نکات شروع به کار عکاسی از ستارگان

نکات شروع به کار عکاسی از ستارگان

 

یکی از سوژه های جالب ؛ هیجان انگیز و در عین حال چالش برانگیز برای عکاسی ؛ عکاسی از ستارگان در آسمان شب می باشد و برای انجام اینکار باید توجه داشته باشیم که آگاهی از توانایی های دوربین و استفاده صحیح از تمامی امکانات موجود در دوربین یکی از نکات اصلی و ضروری برای کسب موفقیت در ثبت صحیح ستارگان در آسمان شب می باشد .

1 – استفاده از یک لنز واید و سریع

استفاده از لنز های واید انگل به شما این امکان را می دهد تا قسمت زیادتری از پهنه آسمان را در معرض دید دوربین قرار دهید و از این روی امکان قرار دادن مقداری از مناظر طبیعی در پیش زمینه عکس شما نیز فراهم خواهد آمد . در زمان استفاده از لنز  های واید ؛ یک دیافراگم سریع نیز امکانات بیشتری را در اختیار شما قرار می دهد . یک دیافراگم F/4 نقطه شروع مطلوبی به نظر می رسد اما اگر تمایل دارید تا از حالتی شبیه به کهکشان راه شیری عکس بگیرید ، به یک لنز واید با دیافراگم F2.8 نیاز خواهید داشت.

2 – از حداکثر توانایی دوربین استفاده کنید .

به طور خاص ایزو دوربین را نباید در پایین ترین مقدار قرار دهید زیرا در عکاسی ار ستاره ها نیاز دارید تا از یک سرعت شاتر سریع استفاده کنید . همچنین افزایش بیش از اندازه ایزو موجب تشکیل نویز در تصویر شما خواهد شد . محدوده ایزو 3200 نقطه خوبی برای شروع است . به طور کلی ایزو 3200 ؛ F2.8 و سرعت شاتر 30 ثانیه ؛ تنظیماتی هستند که برای شروع پیشنهاد می شوند .

3 – از لرزش دوربین جلوگیری کنید .

حتما از سه پایه استفاده کنید و همچنین اطمینان حاصل نمایید که سه پایه در وضعیت کاملا تراز و محکم قرار دارد . از ریموت دوربین استفاده کنید تا لرزش های دوربین به کمترین حد ممکن برسد .

4 – موقعیت مکانی مناسب را از قبل شناسایی کنید .

ترکیب بندی عکس در فضای کاملا تاریک قدری دشوار است و از این روی شما نیاز خواهید داشت تا قبل از فرا رسیدن زمان عکاسی فضا و مکان مورد نظر را به خوبی شناسایی نموده و از امکانات آن آگاهی یابید .

5 – از قانون 500 استفاده کنید .

در صورت استفاده از حالت نوردهی طولانی ؛ ستاره ها به صورت کشیده شده در تصویر ثبت می شوند زیرا حرکت کره زمین موجب جابجایی محل ستاره ها در آسمان و کشیده شدن رد نور ستاره ها خواهد شد . برای به دست آوردن حداکثر سرعت شاتر از قانون تقسیم بر 500 استفاده کنید .در این قانون مقدار فاصله کانونی لنز خود را بر عدد 500 تقسیم کنید ( در دوربین های کراپ تقسیم بر 300 ) . در زمان استفاده از یک لنز 16 میلیمتری بر روی یک دوربین فول فریم فرمول به دست آوردن سرعت شاتر ؛ 500 تقسیم بر 16 می باشد که برابر با عدد 31 می باشد. هر اندازه که لنز شما حالت واید تری داشته باشد ؛ زمان نوردهی می تواند طولانی تر باشد که این حالت یک امر بسیار عالی برای سنسور شما است زیرا در زمان عکاسی نور بیشتری دریافت می کند . یک لنز اولتراواید فول فریم مثل Canon EF 11-24mm f/4L USM شما را قادر می سازد تا از سرعت شاتری معادل با 45 ثانیه استفاده کنید ( 11/500 = 45 ثانیه )

6- ترکیب حالت های نوردهی

در صورتی که پیش زمینه تصویر بیش از حد تاریک باشد ، طولانی تر نمودن زمان نوردهی در یک ایزو پایین می تواند یک عکس خوب برای ترکیب با عکس اصلی برای زمان ادیت نرم افزاری به دست بیاورد .

7 – بررسی هیستوگرام

در زمان عکاسی در یک فضای کاملا تاریک ؛ صفحه نمایش دوربین بسیار روشن و پر نور دیده می شود ؛ بررسی هیستوگرام برای سنجش صحت نوردهی ؛ بسیار مفید تر خواهد بود .

8 – نویز ها را کنترل کنید .

بالابردن ایزو باعث تشکیل نویز می شود با استفاده از امکانات نرم افزارهایی مثل فتوشاپ و لایت روم نویز های به وجود آمده در تصویر را کنترل کنید .

نظرات

سلام. شما در مورد فوکوس صحبت نکردید. موقعیت فوکوس چگونه باید باشد اینجور که من شنیده ام باید از فوکوس بینهایت استفاده بشه. ممنون میشم توضیح بدید که لنز رو چگونه تنظیم کنیم و لنزهایی که درجه بینهایت ندارند رو چگونه روی بینهایت قرار دهیم. تشکر

سه شنبه 1396/11/03 10:29