نقد و بررسی اولیه دوربین نیکون Z50
دوربین نیکون Z50 یک دوربین 20 مگاپیکسلی میرورلس است که برای نخستین بار کمپانی نیکون در درون آن از یک سنسور بدون استابیلایزر برای مانت لنز سری Z استفاده نموده است .
بنا بر اعلام نیکون ؛ این دوربین برای استفاده به وسیله کسانی طراحی شده است در شروع راه عکاسی قرار دارند و یا اینکه به عکاسی در سطح مبتدی علاقمند می باشند.
به همراه این دوربین دو لنز مخصوص ارایه شده اند که این لنز ها نیز به طور خاص برای سنسور نیکون Z50 طراحی شده اند .
لنز زوم استاندارد 16-50mm F3.5-6.3و لنز زوم تله فتو 50-250mm F4.5-6.3 ؛ هر دو دارای استابیلایزر داخلی لنز ؛ برای استفاده به همراه دوربین نیکون Z50 می باشند .
ویژگی های اصلی دوربین نیکون Z50 عبارتند از :
سنسور 20.7MP CMOS
دو دایل کنترل روی بدنه
سرعت عکاسی متوالی 11 فریم بر ثانیه با AE/AFو 5 فریم بر ثانیه در حالت نمای زنده
فیلمبرداری 4K تا 30p
ویزور الکترونیکی 2.36M-dot OLED
صفحه ال سی دی لمسی
قابلیت انتقال تصاویر از طریق وای فای و بلوتوث
وجود حالت های خلاقانه در کنترل تصاویر
ویژگی های جدید در نیکون Z50
با وجود آنکه ؛ این اولین دوربین نیکون در رده میرورلس APS-C می باشد ؛ اما حجم زیادی از امکانات آنرا پیش از این در دوربین های دیگر مشاهده نموده ایم .
رابط کاربری و ویژگی های کاربردی این دوربین به مقدار زیادی مشابه با دوربین های فول فریم سری Z می باشند و سنسور آن شبیه به همان سنسور هایی است که قبل از این در دوربین نیکون D500 و D7500 مشاهده نموده بودیم .
شکل بدنه و طراحی ظاهری این دوربین تا حد زیادی شبیه به دوربین نیکون D5600 است اما بارزترین تفاوت این دو دوربین در آن است که نیکون Z50 مشخصا دارای حجم بدنه کوچکتری می باشد .
بر روی بدنه این دوربین دو دایل کنترل وجود دارند و ویزور الکترونیکی پر قدرت به همراه صفحه ال سی دی بسیار با کیفیت آن ؛ تجربه فیلمبرداری با این دوربین را بسیار لذتبخش می نمایند .
سنسور جدید 20.9MP APS-C
در درون بدنه دوربین نیکون Z50 از یک سنسور 20.9MP استفاده شده است که به میزان زیادی شبیه به سنسور استفاده شده در دوربین نیکون D500 می باشد . اندازه این سنسور APS-C است و از این روی نیکون Z50 را یک دوربین DX-format باید به شمار آورد .
مود ها و حالت های خلاقانه در عکاسی :
دوربین نیکون Z50 مشخصا برای علاقمندان به ارسال عکس در اینستاگرام طراحی شده است . انواع مودهای خلاقانه ای که دراین دوربین قرار داده شده اند ؛ افکت های خلاقانه ای را در رنگ و کنتراست تصاویر به وجود می آورند .
تعداد زیادی از فیلتر ها با حالت های دراماتیک در مود Effects قرار داده شده اند و این فیلتر ها به صورت خودکار تصاویری با حالت های متفاوت را به وجود می آورند .
بدنه و حمل و نقل :
شکل ظاهری و کلید های کنترل کننده روی دوربین تا حد زیادی شبیه به دوربین های نیکون Z7,Z6 می باشد .
گریپ این دوربین بسیار خوش دست بوده و به آسانی در درون دست انسان قرار می گیرد و وجود دو دایل کنترل بر روی بدنه کار کردن با دوربین و کنترل حالت های مختلف آنرا بسیار آسان می نماید .
همچنین بنا بر اعلام نیکون , این دوربین دارای حالت مهر و موم بدنه در برابر شرایط اقلیمی می باشد .
فلاش داخلی دوربین عملکرد مطلوبی در شرایط کم نور را ارایه می دهد اما در هر صورت فلاش های خارجی به همراه این دوربین قابل کنترل نخواهند بود .
این دوربین دارای درگاه ورودی میکروفون است اما خروجی هدفون برای آن تعبیه نشده است .همچنین طول عمر باتری دوربین نسبت به دوربین های همرده ؛ کمی کاهش یافته است .
ویزور الکترونیکی :
در دوربین نیکون Z50 از ویزور الکترونیکی OLED با کیفیت 2.36M-dot استفاده شده است . البته در مقایسه با سایر دوربین ها ؛ رزولوشن این ویزور چندان بالا نیست اما در هر صورت ؛ با قیمتی که برای این دوربین در نظر گرفته شده است ؛ امکانات ویزور آن مطلوب به نظر می رسد .
صفحه ال سی دی بازشونده :
صفحه ال سی دی دوربین نیکون Z50 دارای حالت بازشونده می باشد . این صفحه دارای حالت چرخش 90 درجه به سمت بالا و چرخش 180 درجه به سمت پایین می باشد . به همین دلیل این دوربین امکان ثبت عکس و فیلم سلفی برای بلاگر ها و سایر افراد را به خوبی فراهم می آورد .
حالت لمسی صفحه ال سی دی ویژگی های کاربردی متعددی را در دسترس قرار می دهد که یکی از مهمترین آنها امکان تغییر محل و تنظیم دقیق نقطه فوکوس دوربین می باشد . همچنین این حالتت امکان دسترسی و تنظیم قسمت های مختلف منوی i را در دسترس قرار می دهد .
درگاه های ورودی و خروجی :
برای دوربین نیکون Z50 یک درگاه خروجی HDMI کوچک در نظر گرفته شده است . همچنین سوکت ورودی میکروفون و خروجی USB نیز از جمله درگاه های موجود در این دوربین خواهند بود . سوکت USB این دوربین از نوع v2.0 micro-B است که امکان شارژ باتری با استفاده از برق مستقیم را نیز فراهم می آورد .
فلاش داخلی
نیکون Z50 اولین دوربین سری Z است که برای آن یک فلاش داخلی در نظر گرفته می شود و بنا بر اعلام نیکون , مکانیسم بازشوندگی این فلاش دلیل اصلی آن است که نمی توانیم این دوربین را دارای حالت مهر و موم کامل بدنه در برابر شرایط اقلیمی بدانیم .
همچنین همانند تمامی دوربین های سطح متوسط دیگر ؛ فلاش داخلی این دوربین نیز قادر به هماهنگی و کاربری خلاقانه به همراه فلاش های حرفه ای ساخت کمپانی نیکون نمی باشد .
رابط کاربری :
رابط کاربری این دوربین عینا مشابه با ویژگی های کاربردی سایر دوربین های سری Z می باشد . همچنین از لحاظ ساختار منو ؛ این دوربین ؛ شباهت زیادی با سایر دوربین های DSLR نیکون خواهد داشت .
منو 'i '
منو تنظیمات سریع 'i ' موجب می شود تا در بسیاری از مواقع به منو های اصلی دوربین نیازی نداشته باشید .در درون این منو 12 گزینه قابل تنظیم قرار داده شده اند که همگی آنها با استفاده از حالت لمسی صفحه نمایش ؛ تنظیم می گردند .
در حالت فیلمبرداری ؛ منو 'i ' به صورت مجزا قابل تنظیم خواهد بود .
ایزو خودکار :
در مود نوردهی دستی ، ایزو خودکار به همراه جبران نوردهی قابل تنظیم است و ازاین روی تنظیمات سرعت شاتر و دیافراگم را با آزادی عمل بیشتری می توان انجام داد . حالت های مختلف ایزو ؛ با نگه داشتن دکمه ISO و چرخاندن دایل های دوربین ؛ قابل تنظیم می باشند .
در حالت فیلمبرداری و در تمامی مود ها به جز مود M ؛ از ایزو خودکار استفاده می شود .
باتری :
برای دوربین نیکون Z50 از یک باتری جدید به نام EN-EL25 استفاده می شود . این یک باتری کوچک 8.5Wh است که با استفاده از درگاه USB نیز قابل شارژ می باشد . این باتری در حالت شارژ کامل و در زمان استفاده از صفحه نمایش 320 شات عکس و در حالت استفاده از ویزور ؛ 280 شات عکس را ارایه می دهد .