6 تنظیم دوربین که باید چشم بسته آنها را پیدا کنید .
بسیاری از اساتید عکاسی به هنرجویان خودتوصیه میکنند که حتما باید از مود تنظیمات دستی دوربین خود استفاده کنید اما ، کارشناسان دوربین و حتی کمپانی های تولید کننده دوربین ، نظر متفاوتی دارند . اگر چه شما باید از روش تنظیمات دستی دوربین خود آگاهی داشته باشید اما در هر صورت ؛ از تمامی امکانات موجود بر روی دوربین خود باید استفاده نمایید .
در صورتی که به طور مداوم در حال محاسبه برای به دست آوردن تنظیمات صحیح باشید ، عکاسی به یک شغل خسته کننده برای شما تبدیل خواهد شد اما در هر صورت ، آگاهی از اصول تنظیم دستی دوربین نیز یکی از مواردی است گه در سطوح حرفه ای باید نسبت به آن توانا باشید .
روش استفاده از یک دوربین ، به مقدار زیادی به نوع و سبک عکاسی شما بستگی دارد . به طور معمول یک عکاسی سبک منظره، از حالت ها و تنظیمات متفاوتی نسبت به یک عکاس پرتره استفاده می کند و به همین نحو در تمامی ژانر های عکاسی از تجهیزات اصلی و جانبی متفاوتی استفاده خواهد شد .
زمانی که در عکاسی به سطح مناسبی از تجربه و مهارت دست پیدا می کنید ، به مرور تکنیک ، ترفندها و راه های میانبر آنرا نیز به دست خواهید آورد.بدنه دوربین شما نیز قادر است تا راه های میانبر و ترفند های خاصی را در اختیار شما قرار دهد و در اینجا به برخی از نکات و تنظیمات ضروری دوربین که باید از آنها آگاهی داشته باشید ، اشاره می نماییم .
مود های عکاسی
دایل مود دوربین ، دروازه ورود به تنظیمات آن است و به عنوان یک علاکس لازم است تا از تمامی حالتهاوویژگی های موجود بر روی دایل مود دوربین خود آگاهی داشته باشید . هر یک از مود های عکاسی موجود بر روی این دایل ، دارای حالت ها و تنظیمات ویژه ای هستند که در صفحه ال سی دی دوربین آنها را می توان مشاهده نمود . به عنوان مثال در مود عکاسی منظره ، دوربین به صورت خودکار از یکدیافراگم بسته تر برای افزایش عمق میدان تصویر استفاده نموده و برای برجسته تر نمودن رنگهای موجود در محیط ، غلظت رنگهای تصویر را کمی افزایش می دهد . بنابراین در صورتی که نسبت به اصول و عملکرد هر یک از مود های موجود بر روی دایل دوربین خود آگاهی داشته باشید ، عکاسی کردن با دوربین ، به یک شغل فرح بخش برای شما تبدیل خواهد شد .
بررسی مود P در دوربین های DSLR
اولویت شاتر یا اولویت دیافراگم ؟ چه زمان باید از آنها استفاده نمود ؟ |
مود عکاسی متوالی
مود عکاسی متوالی دوربین ، یکی از دیگر گزینه هایی است که نسبت به وجود آن آگاهی داشته باشید . دوربین شما در حالت پیش فرض ، با هر مرتبه فشردن دکمه شاتر تنها یک عکس ثبت می کند اما اگر از حالت عکاسی متوالی دوربین آگاهی داشته باشید ؛ به اسانی دوربین را در وضعیت عکاسی متوالی قرار داده و با هر مرتبه فشردن و نگه داشتن دکمه شاتر ، چندین عکس پی دی پی ثبت خواهید کرد .
در صحنه های پر تحرک و یا در زمان عکاسی از سوژه هایی که دارای حرکت های بسیار سریعی هستند ؛ مود عکاسی متوالی دوربین ، یکی از ویژگی هایی است که به شما اجازه می دهد تا حالت های مختلف یک سوژه در حال حرکت را به آسانی ثبت کنید .
جبران نوردهی
جبران نوردهی یکی از گزینه های جذاب در دوربین های عکاسی است که معمولا نادیده گرفته می شود . در هر یک از مود های اولویت شاتر ، یا اولویت دیافراگم ، با توجه به نوع سوژه و حالت آن ، کنترل عمق میدان و یا کنترل حالت حرکت سوژه در اختیار شما قرار دارد . اما اگر تمایل داشته باشید تا کمی وضعیت نوردهی به این سوژه را اصلاح کنید ؛ گزینه جبران نوردهی یکی از امکاناتی است که به شما اجازه می دهد تا تنظیمات دقیق تر و صحیح تری را به دست آورید .
مقدار روشنایی صفحه ال سی دی
این نکته ممکن است کمی تعجب برانگیز باشد اما باید توجه داشته باشیم که مشاهده نتایج به صورت صحیح در صفحه نمایش دوربین ، اهمیت فوق العاده زیادی دارد . در صورتی که صفحه ال سی دی دوربین شما تاریکتر و یا روشنتر از حالت عادی نمایش می دهد ، در بررسی حالت های نوردهی به تصویر خود ممکن است دچار اشتباهات بزرگی شوید . همچنین در زمان های عکاسی در محیط بسیار پر نور و یا بسیار کم نور ، تنظیم مقدار روشنایی صفحه ال سی دی ، به شما در مشاهده تنظیمات داخلی دوربین کمک می نماید .
تنظیم دستی ISO
ایزو یکی از اضلاع مثلث نوردهی دوربین و تنظیم حساسیت آن در برابر نور می باشد که باید مهارت زیادی در کنترل آن داشته باشید . در هر یک از موقعیت های مختلف عکاسی ، تنظیم ISO دارای حالت ها و شرایط خاص خود است و دوربین شما قادر است تا در دو حالت دستی یا خودکار ؛ تنظیمات حساسیت ایزو را در اختیار شما قرار دهد .
همچنین باید آگاه باشید که در درون بدنه دوربین شما یک کامپیوتر کوچک و پردازنده بسیار دقیق و گرانقیمت وجود دارد و در صورتی که در محاسبه تنظیمات ایزو دچار اشکال هستید ؛ بهتر است به دوربین خود اجازه دهید تا محاسبه تنظیمات ایزو را بر عهده بگیرد .
مسئله ایزو (iso) یا حساسیت سنسور
این دکمه ، یکی ازترفند های برنامه ریزی دوربین است که به طور معمول در کلاسهای عکاسی به آن اشاره ای نمی شود.
سیستم های اتوفوکوس در دوربین های جدید بسیار پیشرفته تر از دوربین های قدیمی هستند و توانایی های منحصر به فردی را به دست آورده اند. در صورتی که در زمان عکاسی ، سیستم اتوفوکوس دوربین شما دچار اختلال شده و در به دست آوردن نقطه فوکوس دهی دچار اشکال می شود ؛ دکمه فوکوس پشتی دوربین به شما اجازه می دهد تا به آسانی نقطه فوکوس را در محل دلخواه به دست آورده و با فشردن دکمه شاتر ، عکس مورد نظر خود را بگیرید .