس دهی طولانی تری می باشند .

تثبیت تصویر

بااستفاده از سیستم تثبیت تصویر اپتیکال ؛ المان های درون لنز زمانی به حرکت در می آیند که لنز به حرکت افتاده باشد و از این روی سیستم تثبیت تصویر به شما کمک می کند تا با از بین بردن لرزش های لنز و دوربین تصاویر شارپ تری را به دست بیاورید . در رابطه با سوژه های متحرک عکاس از سرعت شاتر بالا ، فلاش در بازه های زمانی کوتاه ؛ حرکت دوربین به همراه سوژه ؛ و یا ترکیبی از تمامی این موارد می بایست استفاده نماید . سیستم تثبیت تصویر به طور خاص در سرعت شاتر نسبتا پایین اثرگذار خواهد بود و همیشه این نکته را به خاطر داشته باشید که دستیابی به یک سوژه نسبتا شارپ نیازمند در نظر گرفتن سه عامل می باشد :

1- فوکوس بر روی اصلی ترین نقطه سوژه (مثل چشم ها )

2 – استفاده از سرعت شاتر سریع

3 – استفاده از تکنیک های عکاسی برتر

هود لنز

عواملی همچون میزان شارپ تصویر ؛ رنگ و شفافیت تصویر در زمان استفاده از هود مناسب به همراه لنز به میزان زیادی ارتقا می یابند . هود لنز موجب از بین رفتن حالت فلیر می شود و در عین حال از برخورد قطرات باران به لنز نیز جلوگیری می کند .

نظرات