بررسی مود P در دوربین های DSLR
نمایندگی دوربین کانن - مود ها و حالت های مختلف عکاسی به وسیله حروف و علایم متفاوت بر روی دایل مود دوربین های DSLR مشخص می شوند و هر یک از این مود ها دارای کارکرد های مخصوص به خود می باشند .
گاهی اوقات این جمله را می شنویم که یک عکاس فقط با مود دستی دوربین خود کار می کند یا اینکه یک عکاس فقط از مود اولویت دیافراگم دوربین خود استفاده می نماید .
در واقع باید به این نکته توجه داشته باشیم که مود های مختلف عکاسی در دوربین دارای کارکرد های مخصوص به خود می باشند و در موقعیت های متناسب می بایست مورد استفاده قرار داده شوند .
مود های اتوماتیک دوربین نیز در بسیاری از موارد ابزار هایی بسیار مفید به شمار می آیند و می بایست مورد استفاده قرار بگیرند .این مود عموما عکسهایی با تنظیمات نوردهی مناسب ارایه می دهند و کنترل تمامی تنظیمات را خود دوربین به دست می گیرد تا به مقدار زیادی در وقت صرفه جویی شود .
اما همانگونه که می دانیم این تنظیمات قابل تغییر نبوده و گاهی لازم است تا از مود های دستی برای اعمال کنترل های بیشتر استفاده شود .
مود برنامه
مود برنامه با حرف P یکی ازمود های اتوماتیک دوربین به شمار می آید زیرا در این مود ؛ حالت های نوردهی برای دوربین به صورت خودکار تنظیم می شوند .اما آن چیزی که موجب تفاوت این مود با سایر مود های کاملا اتوماتیک می شود ؛آن است که بسیاری از تنظیمات دیگر از قبیل ایزو ؛ نورسنجی ؛ فوکوس ؛ و تنظیمات فلاش ؛ در اختیار عکاس قرار دارند .
تقریبا همه دوربین های نیمه حرفه ای و حرفه ای دارای مود P هستند و از این روی می توان این مود را یک گزینه ایده آل برای آگاهی از نحوه به کارگیری تنظیمات مختلف دوربین بدون نگرانی در رابطه با حالت های نوردهی مناسب می باشد .با استفاده از این مود تقریبا می توان مطمئن بود که عکس های گرفته شده دارای حالت نوردهی مناسب هستند .
چه زمان از مود P باید استفاده نمود ؟
در ابتدا باید به بررسی این موضوع بپردازیم که استفاده از مود P در چه زمان هایی مفید می باشد و در پاسخ به این موضوع باید چنین بیان نمود که در زمان عکاسی از صحنه های دارای نور بسیار زیاد و یا صحنه هایی که دارای نواحی تاریک و سایه های بسیار زیاد هستند ؛ استفاده از مود P می تواند مفید واقع شود .
در شرایطی از این دست ؛ نورسنج دوربین دچار مشکلات عمده شده و عکس هایی بسیار پرنور و یا عکس هایی بسیار کم نور به وجود می آیند .در صورت استفاده از مود P و قرار دادن نورسنج در حالت SPOT metering با انجام نورسنجی از بخش های کوچکی از صحنه به جای کل صحنه ؛می توان حالت نوردهی مناسب را به دست آورد .
در سایر مود های اتوماتیک دوربین ؛ تنظیم مود های نورسنجی امکان پذیر نخواهد بود .
همچنین در موقعیت هایی که نیاز دارید تا تغییراتی را در محدوده فوکوس دوربین بدون تغییر در وضعیت نوردهی انجام دهید ؛ استفاده از مود P مفید خواهد بود .
به عنوان مثال در زمان عکاسی از یک منظره پر از گل و گیاه در حالت اتوماتیک ؛ دوربین ممکن است در تشخیص سوژه اصلی دچار اشتباه شده و بر روی سوژه های دورتر یا نزدیک تر فوکوس کند اما در زمان استفاده از مود P ,شما قادر خواهید بود تا محل قرارگیری نقطه فوکوس را به صورت دلخواه تنظیم نمایید .
همچنان به این نکته توجه داشته باشید که در مود P تنظیمات سرعت شاتر و عدد دیافراگم به صورت خودکار برای شما تنظیم می شوند .
تنظیم دقیق مود P
در زمان استفاده از مود P دوربین های DSLR در یک حالت خاص تنظیم دیافراگم و سرعت شاتر دوربین قابل انجام می باشد .
به عنوان مثال ؛ در زمان ترکیب بندی یک عکس و تا نیمه فشار دادن دکمه شاتر شما قادر خواهید بود تا سرعت شاتر و عدد دیافراگم را بر روی صفحه ال سی دی دوربین مشاهده نمایید . در صورت پایین بودن سرعت شاتر ؛ با چرخاندن دایل اصلی دوربین می توانید سرعت شاتر را تغییر دهید . این حالت را تغییر در مود P می نامند .
زمانی که در مود P عدد سرعت شاتر را تغییر می دهید ؛ عدد تنظیم دیافراگم نیز متناسب با سرعت شاتر انتخاب شده ؛ تغییر می کند تا حالت نوردهی به صورت متناسب حفظ شود .
در صورت چرخاندن دایل اصلی دوربین در جهت معکوس حالت قبل ؛ تنظیم دیافراگم لنز تغییر یافته و ازاین روی سرعت شاتر متناسب با آن تنظیم می شود.
شاید به این نکته اشاره شود که در مود های اولویت شاتر و اولویت دیافراگم نیز همین اتفاق می افتد و این نکته کاملا صحیح می تواند باشد اما تفاوت موجود در این حالت آن است که در زمان استفاده از مود P تغییر در تنظیمات هر یک از عامل های سرعت شاتر یا عدد دیافراگم موجب بر هم خوردن وضعیت نوردهی به دوربین نخواهد شد .
مطالب بیشتر:
6 نکته برای به دست آوردن بهترین عملکرد با استفاده از لنز های کیت ارزان قیمت
چند نکته در مورد دوربین های DSLR که حتما باید از آنها آگاهی داشته باشید
نکات انتخاب مود های اتوفوکوس در دوربین های کانن
خلاصه و مفید بود ممنونم از مطالب خوبتون.