روش استفاده از عمق میدان برای شارپ تر شدن سوژه در عکس

روش استفاده از عمق میدان برای شارپ تر شدن سوژه در عکس

شارپ بودن و مشاهده جزئیات در تصویر یکی از مهمترین نکاتی است که  هر عکاس باید به آن توجه داشته باشد .

در این مطلب به توضیح روش استفاده از عمق میدان برای شارپ تر شدن سوژه در درون تصویر می پردازیم .

دوربین های غیر حرفه ای و دوربین های موبایل از امکانات زیادی برای تعیین دقیق نقطه فوکوس برخوردار نیستند  اما بسیاری از دوربین های میرورلس و DSLR به دلیل برخورداری از یک سنسور بزرگ امکانات بیشتری برای در فوکوس قرار دادن و شارپ تر شدن سوژه ؛ در اختیار عکاس قرار می دهند .

بزرگتر بودن سنسور در درون بدنه دوربین های حرفه ای ؛ امکان دستیابی به عمق میدان کمتر را به وجود می آورد . و اگر چه کاهش عمق میدان برای برجسته تر شدن سوژه در عکاسی پرتره ؛ یک امکان عالی است اما به هر روی کاهش ناحیه شارپ تصویر و از بین رفتن شارپنس در لبه های سوژه ؛ یکی از مشکلات موجود به شمار می آید .

در عکاسی از طبیعت و فضای باز نیز این مشکل را می توان مشاهده نمود .در عکاسی از سوژه ها و صحنه های دورتر ؛ مقدار زیادی از پیش زمینه در تصویر به وجود می آید که گاهی اوقات این مقدار زیاد از پیش زمینه ممکن است به صورت شارپ و با جزئیات کامل در درون تصویر دیده نشود.

بنابراین یکی از مهمترین نکاتی که در زمان های عکاسی باید به آن توجه داشته باشیم ؛ در نظر گرفتن ناحیه شارپ تصویر است و به طور قطع این ناحیه با ناحیه قرار گرفتن نقطه فوکوس ؛ تفاوت هایی دارد .در رابطه با عامل عمق میدان در عکس ؛ چندین عامل تاثیر گذار وجود دارند .

به صورت تئوری می دانیم که تنها سوژه ای حاضر در فوکوس دوربین به صورت کاملا شارپ دیده می شود اما در عمل ؛ یک ناحیه شارپ در قسمت جلو یا پشت ناحیه فوکوس در تصویر دیده می شود .

عوامل تاثیرگذار بر عمق میدان دید در عکس عبارتند از : فاصله کانونی ؛ دیافراگم لنز ؛ فاصله سوژه تا دوربین و محل قرار گیری نقطه فوکوس .

نمایندگی تعمیرات کانن - نمایندگی تعمیرات نیکون - تعمیر دوربین - تعمیر لنز

1 – مود اولویت دیافراگم را انتخاب کنید .

برای کنترل عمق میدان ؛ لازم است تا با حالتی از دوربین عکاسی نمایید که امکان کنترل دیافراگم را در اختیار شما قرار می دهد .

در دوربین های DSLR ؛ مود اولویت دیافراگم ( A برای نیکون و AV در دوربین کانن ) به شما امکان می دهد تا کنترل دیافراگم لنز را در اختیار گرفته و کنترل سرعت شاتر را به دوربین واگذار کنید .

این مود به شما اجازه می دهد تا عمق میدان دید در عکس را به صورت دلخواه تنظیم نموده و در عین حال ؛ نوردهی صحیح را نیز به دست بیاورید .

نمایندگی تعمیرات کانن - نمایندگی تعمیرات نیکون - تعمیر دوربین - تعمیر لنز

2 – از یک دیافراگم کوچک استفاده کنید .

با استفاده از کلید های کنترل موجود بر روی بدنه دوربین ؛ دیافراگم لنز را در بسته ترین حالت ممکن قرار دهید . بسیاری  از لنز های موجود در بازار ؛ بسته ترین حالت دیافراگم در f/22  را ارایه می دهند . بسته شدن دیافراگم به صورت خودکار موجب افزایش زمان نوردهی و پایین آمدن سرعت شاتر می شود .

نمایندگی تعمیرات کانن - نمایندگی تعمیرات نیکون - تعمیر دوربین - تعمیر لنز

3 – از یک سه پایه استفاده کنید .

برای از بین بردن لرزش های دست در حالت کند شدن سرعت شاتر ؛ از سه پایه استفاده کنید .یک سه پایه خوب و محکم ؛ دوربین را در وضعیت کاملا پایدار قرار می دهد و این نکته در به دست آوردن دقیق عمق میدان ؛ اهمیت بسیار زیادی دارد .

نمایندگی تعمیرات کانن - نمایندگی تعمیرات نیکون - تعمیر دوربین - تعمیر لنز

4 – مود فوکوس را انتخاب کنید .

همچنین لازم است تا مود اتوفوکوس دوربین را در کنترل خود داشته باشید .از منو تنظیمان گزینه AF area mode ( نیکون ) را انتخاب کنید . در حالت خودکار ؛ دوربین نزدیک ترین نقطه را برای فوکوس کردن انتخاب می کند .

بنابراین برای دستیابی به دقت بیشتر ؛ ناحیه اتوفوکوس را در وضعیت تک نقطه ای قرار بدهید .

5 – محل دقیق نقطه فوکوس را تعیین کنید .

در زمان عکاسی از منظره ؛ نقطه فوکوس ؛ جایی در یک سوم بالا یا یک سوم پایین تصویر قرار می گیرد .در عکاسی کلوز آپ نقطه فوکوس محلی نزدیک به مرکز تصویر قرار دارد . با استفاده از دکمه های جهت دار پشت دوربین و یا با استفاده از جوی استیک در دوربین های حرفه ای تر ؛امکان تعیین دقیق محل قرار گیری نقطه فوکوس به وجود می آید .

نمایندگی تعمیرات کانن - نمایندگی تعمیرات نیکون - تعمیر دوربین - تعمیر لنز

6 – از حالت نمای زنده استفاده کنید .

یک راهکار آسانتر برای تعیین دقیق محل قرار گیری نقطه فوکوس ؛ استفاده از Live View یا نمای زنده است .برای به حداکثر رساندن عمق میدان , نقطه فوکوس را جایی در میانه کادر قرار دهید.

7 – استفاده از فوکوس دستی دقیق

یک شیوه جایگزین ؛ استفاده از وضعیت نمای زنده در ترکیب با فوکوس دستی است . دوربین خود را در وضعیت نمای زنده Live View قرار داده و با استفاده از حالت بزرگنمایی تصویر ؛ محل دقیق در فوکوس قرار گرفتن را به وسیله حلقه فوکوس دستی ؛ مشخص کنید .

نمایندگی تعمیرات کانن - نمایندگی تعمیرات نیکون

کنترل خلاقانه عمق میدان در عکاسی از طبیعت

نگاهی دقیق به مفهوم عمق میدان در عکاسی

1468تفاوت بوکه و عمق میدان

نظرات