۶ نکته برای شروع حرفه عکاسی ورزشی
عکاسی ورزشی یکی از زمینه های سخت و در عین حال در آمد زا در بین ژانر های عکاسی به شمار می آید .انجام این سبک نیازمند کسب تجربه ؛ برخورداری از ابزار و تجهیزات مناسب و همانند بسیاری از زمینه های دیگر برای موفقیت در آن نیازمند کمی شانس و اقبال نیز می باشد .در حالی که تمامی عکاسان ورزشی از سبک خاص خود برخوردار هستند اما در واقع هیچ دستورالعمل و راهنمای استانداردی برای شروع این حرفه وجود ندارد .از این روی برای کسانی که قصد و نیت ورود به این ژانر هیجان انگیز را دارند ؛ تنها نکات و راهکار های ساده ای را می توان بیان نمود .
1 – ورزش مورد عکاسی را به خوبی بشناسید
قبل از شروع عکاسی از یک رشته ورزشی ؛ نسبت به نحوه انجام آن ورزش و اصول و قوانین آن مطالعه نموده و اطلاعاتی را به دست آورید . با انجام اینکار یک تصویر ذهنی مناسب از آن ورزش را به دست آورده و برای طراحی و برنامه ریزی موقعیت های مورد عکاسی از فرصت کافی برخوردار خواهید شد .
2 – اتوفوکوس و سیستم تعقیب سوژه دوربین خود را به خوبی بشناسید
اتوفوکوس و تعقیب سوژه به صورت صحیح از برترین اولویت ها در زمان عکاسی از صحنه های ورزشی به شمار می آیند .تسیستم اتوفوکوس دوربین شما متضمن آن است که سوژه در یک وضعیت کاملا شارپ ( با جزئیات بالا ) قرار داشته باشد و در عین حال تعقیب سوژه به شما اطمینان می دهد که سوژه مورد عکاسی به صورت صحیح در فوکوس نگه داشته شود .در زمان عکاسی از یک صحنه ورزشی توصیه می شود تا از حالت عکاسی متوالی دوربین استفاده نمایید تا سوژه مورد تعقیب به صورت مطمئن و متوالی در فوکوس قرار داشته باشد .
دوربین های مدرن امروزی از گزینه های متعددی برای در تعقیب قرار دادن سوژه برخوردارند . بعنوان مثال استفاده از گزینه 3D tracking در دوربین های نیکون یک گزینه مطمئن برای در فوکوس و تعقیب قرار دادن سوژه هایی است که از یک حالت حرکتی بسیار سریع برخوردار هستند .اثبات شده است که استفاده از گزینه های face detection در حالت نمای زنده نیز یک شیوه عالی برای عکاسی از صحنه های ورزش های رزمی به شمار می آید .
3 – از سرعت شاتر مناسب استفاده نمایید
استفاده از سرعت شاتر صحیح برای فریز کردن حرکت های سوژه ها اهمیت بسیار زیادی دارد . در صورت بکارگیری سرعت شاتر نا متناسب نسبت به سرعت حرکت سوژه ؛ احتمال بلور شدن و از دست رفتن جزئیات حرکت سوژه ها تا حد بسیار زیادی افزایش پیدا می کند . در اغلب صحنه های ورزشی سرعت شاتر 1/400 ثانیه نقطه شروع مناسبی به شمار می آید. اما با توجه به سرعت حرکت های موجود در آن رشته ورزشی تا سرعت شاتر 1/1600 ثانیه نیز می توان استفاده نمود .برای فریز کردن حرکت سوژه های بسیار ظریف و کوچک ( مثل حرکت قطرات آب در ورزش شنا ) سرعت شاتر تا 1/2000 ثانیه مورد نیاز خواهد بود .
4 – از یک لنز زوم سریع استفاده کنید .
جدا از اینکه معمولا میان عکاسان و ورزشکاران فاصله نسبتا زیادی ممکن است وجود داشته باشد ؛به این نکته توجه داشته باشید که به طور معمول در سالن های ورزشی نور نسبتا ضعیفی نیز ممکن است وجود داشته باشد .بنابراین برای افزایش ضریب موفقیت خود در عکاسی از صحنه های ورزشی لازم است تا یک لنز زوم سریع در اختیار داشته باشید .برای شروع کار به عکاسی از صحنه های ورزشی یک لنز 70-200mm f2.8 ابزاری مناسب و سبک وزن است که بسیاری از کمپانی های تولید کننده لنز آنرا در اختیار شما قرار می دهند . دیافراگم f2.8 نیز حالت مناسب برای عکاسی در موقعیت های کم نور را به وجود می آورد .
5 – فعل و انفعالات و حالت های احساسی را عکاسی کنید .
برای روایت یک داستان از صحنه های ورزشی به ثبت حالت های احساسی ورزشکاران ؛ صحنه های جشن و شادی و یا صحنه های عاطفی ناشی از شکست ؛ نیاز خواهید داشت .برای ثبت این صحنه ها در نقطه ای درست جایگیری کنید تا به محض پایان مسابقه قادر به ثبت آنها باشید .
نکته مهم : تنها به عکاسی از ورزشکاران اکتفا نکنید . مربیان ؛ خانواده ها و تماشاگران نیز اغلب سوژه هایی جذاب در عکاسی از صحنه های ورزشی هستند .
6 – تمرین , تکرار , تجربه
انجام تمرین مکرر و کسب تجربه از صحنه های ورزشی کوچک موجب ارتقا سطح توانایی و تجربه شما در عکاسی از صحنه های ورزشی و رقابت های بسیار بزرگ خواهد شد .برای تمرین کردن هیچ فرصتی را از دست ندهید . مطالعه , تحقیق و یادگیری از ارکان مهم موفقیت در عکاسی ورزشی هستند و همواره تلاش کنید تا نسبت به جزئیات کار در این سبک خاص به اطلاعات جدید دست پیدا کنید .
تهیه و تنظیم : ایده آل دوربین - نمایندگی تعمیر دوربین کانن در ایران