چند نکته در نورپردازی برای عکاسی از مواد غذایی
عکاسی از مواد غذایی یکی از زمینه های رو به پیشرفت در میان تمامی شاخه های عکاسی صنعتی می باشد
و رعایت نکات نورپردازی در این زمینه به پیشرفت سریع و آسان عکاس برای کسب مهارت های بیشتر ؛ کمک می نماید .
در این مطلب چند نکته در رابطه با نورپردازی سریع و آسان در عکاسی از مواد غذایی را مورد اشاره قرار می دهیم .
1 – نور طبیعی
در عکاسی از مواد غذایی نیز همانند سایر زمینه های دیگر ؛ ابتدا توصیه می کنیم تا حد امکان از نور طبیعی و نور موجود در محیط استفاده شود .
نور طبیعی در یک وضعیت دیفیوز شده ؛ ارزانترین گزینه برای استفاده در عکاسی به شمار می آید که البته کیفیت بسیار مطلوبی دارد .
نور های مصنوعی در صورت استفاده نامطلوب موجب تخت شدن عکس و از بین رفتن عمق و پرسپکتیو در یک عکس می شوند.
اما نور طبیعی با ارایه سایه ها و کنتراست ها در یک وضعیت مطلوب ؛ عمق و بعد بهتری در عکس به وجود می آورد .
2 – نور فلورسنت
لامپ های فلور سنت یکی از فراوانترین منابع نور مصنوعی در محیط های داخلی هستند
و با کمی خلاقیت می توان از این لامپ ها به عنوان یک منبع نور با سطح تابش گسترده استفاده نمود .
این لامپ ها به دلیل ایجاد سایه های نرم و کنتراست های دارای جزییات ؛ از جمله ابزار های مناسب برای نور پردازی در عکاسی از مواد غذایی به شمار می آیند .
با مقداری پارچه شفاف و یک جعبه دست ساز می توان یک دیفیوزر پر قدرت برای نورپردازی با استفاده از منبع نور فلورسنت ایجاد نمود .
3 – اسپیدلایت
فلاش های اسپید لایت گزینه هایی نسبتا حرفه ای تر هستند و با داشتن وایت بالانس شبیه به نور خورشید , اولین گزینه حرفه ای برای عکاسی از مواد غذایی به شمار می ایند .
قرار دادن اسپیدلایت در پشت یک پارچه دیفیوزر موجب می شود تا این منبع نور کوچک از یک سطح تابش بسیار گسترده برخوردار گردد
و حالتی شبیه به تابش نور خورشید را به دست بیاورد .
همزمان سازی سرعت شاتر با تابش فلاش در زمان نورپردازی با این منبع نور یکی از مهارت هایی است که عکاس باید به دست بیاورد .
4 – سافت باکس حرفه ای
یک سافت باکس حرفه ای ؛ گزینه ای گران قیمت تر است که امکان تابش نور را در شرایط بسیار کنترل شده فراهم می آورد .
سافت باکس ها با نرم تر کردن نور و در عین حال با افزایش زاویه تابش حجم بیشتری از سوژه را در معرض نور قرار می دهند
و با قابلیت تعیین میزان شدت تابش می توان حجم تابش نور بر روی سوژه را به دقت تعیین نمود .
5 – بازتاب دادن نور
یکی از نکات ضروری و بسیار مهم در عکاسی از مواد و محصولات غذایی ؛ استفاده از ابزار های بازتاب دهنده نور برای کنترل سایه ها و کنتراست ها می باشد .
تابش نور از هر زاویه و با هر شدت موجب ایجاد سایه در سمت مخالف خواهد شد
و از این روی استفاده از یک بازتاب دهنده مناسب به عنوان منبع نور ثانویه برای از بین بردن و یا متعادل نمودن سایه ها ؛ ضروری خواهد بود .
بونس کردن یا بازتاب دادن یکی از تکنیک هایی است که برای پر کردن سایه ها استفاده می شود .
مترجم : فرهاد مولایی
مطالب مشابه :
انتخاب بهترین لنز ها برای عکاسی از مواد غذایی
چگونه میتوان بهترین نور را برای عکاسی از محصولات تبلیغاتی و مواد غذایی انتخاب نمود ؟