عوامل ایجاد کننده حالت بلور در عکس

عوامل ایجاد کننده حالت بلور در عکس

 

1 – فوکوس در پشت :

یکی از اشتباهاتی که تقریبا تمام عکاسان آنرا انجام داده اند ، فوکوس کردن در ناحیه پشت سوژه است .این حالت زمانی اتفاق می افتد که شما اتوفوکوس را بر روی سوژه قرار می دهید اما دوربین در تشخیص نقطه فوکوس اشتباه نموده و آنرا به پشت سوژه انتقال داده است و این حالت به طور معمول زمانی اتفاق می افتد که فوکوس نزدیک به لبه یا میان سوژه و پس زمینه انجام شده باشد .

تنها راه برای از بین بردن احتمال وقوع این حالت ، انجام دقت بسیار زیاد در انتخاب نقطه فوکوس و پرهیز کردن از انجام فوکوس بر روی لبه های سوژه است . در اینجا دقت فوکوس اهمیت بسیار زیادی دارد .

2 – سرعت شاتر پایین در عکاسی با دوربین روی دست :

قانون انتخاب سرعت شاتر به این صورت است ( 1 تقسیم بر فاصله کانونی لنز ) برای از بین بردن لرزش دست . بنابراین اگر به عنوان مثال از یک لنز 30 میلیمتر استفاده می کنید حداقل سرعت شاتر برای از بین بردن حالت های لرزش دست باید 1.30 ثانیه باشد تا عکس شما در شارپ ترین حالت ممکن قرار داشته باشد . و اگر از یک لنز تله فتو 200 میلیمتر استفاده می کنید حداقل سرعت شاتر انتخابی شما می بایست 1.200 ثانیه بایدانتخاب شود .

افرادی که به طور معمول در حالت اولویت دیافراگم عکاسی می کنند در موارد بسیار زیادی به انتخاب سرعت شاتر مناسب دقت نمی کنند و از این لحاظ دچار اشتباه می شوند .

همیشه به خاطر داشته باشید که بر روی یک سنسور کراپ 4.3 می بایست از فاصله کانونی معادل فول فریم برای محاسبه حداقل سرعت شاتر استفاده کنید . به عنوان مثال اگر فاکتور کراپ سنسور شما 1.5X است و از یک لنز 200 میلیمتر استفاده می کنید، در این شرایط حداقل سرعت شاتر شما به این صورت محاسبه می شود : 200mm x 1.5 = 300 or 1/300

۳ – سرعت شاتر بسیار پایین در فریز کردن حرکت :

قانون فریز کردن حرکت استفاده از سرعت شاتر بالا است . اغلب افراد سرعت 1.250 ثانیه را بالاترین سرعت شاتر برای فریز کردن حرکت در نظر می گیرند در صحنه های ورزشی 1.500 و 1.1000 ثانیه سرعت های مناسب برای فریز کردن حرکت های ورزشی به شمار می آیند .

4 – عدم فوکوس بر روی چشم در عکاسی پرتره :

در زمان عکاسی از چهره افراد به خصوص در نماهای بسته و با عمق میدان پایین ، نقطه فوکوس باید بر روی چشمهای سوژه قرار بگیرد . شارپ شدن چشمها در پرتره اهمیت زیادی دارد و قرار گرفتن نقطه فوکوس بر روی هر یک از دیگر اجزای صورت باعث بلوری شدن چشمها خواهد شد .

5 – عدم استفاده از ایزو مناسب :

در مواقعی که قصد به دست آوردن یک عمق میدان پایین را ندارید افزایش دادن ایزو تا1600 یا 3200و یا حتی 6400بسته به موقعیت دوربین و وضعیت نور ، می تواند یک روش مطلوب باشد . افزایش دادن ایزو برای سریعتر کردن سرعت شاتر می تواند روش مطلوبی در از بین بردن حالت های لرزش دست و دوربین باشد و در عین حال دیافراگم های کوچکتر با عمق میدان بزرگ را می توان به دست آورد .

نظرات