نکاتی در رابطه با استفاده از لنز های تله فتو

نکاتی در رابطه با استفاده از لنز های تله فتو

لنز های تله فتو ابزار های کاربردی و بسیار مفیدی برای تمام ژانر  های عکاسی هستند اما کار با آن ها لزوما اسان نمی تواند باشد . به طور خاص لنز های تله فتو هر گونه لرزش دست و دوربین را به صورت شدید تری نمایش می دهند و در مقایسه با لنز های واید انگل ، عمق میدان کمتری را نمایش خواهند داد . اما در این نوشتار قصد داریم تا برخی از مفید ترین ویژگی های کاربردی لنز های تله فتو را بیان کنیم .

1 – فوکوس بر روی جزییات

تعجبی نخواهد داشت که اگر شما بخواهید بر روی جزییات بسیار کوچک از یک صحنه خاص فوکوس کنید ، لنز تله فتو کمک بسیار زیادی به شما خواهد نمود . به دلیل کمتر بودن عمق میدان در یک لنز تله فتو ، ثبت جزییات از یک برش کوچک از صحنه ای نسبتا بزرگ ؛ آسانتر می باشد . با استفاده از این لنز در مقایسه با لنز های واید یا مدیوم انگل ، جدا سازی یک سوژه کوچک از صحنه نسبتا بزرگتر با سهولت بیشتری قابل انجام است . نوع جزییات قابل جدا سازی با این لنز ها ، به نوع و ژانر عکاسی شما بستگی دارد و به عنوان مثال در یک عکاسی پرتره ، جدا سازی صورت از محیط اطراف ، آسانتر خواهد بود . جدا سازی و ایزوله کردن سوژه یکی از تکنیک های ترکیب بندی است که انجام آن با یک لنز تله فتو میسر می شود .

2 – خلق عکس های آبستره :

یکی از تکنیک های خلاقانه در عکاسی ، خلق عکس های آبستره یا نیمه آبستره است .از آنجا که  جدا سازی سوژه از محیط با یک لنز تله فتو آسانتر انجام می شود بنابراین جدا سازی یک بخش از سوژه از یک الگوی بزرگتر نیز به خوبی انجام پذیر خواهد بود. و اگر برای جدا سازی سوژه از الگو های رایج در پس زمینه تمایل نداشته باشید هنوز هم قادر خواهید بود تا با یک لنز تله فتو شکل ها و الگو های خاص را از یک کادر بزرگتر استخراج نمایید .

در خلق یک عکس آبستره ، نور ، رنگ ؛، شکل ، و ترکیب بندی اهمیت زیادی دارند و اگر در نهایت مخاطب شما بتواند مقصود نهایی این عکس را بیان نماید ؛ شما به هدف غایی زیبایی شناختی عکس خود دست یافته اید .

3 – نمایش درست مقیاس ها :

اگر با یک لنز واید از یک درخت با پس زمینه یک کوه عکس بگیرید ، آن چیزی که در نهایت ثبت خواهد شد ، درختی است که بسیار بزرگتر از یک کوه نشان داده می شود . این مسئله ای است که تماما به پرسپکتیو مرتبط است ( هر اندازه که به یک جسم نزدیکتر باشید ، آن جسم بزرگتر از پس زمینه دیده خواهد شد ) .

اما در روی دیگر این سکه ، این قانون قرار دارد که در زمان استفاده از یک لنز تله فتو و در هنگامی که از اجسام فاصله می گیرید ، آنها را در شکل و اندازه واقعی تری خواهید دید . با این توضیحات زمانی که از یک لنز واید استفاده می کنید و از یک فرد در مقابل پس زمینه ای از یک کوه عکاسی می کنید ، آن فرد بزرگتر از کوه دیده می شود اما در زمان استفاده از لنز تله فتو ، اگر کمی از فرد فاصله بگیرید و بر روی او زوم کنید ، آنگاه خواهید دید که کوه در پس زمینه بزرگتر دیده می شود.

در عکاسی پرتره ، از این ویژگی برای تخت و یکنواخت کردن اندام های صورت و نمایش انها در مقیاس واقعی استفاده می شود .

در تصویر فوق ، عکاس با فاصله گرفتن از سوژه و در حالت استفاده از فاصله کانونی 300 میلیمتری ، یک پرتره سر و شانه با نسبت و ابعاد واقعی از اندام های سوژه را به ثبت رسانده است . اما در حالت استفاده از فاصله کانونی 14 میلیمتر ، عکاس تنها چند گام با سوژه فاصله دارد و این امر باعث می شود تا اندام های صورت او به صورت اغراق شده دیده شوند .

 

۴ - تاثیر بر عمق میدان دید

در زمان استفاده از یک لنز سوپر واید ، ثبت جزییات تمامی بخش های صحنه حتی در دیافراگم 5.6 نیز به آسانی قابل انجام است . اما حتی زوم کردن در فاصله کانونی 50 میلیمتر که هنوز به دامنه تله فتو نزدیک هم نشده است ، برای ثبت همین مقدار از جزییات شما میبایست از دیافراگم 22 استفاده کنید .

لنز های تله فتو در این رمینه عملکرد بسیار عالی دارند اما اگر شما بخواهید تمامی جزییات از یک صحنه بزرگ را در حالت شارپ و فوکوس داشته باشید می بایست از سوژه فاصله نسبتا زیادی داشته باشید .

نظرات