نکاتی برای عکاسی در فصل بهار
فصلهای بهار و پاییز از جمله مناسبترین زمان ها برای عکاسی و به خصوص انجام عکاسی در فضای باز و محیط های طبیعی به شمار می آیند . در این مطلب نکاتی را در رابطه با عکاسی در فصل بهار بیان می کنیم .
عکاسی از مناظر طبیعی
در فصل بهار ؛ مناظر طبیعی و محیط های بیرونی سرشار از رنگهای متنوعی بوده و آسمان به عنوان یک پس زمینه کاملا شفاف و آبی رنگ پیش روی شما قرار دارد . در این فصل استفاده از فیلتر پلاریزه ؛ یکی از ضرورت های عکاسی به شمار می آید .
در زمان عکاسی از محیط های طبیعی و فضای باز شکل های متقارن را پیدا کنید و از به کار گیری زوایای دید غیر متعارف غافل نشوید . ردیف های سنگی ؛ صخره ها ، پوشش سبز گیاهان ؛ گل ها و شکوفه ها از جمله سوژه های جذاب برای عکاسی در این فصل می باشند .
برای عکاسی از فضاهای بیرونی و محیط های طبیعی ؛ حتما از یک لنز واید انگل ( زاویه دید باز ) استفاده کنید .
عمق میدان را در تصاویر خود فراموش نکنید . برای در فوکوس قرار دادن همه بخش های تصاویر از یک دیافراگم نسبتا بسته ( F/11- F22 ) استفاده کنید .
روش عکاسی با تکنیک سیلوئت ( ضد نور )
زمان های طلوع و غروب آفتاب
با طولانی تر شدن زمان روز ؛ اکنون فرصت بسیار مناسبی برای عکاسی به هنگام طلوع آفتاب می باشد. وجود آسمان و رنگهای شفاف در زمان های طلوع آفتاب یکی از ویژگی های این فصل به شمار می آید و با توجه به تغییرات متناوب دما در زمان های مختلف روز ؛ بنابراین زمان های صبحگاهی ؛ از جمله بهترین زمان ها برای عکاسی در فصل بهار به شمار آورده می شوند .
فیلتر پلاریزه کننده برای عکاسی در صبح های بهاری نیز مناسب می باشد اما به خاطر داشته باشید که مه و غبار صبحگاهی در فصل بهار به عنوان یک سافت باکس طبیعی بسیار بزرگ وظیفه نرم کردن نور را به خوبی انجام می دهد .
در صورتی که به انجام تکنیک های نوردهی در شرایط نور صبحگاهی علاقمند هستید ؛ استفاده از یک سه پایه خوب و مطمئن را فراموش نکنید .
در صورتی که با مشکلات نوردهی در بخشهایی از تصاویر خود مواجه هستید ؛ گزینه های جبران نوردهی در دوربین خود را مورد استفاده قرار دهید .
در صورتی که در پس زمینه تصاویر خود ، رنگ و حالت طبیعی آسمان را از دست می دهید ؛ استفاده از فیلتر های ND را در دستور کار قرار دهید .
عکاسی پرتره
در فصل بهار ؛ اگر چه روزها در حال طولانی تر شدن هستند اما در هر صورت هنوز هم خورشید با زاویه نسبتا ملایم می تابد و این امر موجب ایجاد حالت های ضد نور در سوژه های مورد عکاسی می شود . به جای آنکه سوژه را پشت به نور خورشید قرار دهید تلاش کنید تا خورشید در یک طرف بدن و مایل به پشت آن باشد . همچنین استفاده از نواحی سایه یک دست و استفاده از فلاش پر کننده برای از بین بردن سایه های مزاحم نیز توصیه می شود .
برای عکاسی پرتره در فضای باز ؛ از دیافراگم نسبتا باز استفاده کنید . کم شدن عمق میدان همزمان با در فوکوس قرار گرفتن سوژه به شما کمک می کند تا با افزایش دادن سرعت شاتر از لرزش های احتمالی دست و دوربین جلوگیری کنید .
عکاسی از گل ها و شکوفه ها
در زمان عکاسی از گل ها و شکوفه ها به دنبال پیدا کردن الگوهای متناسب باشید .
استفاده از زاویه دید از پایین ( Low Angel ) و زوم کردن برای بستن و پرکردن کادر توصیه می شود .
مقداری قانون شکنی کنید . گل ها و گیاهان در زمانی که نور یا خورشید در پشت آنها قرار می گیرد ؛ جذابیت خاصی را به دست می آورند . در این شرایط استفاده از تکنیک های جبران نوردهی را مورد توجه قرار دهید .
زوایای دید در عکاسی چه مفهومی دارند ؟
لینکهای مفید
آشنایی با بخش تعمیر دوربین کانن |
آشنایی با بخش تعمیر دوربین نیکون |
آشنایی با بخش تعمیر دوربین سونی |