نکاتی برای عکاسی از کنسرت ها

نکاتی برای عکاسی از کنسرت ها

عکاسی در کنسرت یکی از چالش بر انگیزترین بخش های کار عکاسی به شمار می آید ودلیل آن نیز کاملا مشخص است ، زیرا محیط برگزاری کنسرت ها عموما مکان هایی کم نور هستند و دربا این وجود شما حق استفاده از فلاش دوربین خود را نخواهید داشت . با توجه به این موضوع برخی نکات وجود دارند که توجه به آنها می تواند بر تجریه و مهارت شما در زمان عکاسی در کنسرت ها و محیط های مشابه ، بیفزایند.

از لنز مناسب برای محیط های کم نور استفاده کنید

به طور خاص ، برای عکاسی در شرایط کم نور به ابزار های خاصی نیاز است . در این شرایط شما به لنز های سریع ، با کمترین f-stop ممکن نیاز دارید . بیشتر هنرمندانی که شغل آنها عکاسی از کنسرت ها است لنز های 24-70 f2.8  و 70-200 f2.8 را برای کار استفاده می کنند . این دو لنز به دلیل دارا بودن دیافراگم نسبتا باز و پوشش فاصله کانونی ، از جمله لنز های محبوب برای عکاسان کنسرت به شمار می ایند .

اما در هر صورت باید توجه داشته باشیم که لنز های سریع و از جمله این دو لنز مورد اشاره در اینجا ، لنز های گران قیمتی هستند و اگر از لحاظ مالی به دنبال لنز های ارزانتری می باشید لنز های 50 mm f 1.8 و 80 mm f1.8 را به شما توصیه می کنیم . با استفاده از این لنز ها شما قابلیت زوم کردن را از دست می دهید و درعوض یک یا دو استاپ نوردهی بیشتر را به دست می آورید .

دیافراگم را در بازترین حالت ممکن قرار دهید

حالا که شما از یک لنز زوم بلند با f stop پایین استفاده می کنید ، دوربین را در حالت مد دستی یا اولویت دیافراگم قرار دهید و از بازترین دیافراگم ممکن که لنز شما اجازه استفاده از آن را می دهد ، استفاده کنید . با انجام این کار شما بیشترین مقدار ممکن از نور موجود در محیط را با لنز خود به ثبت می رسانید . البته توجه داشته باشید ؛ باز کردن دیافراگم به معنای از دست دادن پس زمینه و عمق میدان است و باید دقت داشته باشید در هر زمان که نور محیط به شرایط بهینه رسید ، دیافراگم خود را ببندید تا بتوانید مقدار بیشتری از جزییات محیط را ثبت کنید .

مراقب سرعت شاتر باشید

در شرایطی که از حالت اولویت دیافراگم دوربین خوداستفاده می کنید ، از بابت سرعت شاتر نگرانی نخواهید داشت اما به هر روی لازم است تا به مسئله سرعت شاتر توجه داشته و  از نحوه تاثیر گذاری آن بر میزان نوردهی عکس خود آگاهی داشته باشید .

به عنوان مبنا ، سرعت شاتر دوربین خود را بر روی 250/1   قرار دهید تا بتوانید صحنه ها و حرکت های موجود در کنسرت را به صورت ثابت ، ثبت کنید . این حالت در محیط های پر نور و فضای باز به خوبی به شما جواب می دهد اما در شرایط و محیط بسیار کم نور یک کنسرت شما قطعا سرعت شاتری کمتر از 250/1 خواهید داشت در این شرایط شما می توانید سرعت شاتر را تا 60/1 پایین بیاورید اما توصیه می شود تا آنرا بر روی کمتر از 100/1 تنظیم نکنید .

ایزو را افزایش دهید

تا جایی که دیافراگم و سرعت شاتر به شما اجازه می دهند ، ایزو را افزایش دهید . در بسیاری از موارد میتوان ایزو را تا 3200  و یا حتی تا 6400  افزایش داد . دست پیدا کردن به بالاترین و بهترین محدوده ایزو ؛ که کیفیت عکس همچنان در آن حفظ شده باشد ، یک امر شخصی است و با توجه به شناخت شما از دوربین و محیطی که در آن عکاسی می کنید ، بستگی دارد .

همانگونه که می دانیم ، افزایش دادن مقدار ایزو ممکن است به تشکیل نویز بر روی عکس منجر شود . امروزه دوربین های دیجیتال ، امکاناتی برای کاهش مقدار نویز و اصلاح نویز ارایه می دهند و در مرحله پردازش نیز شما می توانید از فیلتر های کاهش نویز ایزو استفاده کنید . در افزایش دادن ایزو تردیدی به خود راه ندهید ، داشتن یک تصویر روشن با مقداری نویز ، بسیار بهتر از تصویری با سرعت شاتر پایین ،و صحنه های مات و مبهم به دلیل حرکتیا لرزش دست می باشد .

با فرمت RAW عکاسی کنید

در صورت امکان ؛ به جای عکاسی با فرمت jpg از فرمتRAW استفاده کنید . به دلیل ناپایدار بودن شرایط نور ، و یا حتی تغییر رنگ نور های قرمز و آبی در زمان برگزاری کنسرت ، تنظیم حالت نور و وایت بالانس با دوربین در زمان عکاسی دشوار و وقت گیر است . در صورتی که شما با فرمت RAW عکس بگیرید ، در مراحل پردازش و ادیت نرم افزاری می توانید این حالت ها را به خوبی و با تسلط بیشتر ، اصلاح کنید . 

نظرات