۵۰ نکته ای که مبتدیان بایستی در عکسبرداری از مراسم عروسی به آنها توجه کنند. (قسمت چهارم)
۵۰ نکته ای که مبتدیان بایستی در عکسبرداری از مراسم عروسی به آنها توجه کنند.
در این مقاله قصد داریم که 50 تکنیک در عکسبرداری از مراسم عروسی را برایتان شرح دهیم.این عکاسی میتواند صورت عکاسی بدون برنامه ریزی و ناگهانی باشد یا عکاسی کلاسیک و برنامه ریزی شده.
قسمت چهارم:
رپورتاژ عکاسی از مراسم عروسی
همانند میهمانان دیگر از جشن عروسی لذت ببرید. این جشن بسیار مطلوب و سرگرم کننده است، اما اگر در تمام مدت به فکر دوربین و کادربندی و نورپردازی باشید از آن هیچ لذتی نمیبرید. کاملا ً راحت باشید و از لحظه لحظه عروسی لذت ببرید . این امر مهارت شما را در عکاس بالا میبرد.
۳۱- از آموخته هایتان نسبت به خانواده ها جهت عکاسی استفاده کنید
عکسبرداری از لحظه ملاقات افرادی که بیشتر از ۲۰ سال همدیگر را ندیده اند، میتواند بسیار زیبا و احساسی باشد.
در مورد میهمانان و چگونگی عکسبرداری از آن ها خوب تأمل کنید و حتماً برای عکاسی از این لحظات برنامه ریزی داشته باشید.
۳۲- از غذا خوردن میهمانان عکاسی نکنید
عکاسی از غذا خوردن دیگران مناسب نیست، با توجه به اینکه افراد دوست ندارند در زمان غذا خوردن از آنها عکسی برداشته شود، لذا در نتیجه کار نیز این عکسها هرگز مطلوب به نظر نخواهند رسید .
در زمان صرف غذا دوربینتان را کنار بگذارید و خودتان نیز از آن میل کنید و برای سخنرانیها و بیان خاطرات مهمانها و ثبت لحظات مطلوب آنان آماده شوید.
اگر به عکاسی بر سر میز غذا اصرار دارید ، بهتر است بعد از اتمام تزئینات میز غذا توسط کارکنان محل برگزاری مراسم و قبل از ورود میهمانان به سر میز، از زیبایی و هنر سفره آرایی و تزئین میز غذا عکسبرداری کنید.
۳۳- در حین برگزاری مراسم ، تصاویر ثبت شده را بازبینی کنید
بعد از اینکه عکسی را گرفتید فورا برای بررسی آن به صفحه نمایش را نگاه نکنید.
این عمل باتری دوربینتان را بیشتر مصرف کرده و مجبورتان میکند که از صحنه چشم بردارید که ممکن است در همان لحظه سوژه های نابی را برای عکاسی از دست بدهید.
بهتر است زمانی که سرتان خلوتتر است این کار را انجام بدهید و دقت کنید که تنها عکسهایی که به نظرتان کاربردی ندارند را حذف نمایید.
۳۴ - از بازتاب فلاش در مکانهای مسقف استفاده کنید.
وقتی قصد دارید در فضایی بسته عکسبرداری کنید، بایستی که فلاش را به سقف بتابانید و نوردهی خود را با نور محیطی آنجا تنظیم نمایید.
با توجه به اینکه بازتاب نور فلاش ، انتشار بیشتری نسبت به نور محیط دارد، از این رو دیگر سایه های تیره و تند در عکسهایتان نمایان نمیشوند.
۳۵ - توسط عکسهایتان اتفاقات مراسم را روایت کنید
سعی کنید اتفاقاتی را که در مراسم می افتد با عکسهایتان به صورت یک داستان روایت کنید، برای مثال سه عکس را در نظر بگیرید، یک عکس با نمای بسته از یک کیک، عکس دیگر نمای نیمه بسته از زوج در حال برش زدن به کیک و عکس آخر از واکنش میهمانان به بریدن عکس، میتواند به صورت یک داستان مصور برای ببیننده باشد.
این شیوه را عموماً عکاسان خبری (فتوژورنالیست) در عکاسیهایشان بسیار اعمال میکنند. در تصویر زیر ساخت سبد گل از گلهای زینتی محل برگزاری مراسم توسط کودکان روایت شده است.
۳۶ - از ریزش کاغذ رنگی بر سر داماد و عروس عکسهای زیبا بگیرید.
در مراسم عموماً به روی سر عروس و داماد ، نقلهای رنگی و کاغذهای بریده شده رنگی ریخته میشود که میتوان از لحظه پخش شدن آنها عکسهای زیبایی برداشت کرد، برای اطمینان خاطر، همیشه مقداری کاغذ رنگی با خودتان به همراه داشته باشید تا در مواقع لزوم از آنها استفاده کنید.
همیشه ابتدا کادر بندی را انجام دهید و بعد کاغذها را در هوا پخش کنید فقط دقت کنید که بر خلاف جهت باد نباشید. همیشه از دیافراگمهای بسته (f/11) و سرعت شاتر پایین (۱۵/۱ثانیه) و یک فلاش مکمل استفاده کنید.
۳۷ - از واکنش میهمانان در زمان گپ و گفت های خودمانی عکاسی کنید.
هنگام احوالپرسی و گفتگوهایی که بین دید و بازدید میهمانان صورت میگیرد، میتوان شخصیت های مختلفی یافت که هر یک حرفی برای گفتن دارند، به داستان ها و حرفهای آنها گوش دهید و صبر کنید تا آنان مجلس را گرم کنند و سپس شما از واکنش های متفاوت اطرافیان عکسبرداری کنید.
۳۸ - از ویرایش نترسید و بارهای بار ویرایش کنید
پس از بازگشت به خانه یا آتلیه ، عکسها را بارهای بار ویرایش کنید. با دقت و با جزئیات کامل به عکسها دقت کنید، هر عکسی که در آن داماد یا عروس خوب نیفتاده اند را Delete کنید.
هر گونه لکه یا اثر را از روی صورتشان حذف کنید و سپس مجدداً عکسها را ویرایش نمایید. نمایش تعداد کمی عکس خوب و با کیفیت بسیار بهتر از نمایش چند صد عکس متوسط یا بد است.
۳۹ - قابلیت شارپ سازی خودکار دوربین را غیر فعال کنید.
شارپ کردن تصاویر با کامپیوتر بهتر از شارپ کردن آنها با خود دوربین انجام می پذیرد، لذا هرگونه قابلیت شارپ سازی اتوماتیک (automatic sharpening) را در دوربین خود غیرفعال کنید.
در صورت امکان عکسهایتان را با فرمت Raw ذخیره کنید در این فرمت تصاویر بدون کوچکترین تغییر و یا فشرده سازی ، مستقیماً از سنسور وارد حافظه میشوند.
البته چنین فرمتی با توجه به اینکه فشرده سازی نشده است بسیار پرحجم تر از حالت عکاسی با فرمت JPEG خواهد بود.
از این رو شما به یک هارد اکسترنال و یا کارت حافظه ای با ظرفیت بالاتر نیاز خواهید داشت.
۴۰ - در شرایط پر نور ، عکسها را یک پله تیره تر بگیرید.
مزیت دیگر استفاده از فرمت Raw ویرایش آسانتر نوردهی در زمان تابش نور مستقیم و شدید است.
برای مثال هنگام تابش نور آفتاب به لباس عروس، جهت حفظ جزئیات آن تنها کافیست که نوردهی را یک پله کم کنید (underexpose یا ۱ EV کاهش نوردهی) و سپس در زمان ویرایش تصاویر ، نوردهی آنها را هم تصحیح کنید.
با توجه به بازه دینامیک بسیار خوبی که دوربینهای دیجیتال دارند، بازگرداندن جزئیات سایه ها بسیار ساده است و در این زمینه عموماً در بخش های روشن به مشکل برخواهیم خورد که البته این مشکل در فرمت Raw بسیار کمتر خواهد بود.