معرفی بهترین لنز های برای عکاسی پرتره حرفه ای
نمایندگی تعمیرات کانن نمایندگی تعمیرات نیکون نمایندگی تعمیرات دوربین سونی
زمانی که برای تخستین بار اقدام به خرید دوربین میکنیم ؛ به همراه آن یک لنز زوم متوسط ارایه می شود که برای عکاسی در بسیاری از موارد و شرایط متناسب می باشد .
اما افرادی که به صورت حرفه ای و اختصاصی در راه عکاسی پرتره قدم می گذارند و با قوانین آن آشنا می شوند به زودی در میابند که برای عکاسی پرتره به لنز های متمایزی نیاز دارند .
اگر چه لنز های زوم با ارایه فواصل کانونی مختلف در عکاسی پرتره دارای کاربرد هستند اما با پیشرفت در حرفه عکاسی به زودی در می یابیم که لنز های پرایم با ارایه بازترین حالت های دیافراگم و شارپنس قابل ملاحظه ؛از تناسب بیشتری برای عکاسی پرتره برخوردار هستند .
در این مطلب به معرفی برخی از بهترین لنز ها برای عکاسی پرتره می پردازیم .
لنز پرایم 50 mm
زمانی که یک عکاس در میابد برای عکاسی پرتره به ابزاری حرفه ای تر و خلاق تر نیاز دارد ؛ اولین گزینه پیش روی او لنز پرایم 50 mm خواهد بود .یکی از بزرگترین جذابیت های این لنز آن است که نسخه های F1.8 آن از تمام کمپانی ها تقریبا یک لنز ارزان قیمت است .
علاوه بر این زاویه دید این لنز تقریبا مشابه زاویه دید چشم انسان است و بازترین دیافراگم آن موجب جداسازی مطلوب سوژه از پس زمینه شده و عمق میدان را به محو موثری کاهش می دهد .
به طور معمول دو نسخه f1.8 و f1.4 از این لنز بیشتر وجود دارند که نسخه دوم آن امکان بهتری را برای عکاسی در شرایط کم نور با سرعت شاتر بالاتر فراهم می آورد .
در صورتی که شما از یک دوربین APS-C استفاده می کنید ؛ یک لنز 35 میلیمتری فاصله کانونی معادل با 52.2 را به شما ارایه می دهد . در آن دسته از دوربین های دارای سنسور میکرو چهار سوم ؛ فاصله کانونی 50 میلیمتر با استفاده از یک لنز 25 میلیمتری به دست می آید .
در رابطه با عکاسی پرتره ؛ لنز های 50 میلیمتری گزینه هایی بسیار ایده آل برای عکاسی در استودیو و فضای باز می باشند و این حالت به لطف زاویه دید نسبتا باز این لنز ها در مقایسه با لنز های پرایم 85 و 135 میلیمتر به دست می آید .
اما از سوی دیگر در شرایط انجام پرتره با نمای بسته که در آن فاصله دوربین تا سوژه به میزان زیادی کاهش می یابد ؛ استفاده از لنز های 50 میلیمتر موجب بروز برخی حالت های اعوجاج در ویژ گی های صورت می شود که در این شرایط صورت کشیده تر و بینی بلند تر دیده می شود .
لنز هایی که در این گروه قابل استفاده می باشند عبارتند از :
- Tamron 45mm f/1.8 Di VC USD
- Sigma 50mm F1.4 DG HSM
- Sony FE 50mm F1.8
- Canon EF 50mm f/1.4 USM
- Nikon AF-S Nikkor 50mm f/1.4G
- Olympus M.Zuiko Digital ED 25mm 1:1.2 PRO
- Fujifilm 35mm F2 R WR
لنز های 85 میلیمتری
بعد از لنز 50 میلیمتری ؛ لنز پرایم 85 میلیمتری با ارایه یک میدان دید بسته تر ؛ مناسب ترین گزینه در عکاسی پرتره است . این لنز تله فتو کوتاه در دو دیافراگم f/1.8 یا f/1.4 ارایه می شود که نوع دوم آن گران تر است .
در دوربین های APS-C ؛ یک لنز 50 میلیمتر فاصله کانونی معادل با 75-80mm را فراهم می آورد و این در حالی است که در دوربین های چهار سوم میکرو ؛ با استفاده از یک لنز 45 میلیمتر می توان به فاصله کانونی معادل با 90 میلیمتر دست پیدا کرد .
مالکان دوربین های APS-C افراد خوش شانس تری هستند زیرا با استفاده از یک لنز 50 میلیمتری به فاصله کانونی لنز های 85 میلیمتری دست پیدا می کنند اما مالکان دوربین های فول فریم و یا سایر دوربین های دیگر می بایست هزینه بیشتری را پرداخت نموده و یک لنز 85 میلیمتری را تهیه کنند .
لنز های 85 میلیمتری برای عکاسی در کادر های فول شات ؛ مدیوم شات و کلوز آپ مناسب بوده و نماهای بسته را به آسانی می توان با آنها به دست آورد اما به هر روی می بایست مراقب اعوجاج های ناشی از لنز در صورت سوژه باشید .
در عکاسی در محیط استودیو یک لنز 85 میلیمتری برای تهیه شات های بالای زانو و برخی نماهای بسته مناسب است اما برای تهیه شات های کاملا بسته یک لنز 135 میلیمتری عملکرد بسیار بهتری خواهد داشت .
نمایندگی تعمیرات کانن نمایندگی تعمیرات نیکون نمایندگی تعمیرات دوربین سونی
لنز هایی که در این گروه قابل استفاده هستند عبارتند از :
- Nikon 85mm f/1.8 G AF-S
- Canon EF 85mm f/1.8 USM
- Sony FE 85mm f/1.8
- Sigma 85mm F1.4 DG HSM Art
- Tamron 85mm f/1.8 SP Di VC USD
- Fujifilm 56mm F1.2 R XF
- Olympus M.ZUIKO DIGITAL 45mm 1:1.8
لنز های 135mm
لنز های 135mm را جواهر عکاسی پرتره می نامند که در دو نسخه f/1.8 و f/2.0 موجود بوده و با ارایه یک فاصله کانونی بلند تر حالت محو بهتری را در پس زمینه ها به وجود می آورند . همچنین این لنز به شما امکان می دهد تا بهترین حالت صورت را بدون نزدیک شدن بیش از اندازه به سوژه انجام دهید .
این لنز ها اگر چه در مقایسه با دو لنز قبل از جهت های مختلفی دارای برتری است اما هنوز لنز های کاملی نیستند . بر خلاف لنز های واید که موجب کشیده نشان داده شدن صورت و بلند تر شدن بینی می شوند ؛ لنز های تله فتو بلند موجب موجب پهن تر شدن صورت می شوند و این حالتی است که در 135 میلیمتر اتفاق می افتد .
در فاصله کانونی 200 میلیمتر این وضعیت به نحو آشکاری قابل مشاهده است و از این روی لنز های تله فتو 200-70 را شاید بتوان انعطاف پذیر ترین لنز برای عکاسی پرتره بر شمرد . در عکاسی پرتره در فاصله کانونی 135 میلیمتر ؛ در یک دیافراگم نسبتا باز ؛ نتایج بهتری به دست آورده می شود .
در حالت عکاسی در فضای باز ؛ یک لنز 135 میلیمتری به شما امکان می دهد تا اندازه نماهای مختلف را در یک فاصله مناسب از سوژه به دست بیاورید . در این لنز ضمن بسته تر شدن زاویه دید ؛ بوکه های زیبایی را در پس زمینه می توان به دست آورد .اما در عکاسی استودیو وضعیت کمی متفاوت خواهد بود زیرا برای استفاده از این لنز به فاصله بیشتری از سوژه نیاز خواهید داشت . در دوربین های APS-C یک لنز 85 میلیمتری فاصله کانونی معادل با 127.5 را ارایه می دهد .
نمایندگی تعمیرات کانن نمایندگی تعمیرات نیکون نمایندگی تعمیرات دوربین سونی
لنز هایی که در این گروه قابل استفاده هستند عبارتند از :
- Sigma 135mm F1.8 DG HSM Art
- Olympus M.Zuiko Digital ED 75mm 1:1.8
- Fujifilm XF90mm F2 R LM WR
- Canon EF 135mm f/2 L USM
- Nikon AF-S Nikkor 105mm f/1.4E ED
مترجم : فرهاد مولایی