نکاتی در رابطه با روش عکاسی با نوردهی طولانی ( Long Exposure)
نکاتی در رابطه با روش عکاسی با نوردهی طولانی ( Long Exposure)
عکاسی با نوردهی طولانی ( یا تکنیک شاتر باز ) یکی از تکنیک هایی است که با استفاده از آن می توان عکس های دراماتیک با افکت های شگفت انگیز را به وجود آورد . حتی در زمان های عکاسی در شب نیز شما قادر خواهید بود تا عکس هایی زیبا با جزییات بالا خلق کنید .این تکنیک در عکاسی منظره کاربرد های زیادی دارد .
اگر چه کسب مهارت کامل در این تکنیک چندان آسان نیست اما به هر روی باید به خاطر داشته باشیم که این تکنیک نیازمند صبر و تمرین بسیار زیاد تا حصول نتیجه است . با تمام دشواری های انجام تکنیک عکاسی با نوردهی طولانی ، اما تمام آن چیزی که شما برای شروع کار به آن نیاز دارید ، یک سه پایه مطمئن و یک دوربین با قابلیت انجام عکاسی در حالت شاتر باز است .
هر گونه لرزش در دوربین را از بین ببرید :
اطمینان حاصل نمایید که دوربین و سه پایه شما کاملا در جای خود ثابت و در وضعیت متعادل هستند . بعضی از عکاسان برای حفظ تعادل بیشتر در سه پایه ؛ حتی وزنه ای سنگین بر روی آن قرار می دهند تا کاملا در جای خود ثابت و بدون حرکت باشد . علاوه بر ثابت نگه داشتن دوربین و سه پایه ، در صورت امکان از ریموت شاتر به جای فشردن دکمه شاتر روی دوربین استفاده کنید . فشار دادن دکمه شاتر ممکن است مقداری لرزش در عکس ایجاد کند . اگر چه با استفاده از حالت تاخیر 2 ثانیه ای در شاتر می توانید از لرزش ها جلوگیری کنید اما با اینحال استفاده از ریموت شاتر هنوز بهترین و مطمئن ترین راه است .
مراقب وضعیت آب و هوا باشید :
قبل از شروع عکاسی اطلاعات کاملی در رابطه با شرایط جوی داشته باشید . در زمان های هوای ابری ، وزش باد و یا در هوای بارانی از شروع عکاسی اجتناب کنید . به این نکته نیز توجه داشته باشید که حتی با وجود پیش بینی های هواشناسی ، وضعیت آب و هوا ممکن است در عرض مدت چند دقیقه تغییر پیدا کند .
از شرایط تصویر ذهنی بسازید و ترکیب بندی خوبی را به کار ببرید :
به محیط اطراف خود دقت کنید و با تصویر سازی ذهنی به این نکته توجه کنید که چگونه می توانید همه عوامل موجود را در قالب ترکیب بندی خود مورد استفاده قرار دهید .در زمان عکاسی با تکنیک نور دهی طولانی این نکته اهمیت زیادی دارد که تمامی شرایط موجود در محیط را مورد توجه قرار دهید و نکته مورد توجه بیشتر را از میان آنها در قالب یک عکس با ترکیب بندی ایده آل ، استخراج نمایید .
فوکوس را به طور دقیق قفل کنید :
نسبت به انجام یک ترکیب بندی ایده ال ، دقت بسیار زیادی به خرج دهید . تمرکز خود بر روی سوژه اصلی را از دست ندهید . فوکوس دقیق بر روی سوژه را در حالت فوکوس دستی و با استفاده از صفحه نمایش انجام دهید و یا اگر از حالت فوکوس خودکار استفاده می کنید نسبت به قفل فوکوس بر روی سوژه اصلی اطمینان حاصل نمایید . فوکوس و ترکیب بندی را به گونه ای انجام دهید که فشار دادن دکمه های دوربین باعث ایجاد لرزش و تکان در دوربین و سه پایه نشود .
مراقب ورود عوامل مزاجم از حاشیه کادر خود باشید . کاهی برای خارج کردن عوامل مزاحم در ترکیب بندی مجبور خواهید بود تا اطراف کادر خود را با یک نوار سیاه ببندید .
نسبت به نور دقت زیادی داشته باشید :
چه برای عکاسی در طول روز ، و چه برای عکاسی در زمان های شب ، مراقب وضعیت تابش نور باشید .این سئوال ها را از خود بپرسید : آیا نور آمبیانس وجود دارد ؟ برای عکاسی در شب ، به چه میزان نور نیاز خواهد بود ؟ از چه منبع نور مصنوعی می توان استفاده نمود ؟ مطرح نمودن این سوالات و پرسش هایی از این دست باعث خواهد شد تا تمامی جوانب مورد نیاز به نور ، مورد بررسی دقیق قرار بگیرد.
چندین بار به صورت امتحانی عکس بگیرید :
زمانی که تمام امور ابتدایی و تنظیمات اولیه را انجام دادید ، مستقیما به انجام شات نهایی نپردازید . فراموش نکنید که دوربین باید در مد دستی M یا حالت اولویت دیافراگم AV قرار داشته باشد .تنظیمات دوربین باید با اعداد کاملا صحیح و سنجیده شده انجام شوند .
از فیلتر ND استفاده کنید :
استفاده از این فیلتر به شما کمک می کند تا نتیج بهتری به دست بیاورید . بخاطر داشته باشید که فیلتر های قوی ND مثل فیلتر های 8 یا 10 استاپ ، امکان دیدن سوژه در حالت نمای زنده را به شما نمی دهند . البته جای نگرانی نیست چون دوربین همه چیز را می بیند و به خاطر داشته باشید که باز نگه داشته شدن شاتر برای مدت طولانی باعث می شود تا اطلاعات زیادی از سوژه و محیط به سطح سنسور دوربین شما برسد .
عکس بگیرید :
برای داشتن نرم ترین حالت در عکس خود ، دوربین را در مد B یا حالت بالب ، قرار دهید .در این حالت شاتر برای مدت 60 ثانیه یا تا هر زمان که شما بخواهید ، باز نگه داشته شود اما اطمینان حاصل نمایید که سایر تنظیمات مورد نظر شما تغییری نکرده باشند . همانند تمامی امور دیگر در هنر عکاسی ، مهارت یافتن در عکاسی با تکنیگگ نوردهی طولانی نیازمند صبر و انجام تمرینات زیاد است . بنابراین بسیار زیاد تمرین کنید و با صبر و حوصله به نتیجه مطلوب دست پیدا کنید .
اطلاعات بیشتر در پیج اینستاگرام:dorbinnews