نقد و بررسی دوربین نیکون Nikon P950
دوربین نیکون Nikon Coolpix P950 یک دوربین کامپکت سوپر زوم بسیار پر قدرت است که به همراه یک لنز با فاصله کانونی معادل با 24-2000mm ارایه می شود . این دوربین که به عنوان جایگزین دوربین بسیار محبوب Coolpix P900 ارایه شده است ؛ قادر به تصویر برداری RAW بوده و با برخورداری از یک ویزور الکترونیکی قدرتمند فیلمبرداری با کیفیت 4K را نیز ارایه می دهد .
دوربین هایی همچون Nikon P950 را به عنوان دوربین های حد واسط کامپکت و DSLR شناسایی می نمایند و از آنجا که این دوربین ها فاقد توانایی تعویض لنز هستند به نوعی شبیه کامپکت بوده و با ارایه بسیاری از تنظیمات و امکانات حرفه ای ؛ شباهت های زیادی با دوربین های DSLR را نیز تداعی می نمایند.
ویژگی های اصلی دوربین نیکون Nikon Coolpix P950 عبارتند از :
قدرت زوم 83X معادل با فاصله کانونی 24-2000mm
استابیلایزر با قدرت 5.5EV
سنسور 16MP 1/2.3" CMOS
صفحه ال سی دی باز شونده با کیفیت 3.2”, 921k
ویزور الکترونیکی OLED با کیفیت 2.4M نقطه
فیلمبرداری با کیفیت 4K
حداقل فاصله فوکوس دهی 1 سانتیمتر در فاصله کانونی 24 میلیمتر
سرعت عکاسی متوالی تا 7 فریم بر ثانیه
ISO 100-1600
تصویر برداری RAW
طول عمر باتری برای 290 شات عکس
این دوربین سوپر زوم پر قدرت از بدنه ای با حجم کوچک و کاربری آسان برخوردار است و البته با قیمت بالاتر نسبت به دوربین های هم رده خود ؛ امکانات بسیار بیشتری را نیز ارایه می دهد .
دایل کنترل اصلی دوربیسن نیکون P950 در سمت راست بالای بدنه آن بالا قرار دارد و به راحتی در دسترس می باشد . دایل کنترل دوم دوربین نیز در قسمت عقب وجود دارد ، و در صورت تمایل هر دو این دایل ها ، کنترل کامل نوردهی دستی دوربین را امکان پذیر می نمایند .
حساسیت ISO به صورت دستی ، از 100- 6400 می تواند تنظیم شود ، و پنج محدوده خودکار ISO (100-400 ، 100-800 ، 100-1600 ، 100-3200 ، 100-6400) وجود دارد. تنظیم حداقل سرعت شاتر از دامنه 1 تا 1/125 ثانیه امکان پذیر است ، اما گزینه های پیشرفته تر "کندتر> سریعتر" را که در دوربین های نیکون با سطح بالاتر انجام می دهید دریافت نمی کنید ؛ به طور معمول ، P950 تنظیمات حساسیت ISO را اولویت بندی نموده و به همراه گزینه های مختلف جبران نوردهی و همچنین امکانات مناسب برای تثبیت تصویر و کاهش لرزش ؛ تصاویر نسبتا شارپ و با جزئیات را ارایه می دهد . . این سیستم به جز در شرایط نور کم و یا در زمان عکاسی از سوژه های در حال حرکت خوب عمل می کند .
لنزهای سوپر زوم با برخورداری از یک کنترل کننده اصلی دامنه W / T در اطراف به آسانی کنترل قدرت زوم بسیار زیادی دوربین را در دست کاربر قرار می دهند . اهرم کنترل زوم کنار بدنه دوربین ؛ امکان کنترل کمی دقیق تر را فراهم می کند و بسته به میزان نیرویی که شما بر آن وارد می کنید ، دو حالت برای تنظیم سرعت نیز وجود دارند. با جابجایی اهرم در تمام طول مسیر ، حدود 3 ثانیه طول می کشد تا از تمامی محدوده زوم P950 استفاده کنید. کشش ملایم تر به شما امکان می دهد تا آهسته تر زوم کنید ، و این حرکت را در حدود 5 ثانیه از 24-2000 میلی متر انجام می دهید. کنترل حالت W / T در کنار لنزها تنها با یک سرعت قابل انجام است و این در حالی است که از آن برای بزرگنمایی کم / متوسط / پر سرعت در حالت فیلمبرداری ویدیویی می توان استفاده نمود .
استابیلایزر و اتوفوکوس
قدرت تثبیت تصویر دوربین نیکون P950 در حدود 5.5EV برآورد شده است که عینا مشابه با مدل قدیمی تر P900 است . این یک قدرت بسیار فوق العاده برای یک دوربین سوپر زوم است و با استفاده از آن سوژه هایی که در فاصله کانونی بسیار بالا نیز کادر بندی می شوند ؛ به آسانی تثبیت شده و جزئیات مطلوبی را از آنها می توان به دست آورد .
بنا بر اعلام کمپانی نیکون ؛ سرعت اتوفوکوس در این دوربین نسبت به مدل های قدیمی تر ؛ بیشتر است . این دوربین هنوز هم از سیستم اتوفوکوس تشخیص فاز استفاده می کند و در این شرایط در صورت وجود نور مناسب ؛ سوژه هایی که در دور دست ها مورد فوکوس قرار می گیرند نیز ؛ از جزئیات کامل برخوردار هستند . در فاصله کانونی کوتاه و در حالت واید لنز ؛ اتوفوکوس و تثبیت سوژه ؛ عملکرد درخور توجهی دارد اما در هر صورت ؛ در محیط های کم نور ؛ سوژه های کم کنتراست و یا در فواصل کانونی نسبتا بلند ؛ هنوز هم چالش هایی پیش روی این دوربین قرار دارند .
در موقعیت های عکاسی عادی ، مود اتوفوکوس تشخیص چهره 'Face Priority' AF بسیاری از سوژه ها را پشتیبانی می کند . در این مود سوژه های پرتره به آسانی تشخیص داده شده و در فوکوس قرار میگیرند . در موقعیت هایی که به کنترل های بیشتری بر سیستم اتوفوکوس نیاز است ، مود های اتوفوکوس دیگری نیز قابل استفاده هستند . حالت اتوفوکوس 'full-time AF' به صورت مداوم سوژه را در فوکوس قرار داده و آنرا تعقیب می کند .
تصویر RAW
دوربین نیکون P950 در حالت JPEG و در بسیاری از موقعیت ها عملکرد قابل قبولی دارد . در ایزو (100-400) مشکل نویز مشاهده نمی شود و گزینه کاهش نویز تصویر در ایزو های پایین , تصاویر با جزئیات مناسب را ارایه می دهد .
در نرخ ایزو بالا ؛ مشکل ایجاد نویز ؛ یک مسئله جدی است و در صورتی که قصد کراپ کردن تصویر را نداشته باشید ؛ تا ISO 1600 و با کمک سیستم کاهش نویز داخلی دوربین ؛ نتایج نسبتا خوبی را به دست می آورید .
اما در هر صورت ؛ مسئله اصلی این است که در درون بدنه دوربین نیکون p950 از یک سنسور کوچک 16 مگاپیکسلی استفاده شده است و این سنسور برای ارایه تصاویر مورد استفاده در کامپیوتر و یا چاپ عکس در سایز نسبتا کوچک کاربرد دارد . اکنون به لطف توانایی ثبت تصاویر RAW ، عکس های جدی تر و با امکانات بالاتر را در ایزو بالا می توان به دست آورد.
یکی اصلی ترین دلایل کاربرد حالت RAW در یک دوربین کامپکت ، رفع مشکل وایت بالانس تصویر است . سیستم وایت بالانس خودکار در بسیاری از مواقع عملکرد خوبی دارد اما در فواصل کانونی بلند دچار چالش های جدی خواهد بود . با افت کنتراست و از بین رفتن بافت تصویر ؛ جزئیات سوژه نیز از بین رفته و تداخل رنگ ها و کاهش کیفیت کلی تصویر اتفاق می افتد . عکاسی در حالت RAW تعدادی از این مشکلات را برطرف می نماید و به دست آوردن جزئیات بیشتر در سایه ها و نواحی کم کنتراست ؛ امکان پذیر می گردد .
عکاسی متوالی با سرعت 7 فریم بر ثانیه در تمامی فرمت ها قابل دستیابی است . این سرعت برای عکاسی از صحنه های پر تحرک کافی به نظر می رسد اما در هر صورت با توجه به سرعت خوانش کارت های حافظه SD و قدرت زوم بالای لنز در این دوربین ؛ در واقعیت چندان کاربردی نخواهد بود .
فیلمبرداری
این دوربین قادر است تا فوتیج های کوتاه را با کیفیت 4K در 30p فیلمبرداری کند . گزینه 25p نیز در اینجا وجود دارد و در حالت فول اچ دی از حالت های 60 و 30 و 25 فریم نیز می توان استفاده نمود. رابط جک میکروفون برای صدابرداری موجود است اما متاسفانه از جک ورودی هدفون برای کنترل حالت صدا ؛ خبری نیست .
در فواصل کانونی بلند تر ، افت کیفیت تصویر در زمان فیلمبرداری دیده می شود . حالت غبار گرفتگی تصویر در زوم کامل دیده می شود اما به هر روی ؛ سیستم لرزش گیر در طول زمان فیلمبرداری نیز تاثیر مثبت خود را ارایه می دهد .
نتیجه گیری
نکات مطلوب این دوربین به طور خلاصه عبارتند از
فاصله کانونی معادل با 24-2000mm
ویزور الکترونیکی OLED با کیفیت 2.36M
توانایی عکاسی با فرمت RAW
بدنه کم حجم و خوش دست با کاربری آسان
نقاط ضعف دوربین به طور خلاصه عبارتند از :
کیفیت متوسط تصاویر با توجه به اندازه سنسور کوچک دوربین
افت شارپنس تصویر در گوشه ها
اعوجاج تصویر در فواصل کانونی بلند.
فوکوس کند در فواصل کانونی بلند .
دوربین نیکون Nikon P950 به زودی رونمایی خواهد شد
جدید ترین دوربین های نیکون که در سال 2020 تولید خواهند شد
معرفی بهترین لنز ها برای دوربین های فول فریم نیکون
آیا نیکون D780 , دوربین خوبی است ؟
شنیدن صدای کلیک دیافراگم در دوربین های نیکون D7500 طبیعی است .
تعمیر دوربین نیکون