چند نکته مهم برای رعایت در زمان عکاسی فضای باز با لنز های واید
در اغلب موارد ، عکاسان به ویژه عکاسان طبیعت و فضای باز ، از لنز های سوپر واید انگل برای عکاسی در فضای باز استفاده می کنند و البته استفاده از لنز های سوپر واید نیازمند داشتن مهارت ها و کسب آگاهی های ویژه ای در زمان عکاسی می باشند که در زمان کار با لنز های کیت معمولا به آنها توجهی نمی شود . در این مطلب چند تکته مهم در مورد کار با لنز های سوپر واید انگل در عکاسی طبیعت و فضای باز را بیان می داریم .
با دوربین نگاه کنید
برای بررسی همه جانبه صحنه مورد عکاسی ؛ حتما از ویزور / صفحه نمایش دوربین استفاده کنید . در هنگام کار با لنز های واید ، پیش زمینه ها اهمیت بسیار زیادی دارند و در این حالت هر گونه جسم موجود در پیش زمینه ( گیاهان ؛ سنگ ها و سایر اجسام ) در مقایسه با اشیاء موجود در پس زمینه اهمیت دوچندانی می یابند .
مراقب جزییات بسیار کوچک باشید
در زمان کار با این لنز ها ؛ هر گونه جزییات بسیار کوچک و ظریف اهمیت زیاد تری می یابد . در حالیکه اجسام و اشیاء عمده موجود در پس زمینه با یک ترکیب بندی مطلوب قابل مدیریت هستند اما جزییات بسیار کوچک موجود در پیش زمینه فقط در زمان کار با لنز های سوپر واید انگل هستند که برای عکاس اهمیت بیشتری پیدا می کنند .
از دیافراگم های کوچکتر استفاده کنید
دیافراگم های بسته تر به شما کمک می کنند تا جزییات بیشتری از صحنه را در فوکوس قرار دهید و به طور خاص در ترکیب بندی با نمای بسته از یک پیش زمینه ، استفاده از دیافراگم کوچک برای در فوکوس بیشتر قرار دادن اشیا ، اهمیت بسیار زیادی دارد .
از حالت انباشت فوکوس استفاده کنید
در جایی که نمی توانید با یک شات به فوکوس مناسب دست پیدا کنید ، برای اینکه همه عناصر موجود در صحنه را در فوکوس قرار بدهید ، از تکنیک انباشت فوکوس استفاده کنید . با استفاده از این تکنیک ؛ شما چندین عکس با چندین نقطه فوکوس ثبت می کنید و در مرحله پردازش با نرم افزار ، همه آنها را با هم ترکیب می کنید .
فاصله های مختلف را آزمایش کنید
در زمان عکاسی با لنز ها واید ، به این مهارت دست می یابید که هر صحنه ای را از یک فضای بزرگ در درون کادر خود جای دهید . در اینجا سعی کنید که در هنگام عکاسی از یک شی خاص ، فاصله ها مختلف از سوژه را مورد آزمایش قرار دهید . گستره لنز شما به گونه ای است که با تغییر فاصله از سوژه نماهای متفاوتی را در یک ترکیب بندی می توانید به دست بیاورید .
نماهای پایین را امتحان کنید
خطوط ، زوایا ، نقاط و بافت ها و الگوها از جمله عناصر موجود در پیش زمینه ها هستند که در عکاسی فضای باز با لنز های سوپر واید بیشتر مورد توجه واقع می شوند . از این خطوط و الگو ها برای انجام یک ترکیب بندی ایده آل بهره ببرید .
کادر بندی از سطوح مختلف را امتحان کنید
ارتفاع و سطح تراز دوربین ، تاثیر بسیار زیادی بر نمای قابل مشاهده با یک لنز واید انگل وارد می آورد . سعی کنید تا از یک صحنه مشابه از سطوح و ارتفاعات مختلف عکاسی کنید . در این شرایط هر اندازه که ارتفاع دوربیناز سطح زمین بالاتر باشد پیش زمینه افزایش یافته و از عمق پس زمینه کاهش می یابد .
پرسپکتیو های مختلفی را کشف کنید
هر گونه تغییر در وضعیت قرار گیری دوربین تاثیر زیادی بر نمای مورد عکاسی وارد می آورد . در عکاسی از هر سوژه در فضای باز ، زوایای مختلف از ابعاد مختلف یک سوژه را مورد بررسی و مشاهده قرار دهید .
از اعوجاج لنز به نفع خودتان استفاده کنید
در برخی مواقع لنز های واید ، دچار حالت های اعوجاج در تصویر می شوند و این اعوجاج باعث می شود که به طور مثال ابرهای موجود در آسمان به سمت مرکز کادر کشیده شوند . از تکنیک ترکیب بندی نیم زمین / نیمه آسمان ( به جای قانون یک سوم در تیکب بندی ) استفاده کنید تا اعوجاج لنز در ایجاد یک حالت هنری به شما کمک کند.