۵ عامل که به شما کمک می کنند تا عکس های فوق العاده ای بگیرید

۵ عامل که به شما کمک می کنند تا عکس های فوق العاده ای بگیرید

در بیشتر موارد یک عکس فوق العاده برآیندی از ترکیب چندین فاکتور تاثیر گذار است و در مواردی بسیار معدود ، فاکتورهای تاثیر گذار بر شکل گیری یک عکس در یک هارمونی عالی قرار گرفته و عکسی بسیار فوق العاده را به وجود می آورند . اما به هر روی برای دستیابی به یک عکس بسیار تاثیر گذار یک عکاس نیاز دارد تا به تحقیق ، افزایش سطح آگاهی ، طراحی و برنامه ریزی و انجام کار های عملی در یک مدت زمان طولانی بپردازد . در این مطلب به 5 عامل تاثیر گذار در به وجود آمدن یک عکس فوق العاده می پردازیم .

1 – سوژه

شکی نیست که مهمترین عنصر موجود در یک عکس ؛ خود سوژه است .در بسیاری از موارد این امکان وجود دارد که یک عکس به لحاظ فنی و تکنیکی ارزش چندانی نداشته باشد اما سوژه موجود در آن از ارزش بسیار زیادی برای جلب نظر بینندگان برخوردار باشد . یک عکاس میبایست ذهن خود را به گونه ای پرورش دهد که سوژه های جالب و جذاب را شناسایی نموده و فرصت های بی نظیر برای عکاسی از این سوژه ها را از دست ندهد . تشخیص و شناسایی سوژه های جالب برای عکاسی از یک مهارت های پایه ای بسیار مهم برای هر عکاس است که نیاز به تمرین و صرف مدت زمان زیادی دارد .

2 – ترکیب بندی

یک سوژه عالی زمانی به خوبی دیده می شود و مورد توجه قرار می گیرد که در یک ترکیب بندی خوب و بی نقص به ثبت برسد . وجود فضای مرده زیاد در عکس باعث گم شدن سوژه در کادر تصویر می شود و نزدیک شدن زیاد از حد به سوژه موجب از بین رفتن فضای قابل دید در تصویر و از بین رفتن تاثیر گذاری عکس شود .مسئله اساسی و مهم در اینجا آن است که برای یک ترکیب بندی مطلوب ، مقداری زمان اختصاص داده و در رابطه با کادر و ترکیب عناصر موجود در صحنه بادقت بیشتری تصمیم گیری شود . البته همیشه موقعیت هایی وجود دارند که شما باید به سرعت تصمیم بگیرید و افزایش سرعت عمل در تصمیم گیری برای انجام یک ترکیب بندی مناسب ، فرآیندی است که به تمرین و ممارست زیادی نیاز دارد .

3 – نورپردازی

هر سوژه در هر فضایی که مورد عکاسی قرار بگیرد ، برای ثبت به صورت عالی ، به نور مناسب نیاز دارد و بدون وجود نور و نورپردازی مناسب ، عکسی وجود نخواهد داشت . در مورد هر سوژه عکاس ابتدا باید تصمیم بگیرد که از نور طبیعی استفاده کند یا  اینکه نور مصنوعی را برای پردازش به کار بگیرد . به عنوان مثال ، در صورت استفاده از نور طبیعی ، باید به این نکته توجه داشت که نور موجود در ساعت های مختلف روز دارای کارکرد های متفاوتی هستند  و عکس های متفاوتی با استفاده از این نور ها به دست می آیند . جهت تابش نور نیز تاثیرات متفاوتی را بر یک سوژه به بار می آورند و در شرایط عکاسی در استودیو یا فضای بسته یک عکاس می بایست از توانایی کنترل مطلوب جهت و شدت تابش نور بر روی سوژه برخوردار باشد .

4 – عناصر فنی

این نکته اصلا قابل قبول نیست که یک سوژه عالی در یک ترکیب بندی مطلوب و به همراه نورپردازی بی نقص ؛ به صورت بلور شده و خارج از نقطه فوکوس به ثبت برسد و از این روی برای ثبت یک عکس عالی نیاز است تا عکاس هنرمند ، عناصر تکنیکی موجود در هنر عکاسی از قبیل فوکوس کردن ؛ عمق میدان ؛ سرعت شاتر و ... را به خوبی بیاموزد و تمامی اینها مواردی هستند که نیاز به آموزش یادگیری و تمرین بسیار زیادی دارند . یادگیری نکات فنی به شما این امکان را می دهند تا در زمان خلاقیت های هنری نیز کنترل بیشتری بر کل فرآیند عکاسی خود داشته باشید . به عنوان نمونه ، استفاده از یک سرعت شاتر پایین برای ثبت یک موضوع ، حالت متفاوتی را نسبت به سرعت های شاتر بالاتر ، در یک عکس به وجود می آورد .

5 – اصالت

با افزایش علاقمندی مردم به عکاسی و همچنین با افزایش مسافرت ها و بازدید ها از مکان های مختلف ؛ یک عکاس حرفه ای می بایست به گونه ای به ثبت سوژه ها بپردازد که سایر افراد عادی قادر به دیدن آن وجهه منحصر به فرد از آن سوژه نباشند . این حالت علاوه بر ترکیب بندی و نورپردازی و مسایل فنی ، به برخورداری از یک دیدگاه متفاوت نسبت به سوژه ها در زمان مشاهده نیاز دارد و قدرت ذهنی عکاس برای قبول مخاطرات در ثبت یک عکس را به چالش می کشد .

نظرات