فناوری پیکسل شیفت در دوربین Sony a7R III
یکی از عمده ترین مشکلات موجود در دوربین های عکاسی، ایجاد فعل و انفعال مناسب میان جزئیات تصاویر و کیفیت آن ها می باشد وبرای افزایش جزئیات ثبت شده در یک تصویر، می بایست رزولوشن تصاویر را افزایش داده و در حالت عدم استفاده از سنسور های بزرگ تر، افزایش تعداد پیکسل ها ؛ منجر به کاهش میزان نورگیری هر یک از آن ها و نتیجتا منجز به افزایش نویز تصویر خواهد شد. از این روی عکاسان حرفه ای در ژانر های پرتره و طبیعت یا تبلیغاتی به طور معمول از دوربین فول فریم یا مدیوم فرمت استفاده می کنند تا در کنار رزولوشن و جزئیات بالای تصاویر، کیفیت مناسبی نیز داشته باشند.
در فناوری پیکسل شیفت، سنسور دوربین در جهتهای افقی به مقدار یک پیکسل حرکت میکند و بعد از هر بار حرکت سنسور، یک عکس به ثبت می رسد. با ادغام این تصاویر، تصویر نهایی پردازش شده در دوربین تصویری است که از جزئیاتی به میزان 4 برابر بیشتر برخوردار می باشد. در حال حاضر ، با چهار بار حرکت سنسور، چهار تصویر ثبت میشود و از این روی شاهد جزئیات چهاربرابر بیشتر هستیم و این در حالی است که در برخی از دوربینهای خاص ، حرکت سنسور و ثبت ۲۵ تصویر انجام می شود که بدین ترتیب جزئیات بسیار بیشتری ثبت خواهد شد.
با هر حرکت سنسور، پیکسل های آن قادر به ثبت اطلاعات کامل رنگی RGB خواهد بود؛ این در حالی است که پیش از این هر پیکسلی یکی از رنگهای قرمز، سبز یا آبی را ثبت میکرد. تکنولوژی پیکسل شیفت نه تنها به افزایش رزولوشن و جزئیات تصویر کمک می نماید بلکه این فناوری قادر است به طور محسوس میزان نویز، الیاسینگ وحالت مویر را کاهش داده و دقت رنگ و شفافیت تصاویر را افزایش دهد.