نکاتی در باب عکاسی تحت تابش مستقیم نور خورشید

نکاتی در باب عکاسی تحت تابش مستقیم نور خورشید

 

عکاسی در شرایط تابش مستقیم نور خورشید یکی از چالش هایی است که عکاسان حرفه ای به طور معمول با آن روبرو می شوند . به طور معمول در آموزش های رایج عکاسی چنین بیان می شود که از عکاسی در شرایط تابش مستقیم نور خورشید پرهیز شود زیرا در این حالت نور خورشید بسیار تند و تیز بوده و سایه های ایجاد شده نیز بسیار عمیق و پر کنتراست می باشند .

اما اگر به اثار عکاسان حرفه ای در اغلب مجلات مد و فشن نگاهی داشته باشیم این نکته را در میابیم که بسیاری از عکس های آنها در ساعت های میانی روز و تحت تابش نورخورشید به ثبت رسیده اند . در واقع عکاسان حرفه ای در ژانر مد و فشن تلاش می کنند تا از حالت تابش تند و تیز نور آفتاب برای شکل دادن به صورت و بدن سوژه ها و ایجاد یک نوع حالت خاص در عکس استفاده نمایند . به عنوان مثال در تصویر زیر مشاهده می شود که عکاس از حالت عبور نور آفتاب از بین شاخه های درختان برای ایجاد شکل های خاص بر روی سوژه استفاده نموده است . اگر چه به طور معمول از عکاسی تخت تابش مستقیم نور آفتاب بر روی سوژه اجتناب می شود اما در این مثال خاص نوردهی بر روی صورت سوژه موجب ایجاد نوعی حس دراماتیک در تصویر شده است . تابش مستقیم نور آفتاب در برخی از موارد موجب ایجاد شکل های منظم و افزایش عمق و بعد در تصویر خواهد شد .

به طور کلی در زمان عکاسی در شرایط تابش مستقیم نور آفتاب دو نکته را باید مد نظر قرار داد و این نکات عبارتند از :

به مسیر تابش نور خوب نگاه کنید : یک عکاس حرفه ای همیشه باید به این نکته توجه داشته باشد که نور چه مسیری را می پیماید و چه فعل و انفعالاتی را در محیط ایجاد می نماید . همیشه به این موقعیت به عنوان یک انتخاب نگاه کنید . نه اینکه چنین برآورد شود که شما به انجام کار در این شرایط مجبور بوده و انتخاب دیگری نداشته اید .

ساعت های ابتدا یا پایانی روز را برای عکاسی انتخاب کنید : در زمان های نزدیک به طلوع یا غروب افتاب خورشید در زاویه ای پایین در سطح افق قرار دارد و زاویه تابش افتاب در این ساعت ها جزییات بیشتری را در عکس های شما نمایان خواهد ساخت .

استفاده از تابش مستقیم نور آفتاب در ساعت های میانی روز بیشتر برای عکاسی از چهره مدل های مرد مناسب می باشد زیرا به طور کلی صورت آقایان بیشتر قادر به تعامل با نورهای سخت می باشد و انتقال حس قدرت و مردانگی با استفاده از نورهای سخت و تند و تیز آسانتر به دست می آید .

قرار دادن نور در پشت سوژه و استفاده از یک رفلکتور :

این تکنیک نورپردازی را سورئال یا تکنیک نورپردازی سینمایی می نامند . به طور معمول در فیلم های احساسی و عاشقانه می توان استفاده از این تکنیک را در صحنه های پر از احساس مشاهده نمود. در این شرایط نور دارای حالتی تخت بوده و حس تکامل و فانتزی را در صحنه به وجود می آورد و به همین دلیل است که بسیاری از افراد به این نوع خاص از نورپردازی و نوردهی در صحنه علاقه نشان می دهند .

به طور ساده ؛ قرار دادن منبع تابش نور در پشت سر سوژه و استفاده از یک رفلکتور برای بازتاب دادن نور به صورت سوژه باعث به وجود آوردن تمامی این حالت ها می شود . این کار باعث به وجود آوردن یک حاله نرم از نور بر روی سر و صورت سوژه شده و بافت های نرم چهره را به خوبی نمایان می سازد .

در زمان استفاده از رفلکتور باید به این نکته دقت نمود که از بازتاب دادن بسیار شدید حالت های نور می بایست اجتناب شود . زیرا بازتاب دادن شدید نور با تمام قدرت موجب ایجاد نوردهی بیش از اندازه بر روی سوژه از هر دو طرف خواهد شد . در عوض سعی کنید رفلکتور را به گونه ای قرار دهید که نور با تمام قدرت به سمت سوژه بازتاب داده نشود . به اینکار نرم کردن نور گفته می شود و به شما این امکان را می دهد تا کنترل بیشتری بر قدرت و جهت تابش نور طبیعی بازتاب داده شده ، داشته باشید .

نظرات