روش عکاسی با تکنیک سیلوئت ( ضد نور )

روش عکاسی با تکنیک سیلوئت ( ضد نور )

تولید عکس های صد نور با استفاده از تکنیک سیلوئت یکی از تکنیک های آسان در دنیای عکاسی به شمار می آید و تنها چیزی که در این تکنیک به آن نیاز خواهید داشت ؛ برخورداری از اطلاعات در رابطه با نحوه عملکرد مثلث نوردهی در دوربین می باشد .

به طور رایج در زمان گرفتن هر عکس ؛ یکی از اولین چالش ها ؛ بررسی وضعیت نوردهی مطلوب به دوربین است و در رابطه با یک نوردهی مطلوب اینچنین بیان می شود که نقاط روشن نباید از روشنایی بیش از اندازه برخوردار باشند و سایه ها و نقاط دارای کنتراست نیز می بایست دارای مقداری از جزییات باشند .

http://tamir.ir/camera/%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D9%86%D9%86--Silhouette.html

در ایجاد یک عکس ضد نور ؛ عکاس به گونه ای عمل می کند که نواحی تاریک و روشن موجود در صحنه کاملا تاریک یا کاملا روشن باشند و از این روی سوژه و پس زمینه به لحاظ هایلایت ها و کنتراست ها دارای وضعیت یکسانی می باشند .

برای خلق یک صحنه ضد نور شده ؛ عکاس می بایست وضعیت نوردهی و نورسنجی را بر اساس پس زمینه مورد تنظیم قرار دهد زیرا در این شرایط پس زمینه دارای روشنایی بیشتری در مقایسه با سوژه می باشد .

با استفاده از این شیوه ،سوژه اصلی عکس به مقدار زیادی کم نور شده و در مقایسه با پس زمینه در حالت ضد نور قرار می گیرد. در صورتی که نور در وضعیت پشت عکاس قرار داشته باشد ؛ این حالت موجب نوردهی و روشن شدن سوژه می شود و از این روی سایه ها رو به شما قرار می گیرند.

نوردهی در عکس سیلوئیت

بیان تنظیمات دقیق نوردهی برای تولید یک عکس سیلوئیت به میزان زیادی به مقدار نور موجود در صحنه و زمان روز و یا مقدار تابش نور خورشید بستگی دارد . بنابراین برای آگاهی دقیق از وضعیت نوردهی به میزان زیادی می بایست با مفاهیم و عملکرد های مثلث نوردهی دوربین آشنا باشیم .

تعمیر دوربین - تعمیر لنز

تنظیمات ایزو

برای تولید یک عکس ضد نور شده بهترین حالت آن است که ایزو یا حساسیت دوربین در پایین ترین سطح ممکن قرار داشته باشد تا از ایجاد نویز در تصویر به میزان کامل جلوگیری شود . در صورت افزایش دادن ایزو ؛ نقاط تاریک یا دارای کنتراست در تصویر شما ؛ به نحو مشهودی دارای نویز خواهند بود.

مود های نورسنجی برای عکاسی سیلوئت

نورسنجی یکی از امکانات دوربین است که به شما امکان می دهد تا مقدار نور موجود در صحنه را مورد ارزیابی قرار دهید و با استفاده از این سنجش ؛ شما می توانید تنظیمات صحیح برای دوربین خود را به دست بیاورید . آگاهی از موارد استفاده هر یک از مود  ها نورسنجی به میزان زیادی می تواند سبک عکاسی شما را متحول نماید و از این روی مود های نورسنجی دارای اهمیت بسیار زیادی هستند .

Spot Metering  : روشنایی نقاط خاصی از صحنه را مورد ارزیابی قرار می دهد که شما انتخاب نموده اید . در این حالت معمولا 2 تا 4 درصد از کل صحنه مورد بررسی دوربین قرار میگیرد .

Partial Metering : 13 درصد از مرکز کادر تصویر مورد ارزیابی قرار می گیرد .

Centre-weighted metering : اطراف مرکز کادر تصویر مورد ارزیابی قرار می گیرد و معمولا 60 تا 80 درصد از کل کادر را در بر میگیرد .

 Matrix metering (Nikon) ؛  evaluative metering (Canon): روشنایی کل کادر تصویر مورد ارزیابی قرار میگیرد .

سیلوئیت با مود تنظیمات دستی دوربین :

در مود تنظیمات دستی ؛ اختیار کلیه تنظیمات در دست شما قرار دارد

ایزو دوربین را در محدوده 100 تا 200 قرار دهید و از مود نورسنجی Spot برای سنجش نور از روشن ترین بخش صحنه ( آسمان ) استفاده کنید تا دقیقترین حالت نوردهی را به دست بیاورید .

سرعت شاتر و دیافراگم را به صورت صحیح تنظیم کنید .در صورت متحرک بودن سوژه از سرعت شاتر تا 1.250 ثانیه استفاده نمایید .

بر روی سوژه فوکوس کنید و عکس بگیرید

به طور معمول ساعت های طلایی ( لحظات نزدیک به غروب آفتاب ) بهترین زمان برای ثبت عکس های ضد نور می باشد زیرا در این زمان ها خورشید در سطح خط افق قرار دارد و نور دارای حالتی نرم تر و تنالیته رنگ گرمتری می باشد .

برای ثبت یک عکس ضد نور ؛ پس زمینه مورد انتخاب نیز اهمیت بسیار زیادی دارد . در انتخاب پس زمینه مناسب ؛ هر گونه عامل برهم زننده تعادل محیط و سوژه باید حذف شود ؛ پس زمینه در مقایسه با سوژه باید سطح کمتری را اشغال کند تا سوژه در عکس به نحو مطلوب تری دیده شود .

 

مترجم : فرهاد مولایی

نظرات

سلام ودرود فراوان تقدیم به شمابزرگوار.متشکراز مطالب مفیدتون.

دوشنبه 1397/04/18 00:59