روش عکاسی پرتره از گیاهان در فضای باز
ماده اولیه عکاسی نور است و تصمیم گیری برای انتخاب سرعت شاتر و عدد دیافراگم به منظور ثبت بهترین حالت نور ؛ به نوع حالتی که تمایل دارید در عکس به دست بیاورید بستگی خواهد داشت .
دهانه دیافراگم لنز ؛ حجم ورود نور به دوربین را تعیین می کند و سرعت شاتر ؛ زمان نوردهی به دوربین را مشخص می سازد .
ترکیب این دو عامل وضعیت نوردهی دوربین را مشخص می سازد .
در زمان عکاسی از گیاهان زینتی تحت شرایط تابش نور طبیعی به طور معمول با استفاده از مود اولویت دیافراگم به راحتی می توان عمق میدان سوژه را کنترل نمود
و در عین حال میزان شارپ بودن سوژه در تصویر را مشخص کرد .
در عکاسی از گل ها و گیاهان زینتی ؛ استفاده از یک دیافراگم باز مثل f2.8 سوژه را به خوبی از پس زمینه جدا می کند .
اغلب از این تکنیک برای مواقعی استفاده می شود که پس زمینه دارای وضعیت ناهمگونی بوده و یا اینکه محل قرار گرفتن سوژه از اهمیت چندانی برای نشان داده شدن در عکس برخوردار نیست .
در شرایط وجود عوامل حواس پرت کن و گمراه کننده در درون پس زمینه غ تکنیک کاهش عمق میدان با استفاده از یک دیافراگم باز ؛ روشی مطلوب به شمار می آید .
در صورتی که ثبت حالت سوژه در شارپ ترین وضعیت یکی از اولویت های شما می باشد ؛
با استفاده از یک دیافراگم بسته مثل f32 ؛ این حالت را می توان به دست آورد. در این دیافراگم ؛ عمق میدان افزایش یافته و میزان شارپنس سوژه افزایش می یابد .
در عکاسی فضای باز ؛ ثبت صحیح نور اهمیت زیادی دارد . به طور معمول زمانی که سعی می کنید از گل هایی با رنگ سفید عکاسی کنید ؛
رنگ سفید به شکل خاکستری 18 درصد دیده می شود و از این روی موجب تاریکتر دیده شدن تصویر می شود .
و اگر رنگ سفید گل ها ؛ بخش زیادی از تصویر را به خود اختصاص دهد , در اینجا نیاز است تا از حالت جبران نوردهی برای غلبه بر وضعیت نورسنجی دوربین استفاده نمود .
این ویژگی در مود اولویت دیافراگم موجب پایین تر آمدن سرعت شاتر شده ؛
حالت روشنایی کل صحنه را افزایش داده و از این طریق رنگ گل ها به حالت سفید واقعی نزدیک تر می شود .
حالت نوردهی به صورت دستی نیز همین ویژگی را به وجود می آورد اما در اینجا به راحتی می توان عدد سرعت ؛ دیافراگم و حتی ایزو را در حد متعادل تنظیم نمود.
در زمان عکاسی با فلاش در شرایط فضای باز ؛ با استفاده از مود اولویت دیافراگم هم عمق میدان را می توان کنترل نمود و در عین حال مقدار نوردهی تحت کنترل قرار داشته باشد .
زمانی که سوژه شما در مقابل پس زمینه ای مثل یک آسمان کاملا روشن قرار می گیرد ؛ به نورپردازی با فلاش نیاز پیدا می کنید . با افزایش روشنایی کلی تصویر می توان پس زمینه را به کلی روشن نمود و یا با کمی جبران نوردهی می توان حالتی تیره تر به پس زمینه بخشید .
در شرایط عکاسی از سوژه های دارای حرکت , مود اولویت شاتر به شما این امکان را می دهد تا بدون نگرانی در رابطه با نور دهی , حرکت های سوژه را تحت کنترل خود داشته باشید .
حتی کوچکترین حرکت ها موجب تاثیر گذاری بر حالت شارپ تصویر می شوند و از این روی با افزایش دادن سرعت شاتر می توان نسبت به فریز کردن سوژه در عکس اقدام کرد .