روش تولید عکس HDR در فتوشاپ
عکاسی HDR سبکی از عکاسی است که به سرعت بر محبوبیت آن در بین عکاسان افزوده می شود . عکاسی HDR در واقع شیوه ای از عکاسی است که از دامنه دینامیکی بالاتری برای ثبت تمام جزئیات تصویر در آن استفاده میشود. این امر به شما امکان می دهد که عکسهایتان از دامنه رنگی وسیعتری برخوردار گشته و تمامی رنگ ها را به صورت واقعی تری برای چشم انسان ها نمایش دهید.
به عنوان نمونه ؛ برای عکس نمایش داده شده در زیر ؛ ، در حالت عادی ؛ نورسنجی از بدنه ساختمان به خوبی قابل انجام می باشد اما در صورت انجام نورسنجی به این شیوه ، آسمان به عنوان پس زمینه آن دچار نوردهی بیش از اندازه شده و جزئیات آن از بین می رود . با استفاده از روش عکاسی HDR قادر خواهید بود هر دو را به خوبی در معرض دید خود قرار دهید.
یک روش محبوب برای ایجاد یک عکس HDR این است که چندین عکس با حالت های نوردهی متفاوت را به ثبت رسانده و سپس آنها را ا با هم ادغام کنید ، بنابراین در این آموزش روش تولید یک عکس HDR با استفاده از تکنیک ادغام تصاویر را مورد بررسی قرار میدهیم.
مرحله 1. براکت گذاری
Bracketing یک ابزار مفید است که تقریبا درتمامی سبک های عکاسی از آن می توان استفاده نمود ، اما در عکاسی HDR استفاده از این شیوه بسیار لازم و ضروری است. در تکنیک براکت گذاری ؛ برای دستیابی به بهترین حالت نوردهی از سوژه ؛ تقریبا چندین شات عکس با حالت های مختلف نوردهی به سوژه ؛ مورد ثبت قرار می گیرد.
تقریباً در هر شرایط و سبک عکاسی ، استفاده از روش براکت موثر می تواند باشد ، بنابراین شما قادر خواهید بود تا گزینه های زیادی را در هنگام ویرایش یک تصویر مورد انتخاب قرار دهید.
بسیاری از دوربین های مدرن امروزی ؛ امکانات لازم برای عکاسی به شیوه براکت گذاری تصویر را در اختیار کاربر قرار می دهند اما در هر صورت اگر دوربین شما فاقد این امکان باشد ؛ جای نگرانی نیست زیرا این شیوه را به آسانی و به صورت دستی می توان انجام داد .
در تصویر زیر تنها دو عنصر اصلی ( ساختمان و آسمان ) وجود دارند. برای ثبت آنها ابتدا یک عکس را بر اساس تنظیم نوردهی برای به دست آوردن جزئیات از آسمان ؛ ثبت می کنیم
برای ثبت این عکس از یک سرعت شاتر سریعتر استفاده شده است تا رنگهای طبیعی آسمان نشان داده شود. در این عکس آسمان عالی به نظر می رسد ، اما همانطور که قبلاً گفته شد ، ساختمان و جزئیات آن به صورت ضد نور دیده می شود. با دقیقا ثابت نگه داشتن دوربین در همان موقعیت ( استفاده از سه پایه به شدت توصیه می شود) برای ثبت جزئیات ساختمان تنظیمات نوردهی عکس دوم را انجام می دهیم :
تصویر کمی دارای نوردهی بیش از اندازه این
این عکس با یک سرعت شاتر کند تر به ثبت رسیده است تا جزئیات ساختمان به خوبی نمایان گردد. . اکنون ساختمان بسیار بهتر به نظر می رسد و آسمان جزئیات خود را از دست داده است. مرحله بعدی ادغام این دو عکس در کنار هم برای به دست آوردن بهترین حالت از هر دو آنها می باشد .
مرحله 2. ادغام عکس ها
برای ادغام عکس ها از برنامه فتوشاپ می توان استفاده نمود.و در این آموزش روش ادغام عکس ها در برنامه فتوشاپ را مورد اشاره قرار می دهیم .
ادغام تصاویر براکت گذاری شده در فتوشاپ
هر دو تصویر را در برنامه فتوشاپ باز می کنیم و عکس ثبت شده بر اساس نوردهی به ساختمان را در لایه بالاتر از عکس نوردهی به آسمان قرار می دهیم .
ترتیب لایه ها در فتوشاپ
اینجاست که در واقع ادغام عکسها صورت می گیرد. در عکس بالا ، آسمان همان چیزی است که دچار نوردهی بیش از اندازه شده و جزئیات آن از دست رفته است ، بنابراین آسمان از این عکس برداشته می شود. پس از حذف قسمت آسمان دارای نوردهی بالا ؛ تصویر آسمان با نوردهی مناسب از لایه زیرین آشکار خواهد شد. برای انجام این کار ، لایه بالایی انتخاب می شود ، سپس با استفاده از ابزار لاسو ( Lasso ) کل آسمان را در وضعیت انتخاب شده قرار دهید.
سپس با انتخاب کلید حذف ، این انتخاب حذف می شود.
سپس با چند ویرایش اضافی در Lightroom ، عکس کاملتری را به دست خواهید آورد .
عکس HDR پس از ترکیب انتخابی تکمیل شد
عکاسی HDR راهی عالی برای دستیابی به یک عکس طبیعی در شرایطی است که با استفاده از روش های استاندارد امکان به دست آوردن آن وجود ندارد . برخی از عکس های HDR با ادغام ده ها عکس از حالت های متفاوت نوردهی ایجاد می شوندو اگرچه ممکن است که این عکس ها کمی غیر واقعی به نظر برسند . اما برای دستیابی به یک ظاهر طبیعی با استفاده از HDR ، از تعدیل در چند عکس که با هم مخلوط شده اند استفاده کنید و جایی برای سایه های طبیعی نیز باقی بگذارید.
نمایندگی تعمیرات کانن - آیا اندازه سنسور دوربین تفاوتی در کیفیت عکس به وجود می آورد ؟
نمایندگی تعمیرات کانن - نکات عکاسی از ابرها
دستورالعملهای مهم ایمنی نمایندگی تعمیرات کانن برای کار با دوربین