8 نکته حرفه ای برای عکاسی در پاییز
فصل پاییز یکی از جذاب ترین زمان های سال برای عکاسی در طبیعت و فضای باز به شمارمی آید و در این مطلب برخی از نکاتی را مورد اشاره قرار می دهیم که به شما کمک می کنند تا در زمان عکاسی در فصل پاییز ، قادر به ثبت عکسهایی شگفت انگیز باشید .
تنوع رنگ ها و افزایش غلظت آنها در طول روز های پاییز یکی از عواملی است که موجب افزایش جذابیت عکاسی در فصل پاییز می شود و در صورتی که به ویژگی ها و توانایی های موجود در دوربین خود آکاهی داشته باشید و کمی از اصول عکاسی را با خلاقیت ذاتی خود ترکیب کنید ؛ عکاسی از صحنه های پاییزی ؛ یکی از لذتبخش ترین زمان ها را برای شما فراهم خواهد آورد .
1 – موقعیت مکانی خود را بررسی کنید.
بدون شک جنگل ها ؛ پارک ها و مناطق حومه شهر که سرشار از گیاهان و درختان می باشند ؛ مکان هایی بسیار زیبا و شگفت انگیز برای عکاسی در فصل پاییز به شمار می آیند . امروزه با گسترش شبکه های اجتماعی ، بسیاری از کاربران علاقه دارند تا موقعیت های مکانی و محل های دیدنی اطراف خود را اطلاع رسانی کنند . در شبکه های اجتماعی ؛ هشتگ های مرتبط با مکان های دیدنی در فصل پاییز را بررسی نمایید .
2 – برای شارپ تر شدن تصاویر ؛ از سه پایه استفاده کنید .
در بسیاری از موارد ؛ صحنه های مورد عکاسی در فصل پاییز از نوع صحنه های ثابت و ایستا هستند . برای افزایش حالت شارپ و وضوح جزئیات در درون تصویر خود ؛ از یک سه پایه خوب ؛ محکم و با کیفیت استفاده کنید .
به طور خاص در زمان هایی که اقدام به افزایش عمق میدان در تصویر خود می کنید و یا حتی در زمان های استفاده از فیلتر های ND پلاریزه در حین عکاسی ؛ به استفاده از سه پایه نیاز خواهید داشت .
3 – از وایت بالانس رنگ گرم استفاده کنید.
در بسیاری از اوقات حالت وایت بالانس خودکار ( AWB ) غظت رنگ های موجود در محیط های پاییزی را به صورت صحیح نمایش نمی دهد . استفاده از وایت بالانس های گرم کننده رنگ تصویر موجب می شود تا غلظت رنگ های موجود در محیط افزایش یافته و یا حتی الامکان به صورت صحیح نمایش داده شوند .
4 – وضعیت نور را بررسی کنید.
بر خلاف سایر فصل ها که عکاسی در ساعت های آبی و یا ساعت های طلایی توصیه می شود ؛ در طول فصل پاییز ؛ برای به دست آوردن غلظت رنگ های موجود در محیط در این ساعت ها نور چندانی وجود ندارد و از این روی توصیه می شود تا برای به دست آوردن بهترین حالت نور ؛ و همچنین برای دستیابی به بهترین حالت غلظت رنگ های موجود در محیط ؛ از ساعت های میانی روز برای عکاسی استفاده کنید .
حتی در صورت ابری بودن آسمان ؛ عکاسی در ساعت های میانی روز در طول فصل پاییز حالت بسیار مطلوبی از وضعیت نور و سایه ها برای ثبت جزئیات را در اختیار شما قرار خواهد داد.
5 – به تنظیمات دیافراگم خود دقت کنید .
احتمالا از بسیاری از عکاسان طبیعت شنیده اید که دیافراگم f/22 بهترین گزینه برای عکاسی در این شرایط است اما برای عکاسی در طول زمان های فصل پاییز ؛ این گزینه از کارکرد چندانی برخوردار نمی باشد .
این دیافراگم بسیار بسته ، موجب ایجاد اعوجاج در تصویر و نرم شدن آن به خصوص در سمت گوشه های عکس خواهد شد . بنابراین به جای استفاده از یک دیافراگم بسته ، استفاده از حالت هایی شبیه به f/11 تا f/16 را به شما توصیه می کنیم .
این تنظیمات برای دیافراگم , علاوه بر ایجاد عمق میدان مطلوب ؛ حالت شارپ تصویر در پیش زمینه تا خط افق را فراهم آورده و جزئیات گوشه های تصویر را نیز به صورت مطلوب نمایش می دهند . به طور کلی برای دستیابی به بهترین نتایج ؛ استفاده از مود نوردهی دستی دوربین توصیه می شود ؛ و استفاده از تنظیمات ISO 100 نیز موجب خواهد شد تا بهترین جزئیات را در زمان عکاسی در اختیار داشته باشید .
6 – از یک لنز واید انگل استفاده کنید .
در زمان های عکاسی از صحنه ها و مناظر طبیعی , به یک لنز واید انگل نیاز خواهید داشت . استفاده از لنز های واید انگل موجب می شود تا بخش های بزرگتری از یک صحنه طبیعی را در درون کادر خود قرار دهید . همچنین در صورتی که از یک دوربین با سنسور APS-C بهره می برید ؛ به این نکته توجه داشته باشید که واید ترین حالت لنز شما با کمی ضریب کراپ به یک زاویه دید نسبتا بسته تر تبدیل خواهد شد . از این روی برای دستیابی به بهترین حالت در کادر بندی از یک صحنه طبیعی ؛ استفاده از یک لنز واید انگل را در دستور کار خود قرار دهید
7 – به عکاسی از سطوح دارای بازتاب ؛ توجه داشته باشید .
بازتاب های نور از سطوح صاف و صیقلی یکی از زیباترین موقعیت ها برای عکاسی در فصل پاییز به شمار می آید و به طور خاص بازتاب های نور از سطح جریان آب یک موقعیت منحصر به فرد برای عکاسی در فصل پاییز است . جریان ملایم آب بازتاب بسیار خاص و زیبایی از صحنه های کنار آن را ارایه می دهد و در صورت وزش جریان هوای ملایم بر سطح آب ؛ بافت ها و الگوهای بسیار زیبایی در تصاویر بازتاب داده شده از آن به وجود می آیند .
برای به دست آوردن بهترین نتایج برای عکاسی از سطوح دارای بازتاب نور ؛ به استفاده از یک فیلتر ND توجه نمایید .فیلتر های ND با کاهش دادن مقدار نور قابل ورود به دوربین استفاده از سرعت شاتر مناسب برای عکاسی از سطوح دارای بازتاب را میسر می سازند .
8 – از قدرت زوم لنز خود استفاده کنید .
در صورت وجود یک پیش زمینه پر از رنگ و جذاب ، استفاده از لنز های واید انگل را توصیه می نماییم اما قدرت زوم در یک لنز تله فتو نیز به شما این امکان را می دهد تا بخش های خاصی از صحنه خود را مورد توجه قرار داده و بعضی از عناصر موجود در محیط را به نحو موثرتری مورد تاکید قرار دهید . بدین منظور ؛ لنز های تله فتو با قدرت زوم بالا را نیز برای عکاسی از صحنه های طبیعی در فصل پاییز ؛ توصیه می کنیم .
مطالب مشابه :
نکاتی برای عکاسی حرفه ای از صحنه های پاییزی
تکنیک عکاسی از رنگ ها و برگ های پاییزی